Loading...
Stili Jetesës2018-11-12T14:44:15+04:00

Si të jetoni më të lumtur dhe më të shëndetshëm

By |May 1st, 2021|Categories: Arti Jetës|

Si të jetoni më të lumtur dhe më të shëndetshëm   Jeta është një rrugë plot gunga dhe pengesa. Ne hasim në periudha stresuese ose të mërzitshme që mund të na rrëmbejnë paqen dhe gëzimin mendor. Sidoqoftë, ekzistojnë disa truke

Comments Off on Si të jetoni më të lumtur dhe më të shëndetshëm

Sjellje që çdo prind duhet t’ia mësojë fëmijëve të vet

By |April 21st, 2021|Categories: Arti Jetës|

Sjellje që çdo prind duhet t'ia mësojë fëmijëve të vet   Ekziston një hendek serioz gjenerate kur bëhet fjalë për rregullat e mirësjelljes. Sipas një sondazhi nga Qendra Associated Press-NORC për Çështjet Publike, sjellja dhe mirësjellja janë përkeqësuar gjatë dekadave

Comments Off on Sjellje që çdo prind duhet t’ia mësojë fëmijëve të vet

Truke të vogla që mund t’ju bëjnë më të zgjuar

By |March 21st, 2021|Categories: Arti Jetës|

Truke të vogla që mund t'ju bëjnë më të zgjuar   Është e zakonshme të mendosh për inteligjencën si diçka me të cilën thjesht ke lindur. Inteligjenca nuk është një tipar i caktuar. Është një aftësi e ndryshueshme, fleksibile për

Comments Off on Truke të vogla që mund t’ju bëjnë më të zgjuar

Ushtrimet më të mira për njerëzit që mendojnë se nuk mund të ushtrohen

By |November 27th, 2020|Categories: Arti Jetës|

Ushtrimet më të mira për njerëzit që mendojnë se nuk mund të ushtrohen   Nuk është e lehtë për disa njerëz të angazhohen në atë që mund të konsiderohet ushtrim "normal". Ju mund të jeni një prej tyre. Ndoshta keni

Comments Off on Ushtrimet më të mira për njerëzit që mendojnë se nuk mund të ushtrohen

Vuani nga Zemërimi?

By |August 4th, 2020|Categories: Arti Jetës, Nervore Mendore|

Vuani nga Zemërimi? Ja disa mënyra që ju ndihmojnë të kontrolloni qëndrueshmërinë tuaj emocionale Disa njerëz nuk kanë aftësinë për të kontrolluar zemërimin e tyre, gjë që i ekspozon ata në shumë probleme në nivelin shoqëror, dhe mund të arrijnë

Comments Off on Vuani nga Zemërimi?

Fakte të mahnitshme në lidhje me trurin e njeriut

By |August 1st, 2020|Categories: Arti Jetës, Nervore Mendore|

Fakte të mahnitshme në lidhje me trurin e njeriut   Truri është pjesë e sistemit nervor qëndror të trupit. Ai është pjesa më e ndërlikuar dhe më inteligjente e trupit. Ka aftësinë të dërgojë dhe të marrë sasi të madhe

Comments Off on Fakte të mahnitshme në lidhje me trurin e njeriut

Për ata që nuk heqin dorë nga të dashurit e tyre të sëmurë

By |July 10th, 2020|Categories: Arti Jetës, Kujdesi për Pacientin|

Për ata që nuk heqin dorë nga të dashurit e tyre të sëmurë   Nuk është sekret që jeta nuk është e lehtë për të sëmurët, por këto rreshta nuk ka të bëjnë me këtë. Kjo letër është për të

Comments Off on Për ata që nuk heqin dorë nga të dashurit e tyre të sëmurë

Emocionet negative rritin inflamacionin

By |January 22nd, 2020|Categories: Arti Jetës|

Emocionet negative rritin inflamacionin, zbulon studimi   Të gjithë kemi dëgjuar për lidhjen midis stresit kronik dhe shëndetit të dobët fizik. Por, tani, hulumtimet nga Universiteti Shtetëror i Pensilvania kanë gjetur një lidhje të drejtpërdrejtë midis emocioneve negative dhe rritjes

Comments Off on Emocionet negative rritin inflamacionin

Mykotoksinat

By |January 21st, 2020|Categories: Arti Jetës, Të ndryshme|

Mykotoksinat; Çfarë janë, Simptomat që shkaktojnë dhe si Detoksifikohen   Mykotoksinat janë disa nga toksinat më të zakonshme në mjedisin tonë që mund të çojnë në probleme serioze shëndetësore, duke përfshirë alergjinë e mykotoksinës, problemet e sistemit imunitar, inflamacionin dhe

Comments Off on Mykotoksinat

Ende pini duhan?

By |January 18th, 2020|Categories: Arti Jetës|

Ende pini duhan? Zbuloni 6 pasoja të papritura shëndetësore të këtij zakoni   Janë ndërmarrë hapa të mëdhenj në dekadat e fundit për të luftuar kundër industrisë së duhanit miliarda dollarëshe në treg. Edhe pse rreth 38 milion të rritur

Comments Off on Ende pini duhan?

Çrregullimi afektiv sezonal: Shkaqet, simptomat dhe zgjidhjet

By |December 30th, 2019|Categories: Arti Jetës, Nervore Mendore|

Çrregullimi afektiv sezonal: Shkaqet, simptomat dhe zgjidhjet   Dimri pa dyshim ka mbërritur. Ditët janë më të shkurtra, diell ka më pak, dhe temperaturat janë më të ftohta. Ndërsa shumë njerëz kanë vështirësi gjatë kësaj periudhe të vitit, disa luftojnë

Comments Off on Çrregullimi afektiv sezonal: Shkaqet, simptomat dhe zgjidhjet

Studim i ri: Nën 6 orë gjumë në natë rrit rrezikun e vdekjes

By |December 29th, 2019|Categories: Arti Jetës, Nervore Mendore|

Studim i ri: Nën 6 orë gjumë në natë rrit rrezikun e vdekjes nga goditja në tru dhe sëmundjet e zemrës   Më parë 'djegia e vajit të mesnatës' dhe të qenit i privuar nga gjumi ishte një simbol i

Comments Off on Studim i ri: Nën 6 orë gjumë në natë rrit rrezikun e vdekjes

Energjia e ulët: 8 Gjërat e zakonshme që na rrëmbejnë energjinë

By |December 8th, 2019|Categories: Arti Jetës, Të ndryshme|

Energjia e ulët: 8 Gjërat e zakonshme që na rrëmbejnë energjinë   Energjia e ulët dhe lodhja janë një nga problemet kryesore me të cilat përballen miliona njerëz çdo ditë. Të zgjohemi të lodhur, të ndjehemi të këputur gjatë gjithë

Comments Off on Energjia e ulët: 8 Gjërat e zakonshme që na rrëmbejnë energjinë

Shmangni këto 4 kimikate të dëmshme në shtëpi

By |November 13th, 2019|Categories: Arti Jetës|

Shmangni këto 4 kimikate të dëmshme në shtëpi Njerëzit përqendrohen në konsumimin e ushqimit të pastër, por për shumë njerëz është e panjohur se mobiljet mund të përmbajnë kimikate të dëmshme gjithashtu. Këto kimikate mund të përthithen përmes ngrënies, thithjes

Comments Off on Shmangni këto 4 kimikate të dëmshme në shtëpi

Pse Mjekësia Natyrale NUK është “Alternative” por është “Primare”

By |September 30th, 2019|Categories: Arti Jetës, Të ndryshme|

Pse Mjekësia Natyrale NUK është "Alternative" por është “Primare”   Ilaçi "Alternativ" erdhi kur njerëzit vendosën të zëvendësojnë ilaçin natyror me alternativa kimike. Mendoni për këtë. Ne mund të gjurmojmë "ilaçet" origjinale që nga fillimi i njerëzimit. Si ka përfunduar

Comments Off on Pse Mjekësia Natyrale NUK është “Alternative” por është “Primare”

Skanimet e trurit vërtetojnë çelësin e vjetër të lumturisë

By |August 27th, 2019|Categories: Arti Jetës|

Skanimet e trurit vërtetojnë çelësin e vjetër të lumturisë   Ekipi hulumtues vëzhgoi skanimet e MRI-ve të trurit të pjesëmarrësve dhe u përqëndrua në tri fusha. Korteksi orbitofrontal, ku ne marrim në konsideratë një vendim, kryqëzimi tempoparietal, ku përpunohet sjellja

Comments Off on Skanimet e trurit vërtetojnë çelësin e vjetër të lumturisë

Ditët e gjata të punës rrezikojnë goditjen në zemër

By |June 24th, 2019|Categories: Arti Jetës, Zemra Gjaku|

Ditët e gjata të punës mund të ngrenë rrezikun e goditjes në zemër   Të jesh i pari në zyrë dhe i fundit që largohesh mund të të ndihmojë të fitosh ngritje në pozitë, por kërkime të reja paralajmërojnë se

Comments Off on Ditët e gjata të punës rrezikojnë goditjen në zemër

UDHËZUES MJEKËSOR PËR TË SËMURIN NË MUAJIN E RAMAZANIT

By |May 3rd, 2019|Categories: Arti Jetës, Të ndryshme|

UDHËZUES MJEKËSOR PËR TË SËMURIN NË MUAJIN E RAMAZANIT Dr. Hasan Shemsi Basha Me hyrjen e muajit të begatë të Ramazanit për çdo vit, shumë të sëmurë pyesin nëse munden të agjërojnë apo jo, dhe nëse agjërimi i Ramazanit do

Comments Off on UDHËZUES MJEKËSOR PËR TË SËMURIN NË MUAJIN E RAMAZANIT