You are here:-admin

About admin

This author has not yet filled in any details.
So far admin has created 191 blog entries.

Lulelakra

By | 2017-11-16T14:40:08+00:00 November 16th, 2017|Categories: Fruta Perime|

Lulelakra; dobi të panumërta shëndetësore dhe receta të shëndetëshme gatimi   Arabisht: القُـنَّـبِـيط Anglisht: Cauliflower Emri shkencor:  Brassica oleracea var. botrytis Familja: Brassicaceae Lulelakra është bimë barishtore me gjatësi 50 cm, me gjethe të mëdha që mështjellin një tufë lulesh

Brokoli

By | 2017-11-16T14:36:39+00:00 November 16th, 2017|Categories: Fruta Perime|

Brokoli; Dobitë shëndetësore dhe receta gatimi   Arabisht: القُـنَّـبِـيط الأسود, البَرْكولي Anglisht: Broccoli Emri shkencor: Brassica oleracea Familja: Brassica Brokoli bën pjesë në një familje prej më shumë se 3000 llojesh, duke përfshirë, lulelakrën, kokëlakrën, selinon, etj. Orgjina e fjalës

Ailanthus altissima

By | 2017-11-16T14:31:55+00:00 November 16th, 2017|Categories: Bota Bimore|

Ailanthus Altissima / Pema e parajsës; Për parazitët, zemrën, epilepsinë, astmën   Arabisht: الأيلنط الباسق ,شجرة السماء Anglisht: Tree of heaven, Ailanthus Emri shkencor: Ailanthus altissima. Familja: Simaroubaceae. Ailanthus altissima është pemë shumëvjeçare më lartësi 17-25 m, me gjethe të

Aeluropus lagopoides

By | 2017-11-16T14:24:51+00:00 November 16th, 2017|Categories: Bota Bimore|

Aeluropus lagopoides - Akrash - Bari i Lepurit; Bimë që mbështet sistemin tretës dhe lufton kancerin e zorrës së trashë   Arabisht: العكرش القصير Anglisht: Rabbit-foot aeluropus Emri shkencor: Aeluropus lagopoides L. Familja: Poaceae. Aeluropus lagopoides është bimë zvarritëse, shumëvjeçare,

Herpes

By | 2017-11-16T13:44:24+00:00 November 16th, 2017|Categories: Shëndeti Seksual|

Herpes / Urdhje; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral Herpes i referohet një klase të infeksioneve virale të një natyre seksuale dhe jo-sexuale. Aktualisht ekzistojnë mbi 70 lloje të ndryshme të herpes, të cilat janë shkaktuar nga një ose më shumë

Përballimi i Stresit

By | 2017-11-15T22:47:51+00:00 November 15th, 2017|Categories: Nervore Mendore|

Kuptimi i Stresit, efektet e tij të dëmshme, dhe mënyrat më të mira për ta përballuar   Jeta moderne është plot me zhgënjime, afate dhe kërkesa. Për shumë njerëz, stresi është aq i zakonshëm sa që është bërë mënyrë jetese.

Bursiti

By | 2017-11-15T21:50:17+00:00 November 15th, 2017|Categories: Kyçet Kockat|

Bursiti; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Bursiti është inflamacioni ose ënjtja e Bursës, një qeskë e vogël e mbushur me lëng që formohet nën lëkurë, zakonisht mbi nyje dhe mes gilceve dhe kockave. Ka rreth 160 bursa potenciale në trupin

Gurët e tëmthit

By | 2017-11-15T17:27:14+00:00 November 15th, 2017|Categories: Aparati Tretjes|

Gurët e tëmthit dhe çrregullimet e fshikëzës së tëmthit Gurët e tëmthit dhe çrregullimet e tjera të fshikëzës së tëmthit ndikojnë fshikëzën e tëmthit, një organ si qeskë e vogël që ndodhet nën mëlçi dhe depoziton lëndën biliare të prodhuar

Kimioterapia

By | 2017-11-18T16:22:19+00:00 November 15th, 2017|Categories: Kanceri|

Kimioterapia, trajtimi i tmerrshëm modern, i pa-ndryshuar që nga vitet 1960, dhe që vazhdon të jetë më vrasës se sa vetë kanceri Marc S. Micozzi, M.D., Ph.D. Vetë fjala “Kimioterapi” tregon në mënyrë specifike një trajtim modern të “tmerrshëm”. Në

Goditja në tru

By | 2017-11-15T15:05:25+00:00 November 15th, 2017|Categories: Të ndryshme, Zemra Gjaku|

Goditja në tru; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Goditja në tru ndodh kur furnizimi me gjak në një pjesë të trurit ndërpritet. Ashtu si të gjitha organet, truri ka nevojë për oksigjen dhe ushqyes të ofruara nga gjaku për të

Kungulli

By | 2017-11-15T00:17:04+00:00 November 15th, 2017|Categories: Fruta Perime|

Kungulli; Ushqim i plotë dhe ilaç unik; Receta përdorimi   Arabisht: القرع أو قرع العسل أو اليقطين Anglisht: Pumpkin Emri shkencor: Cucurbita pepo L  Familja: Cucurbitaceae Kungulli është bimë barishtore, kacavjerrëse. Gjendet në shumë vende të botës. Për shkak të

Load More Posts