• Artemisia Absinthium  – Pelini Avicenës   Arabisht: شيح ابن سينا, Shijh Ibën Sina. Anglisht: Artemisia. Emir shkencor: Artemisia Absinthium L. Artemisia […]

  Continue reading
 • Artemisia Jordanica – Pelini Jordanez   Arabisht: الشيح – Shijh Emri shkencor: Artemisia Jordanica Danin Njohuri rreth bimës Artimesia Jordanica është […]

  Continue reading
 • Arnebia Hispidissima – Aguliçe Arabe   Arabisht: زهرة الربيع العربية – Zehratu Rabij el Arabijeh Anglisht: Arabian Primrose Emri shkencor: Arnebia […]

  Continue reading
 • Anvillea Garcini – Sy-kau Arab; Lufton viruset dhe bakteret   Arabisht: الأقحوان العربي, نوقذ – Nukadh, El Akhauan el Arabi Anglisht: […]

  Continue reading
 • Alhagi Graecorum – Bima e Pelegrinit; Bimë e shkretëtirës arabe; për pastrim nga helmet, masat tumorale, sistemin tretës, pastrimin e gjakut… […]

  Continue reading
 • Albizia “Pema e lumturisë”; Lufton stresin, depresionin, toksinat, metalet e rënda, pastron truin nga radikalet e lirë, anti-kancer   Arabisht: ألبيزيا […]

  Continue reading
 • Aerva Javanica / Pambuku i Shkretëtirës; Lufton inflamacionin, forcon imunitetin, qetëson dhimbjet, kuron plagët, ulçërat, kistet…   Arabisht: الراء الجاوي  الراء […]

  Continue reading
 • Aeluropus lagopoides – Akrash – Bari i këmbës së Lepurit; Bima që mbështet sistemin tretës dhe lufton kancerin e zorrës së […]

  Continue reading
 • Acridocarpus Orientalis; Për luftimin e infeksioneve, stresit oksidativ, radikalet e lira, qelizat kancerore, paralizat, dhimbjet e muskujve …   Arabisht: قفص […]

  Continue reading
 •  Acacia Tortilis / Acacia ombrellë Arabisht: السنط الملتوي أو والسَّمُرُ Anglisht: Umbrella thorn Acacia Shqip: Acacia Ombrellë Emri shkencor:  Vachellia tortilis […]

  Continue reading
 • Acacia Ehrenbergiana; Me efekt të fortë anti-cancer, anti-bakterial, anti-inflamator…   Arabisht: السَّلَم أو السنط الأرنبرغي Anglisht:  Salam Emri shkencor: Acacia ehrenbergiana L. Famija: Fabaceae […]

  Continue reading