Urologjia është shkenca mjekësore që përfshin sëmundjet e traktit urinar për meshkuj dhe femra. Kjo përfshin të gjitha organet që lidhen me traktin urinar dhe rrugën që kalon urina për të dalë nga trupi. Organet e përfshira janë: Vezika urinare, Ureterët, Uretra, Veshkat.

Si ta mposhtni Diabetin në mënyrë natyrale

June 3rd, 2023|0 Comments

Si ta mposhtni Diabetin në mënyrë natyrale   Diabeti i tipit 2 është një sëmundje e rrezikshme që mund të çojë në shumë gjendje të tjera shëndetësore kur nuk menaxhohet siç duhet, duke përfshirë sëmundjen [...]

Nespulla; frut i shijshëm dhe kurues

May 31st, 2023|0 Comments

Nespulla; frut i shijshëm dhe kurues; si dhe pemë dekorative   Arabisht: المشمش الهندي، البشملة، أسكي دنيا Anglisht: Loquat. Emri shkencor: Eriobotrya japonica L. Familja: Rosaceae. Pema e nespullës është pemë shumëvjeçare, me gjatësi 3-4 [...]

Rritni fuqinë e trurit me këtë frut

May 31st, 2023|0 Comments

Rritni fuqinë e trurit me këtë frut - Qershia   Qershitë kanë një sezon të shkurtër (zakonisht maj-korrik), por ato janë fruti i preferuar i verës për shumë njerëz. Qershitë janë të njohura për përfitimet [...]

Bari i Shkretëtirës

May 31st, 2023|0 Comments

Bari i Shkretëtirës; Për Infeksionet, Mëlçinë, Hepatitin, Diabetin, Tretjen   Arabisht: الثمام المنتفخ Ethemam el muntefikh Anglisht: Desert Bunch Grass Emri shkencor: Panicum Turgidum L. Familja: Poaceae. Panicum turgidum është bimë barishtore shumëvjeçare, rritet deri në [...]

Ochradenus Arabicus

May 31st, 2023|0 Comments

Ochradenus Arabicus; Bimë e shkëlqyer për luftimin e sëmundjeve degjenerative   Arabisht: جردى عربية Anglisht: Ochradenus Emri shkencor: Ochradenus Arabicus L. Familja: Resedaceae Ochradenus Arabicus është bimë shkurre, shumëvjeçare, me lartësi 0.5m, me lule të [...]

Çfarë e Shkakton Djersitjen Natën?

May 16th, 2023|0 Comments

Çfarë e Shkakton Djersitjen Natën?   Është normale të djersiteni kur dhoma është e ngrohtë ose kur keni grumbulluar shumë batanije. Por nuk po flasim për këtë. "Djersitja e natës" i referohet djersitjes së përsëritur [...]

Çfarë është Sistemi Limbik

May 15th, 2023|0 Comments

Çfarë është Sistemi Limbik dhe Si ta mbajmë atë të shëndetshëm   Megjithëse është vetëm një pjesë e vogël e trurit për sa i përket vëllimit, sistemi limbik ka disa nga rolet më themelore, më [...]

Qershia; Dobitë ushqyese dhe kurative

May 11th, 2023|0 Comments

Qershia; Dobitë ushqyese dhe kurative   Arabisht: الكرز, al-keraz. Anglisht: Cherry. Emri shkencor: Cerasus. Origjina e qershisë është Deti i Zi, në një zonë të quajtur Cerasus, prej nga ka marrë edhe emrin. Më pas [...]

Mjedra, Ari i kuq

May 11th, 2023|0 Comments

Mjedra, Ari i kuq; Me veti të mrekullueshme shëndetësore dhe mjekësore   Arabisht: العُلَّيْق الأحمر Anglisht: Raspberry, European raspberry. Emri shkencor: Rubus idaeus Lat. Familja: Rosaceae. Shqip: Mjedra, mjedhra, manaferrë e kuqe, malinë, dredhëz, manaferrë e [...]

Mani i bardhë

May 11th, 2023|0 Comments

Mani i bardhë   Arabisht: توت أبيض Anglisht: White mulberry Emri shkencor: Morus alba L. Familja: Moraceae Mani i bardhë është pemë shumëvjeçare, gjetherënëse, me lartësi 10-15m, me kurorë të gjerë, me gjethe si zemër [...]

Mandarina

May 11th, 2023|0 Comments

Mandarina   Arabisht: اليوسفي, مندرين. Anglisht: Mandarin. Emri shkencor: Citrus reticulate. Familja: Rutaceae. Mandarina është pemë e ngjashme me portokallin por me gjatësi më të vogël. Në mjekësinë e vjetër kineze lëvorja e mandarinës është [...]

Manaferra; Dobitë e Frutit dhe të Gjethes

May 11th, 2023|0 Comments

Manaferra; Dobitë e Frutit dhe të Gjethes   Arabisht: العُليَّق الشجيري أو توت العُليَّق Anglisht: Blackberry Emri shkencor: Rubus fruticosus L Familja: Rosaceae. Manaferra është bimë shkurrore shumëvjeçare, që rritet deri në 3 m, me [...]

Mahalebi; Thesar i panjohur

May 11th, 2023|0 Comments

Mahalebi; Thesar i panjohur   Arabisht: المحلب  ,الكرز البري Anglisht: Mahaleb cherry Emri shkencor: Prunus mahaleb Familja: Rosaceae. Mahlebi është pemë shumëvjeçare, gjetherënëse me lartësi mesatare 2 -8 m, me gjethe ovale në formë zemre [...]

Luleshtrydhja, Fruti që Zgjat Jetën e Trurit

May 11th, 2023|0 Comments

Luleshtrydhja, Fruti që Zgjat Jetën e Trurit   Arabisht: الفراولة  - Al Ferawile. Anglisht: Strawberry. Emri shkencor: Fragaria x Ananassa. Përshkrim: Luleshtrydhja  është  bimë barishtore me lartësi 5-30 cm, gjethet treshe dhe të dhëmbëzuara, lulet [...]

Luledielli; Për Zemrën dhe Diabetin

May 11th, 2023|0 Comments

Luledielli; Për Zemrën dhe Diabetin   Arabisht: دوار الشمس – Duvaru Shems Anglisht: Sunflowers. Emri shkencor: Helianthus L. Familja: Asteraceae. Përshkrimi: Luledielli është bimë njëvjecare me gjatësi deri në 3 m. Kërcelli i fortë dhe [...]

Limoni; Dobitë Shëndetësore dhe Estetike

May 11th, 2023|0 Comments

Limoni; Dobitë Shëndetësore dhe Estetike; Receta Përdorimi   Arabisht:  ليمون- Lijmun Anglisht: Lemon. Emri shkencor: Citrus x limon L. Familja: Rutaceae. Limoni është frut i njohur nga të gjithë, zakonisht përdoret për lëngun e tij, [...]

Lajthia; me veti të shumta kuruese

May 11th, 2023|0 Comments

Lajthia; me veti të shumta kuruese   Arbisht: البندق الشائع. Anglisht: Hazel, Hazelnut, cobnut. Emri shkencor: Corylus avellana L. Familja: Betulaceae or Corylaceae. Lajthia e njohur edhe si: lethi ose lajthiza, është zakonisht një pemë [...]

Kumbulla Afrikane; Për kancerin e prostatës,

May 11th, 2023|0 Comments

Kumbulla Afrikane - Prunus Africana; Për kancerin e prostatës, infeksionet, viruset…   Arabisht: خوخ أفريقي أو برقوق أفريقي Anglisht: Prunus africana, red stinkwood, iron wood Emri shkencor: Prunus Africana L. Familja: Rosacea Kumbulla afrikane është [...]

Kumbulla; Fruti Shumëngjyrësh

May 11th, 2023|0 Comments

Kumbulla; Fruti Shumëngjyrësh; Për Sistemin imun, Diabetin, Zemrën , Fytyrën dhe Flokët   Emri shkencor: Prunus Domestica. Kumbulla është bimë drunore, me lartësi deri në 10m, me degëzime të shumta, gjethe ovale dhe lule të [...]