Këtu do të gjeni artikuj të posacëm për sëmundjet gastrointestinale (stomakut dhe zorrëve), si gazrat e stomakut, inflamacionet e zorrëve, diarrea, Leaky Gut (sindroma e zorrës rrjedhëse), dysbiosa, problemet me stomakun, Morbus Crohn, sindroma e zorrës së irrituar, kapsllëku, sëmundja celiake, problemet me tretje, si dhe probleme tjera të aparatit të tretjes.

Sindromi e të vjellave ciklike

February 15th, 2023|0 Comments

Sindromi e të vjellave ciklike   Sindromi i të vjellave ciklike (SVC) karakterizohet nga episode apo cikle të përzierash dhe të vjellash të rënda që zgjasin për disa orë, apo edhe ditë. Këto cikle kanë [...]

Thartira e Stomakut / Urthi

February 15th, 2023|0 Comments

Thartira e Stomakut / Urthi   Vështrim i Përgjithshëm Urthi është një gjendje e karakterizuar nga një ndjesi që vjen si dallgë, me djegie në pjesën e sipërme të gjoksit dhe në ezofag, që ndodh [...]

Të vjellat

February 15th, 2023|0 Comments

Të vjellat; Trajtimi Natyral   Të vjellët është nxjerrja me forcë dhe e pavullnetshme e përmbajtjes së stomakut nga goja. Simptomat Simptomat e të vjellit përfshijnë çrregullim të stomakut, vjellje, djersitje, zbardhje e fytyrës, ndjenja [...]

Sëmundja Crohn

February 15th, 2023|0 Comments

Sëmundja Crohn; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sëmundja e Crohn-it është një gjendje afatgjatë që shkakton inflamacion të veshjes së brendshme të sistemit tretës. Inflamacioni mund të prekë çdo pjesë të sistemit të tretjes, nga [...]

Stomaku, shtëpia e sëmundjeve

February 15th, 2023|0 Comments

Stomaku, shtëpia e sëmundjeve Shëndeti i gjithë trupit fillon nga stomaku. Ushqimet që ju konsumoni, vendosin nëse do jeni i shëndetshëm apo i sëmurë. Për tretjen e ushqimit në stomak duhet të jetë disponueshmëria e [...]

Simptomat në sistemin tretës

February 15th, 2023|0 Comments

Simptomat në sistemin tretës; 6 shenja që kërkojnë trajtim   Shumica e njerëzve i trajtojnë simptomat e sistemit tretës si probleme të thjeshta, të cilat mund të kapërcehen duke marrë antiseptikë të zorrëve, por nuk [...]

Shenjat që keni infeksion Candida

February 14th, 2023|0 Comments

Shenjat që keni infeksion Candida Candida është një gjini e kërpudhave dhe është shkaku më i zakonshëm i infeksionit fungale në mbarë botën. Shumë specie janë të padëmshme. Megjithatë, kur barrierat mukozale janë ndërprerë ose [...]

Refluksi Gastroezofageal

February 14th, 2023|0 Comments

Refluksi Gastroezofageal; Simtomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   40% e  të gjitha moshave vuajnë nga refluksi gastroezofageal. Disa barna-kimike që merren për të  kuruar acidin, në fakt vetën sa shtypin simptomat përkohësisht. Efektet famëkeqe anësore të [...]

Pesë zakone që përkeqësojnë Gastritin

February 14th, 2023|0 Comments

Pesë zakone që përkeqësojnë Gastritin   Disa zakone të zakonshme mund të përkeqësojnë ndjeshëm gastritin, prandaj duhet t'i largoni ato nga rutina juaj. Gastriti është një gjendje e dhimbshme e karakterizuar nga inflamacioni ose ënjtja [...]

Pastrimi i Zorrës së trashë

February 14th, 2023|0 Comments

Pastrimi i Zorrës së trashë   Nëse kjo botë e pastrimit, e ushqimit organik, dhe e mënyrave natyrale të shëndetit dhe shërimit janë të reja për ju, atëherë filloni të përmirësoni dietën tuaj. Pasi të [...]

Mësoni dëmet e kapsllëkut kronik

February 14th, 2023|0 Comments

Mësoni dëmet e kapsllëkut kronik dhe si ta trajtoni në mënyrë natyrale   Kapsllëku kronik është i ndryshëm për secilin person. Për disa, kapsllëk do të thotë të kesh lëvizje të rralla të zorrëve. Për [...]

Pse ndodh Konstipacioni (Kapsllëku)

February 14th, 2023|0 Comments

Pse ndodh Konstipacioni (Kapsllëku)   Konstipacioni (kapsllëku) është përcaktuar si situatë kur zorra ka më pak se tre defekime (jashtëqitje) në javë. Shumë njerëz që kanë konstipacion kanë dhimbje gjatë defekimit dhe shpeshherë kanë tendosje, [...]

Këshilla për Sindromën e Zorrës së Irrituar

February 14th, 2023|0 Comments

Këshilla për Sindromën e Zorrës së Irrituar   Sindroma e zorrës së irrituar është një problem i zakonshëm në të cilin pacientët vuajnë nga një sërë çrregullimesh që prekin sistemin tretës. Ajo është sëmundja më [...]

Hernia Hiatale

February 14th, 2023|0 Comments

Hernia Hiatale; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Hernia hiatale është një gjendje e shkaktuar kur ndodh tërheqje në zonën ku bashkohet stomaku dhe ezofagu (fillimi i diafragmës). Kjo bën që pjesa e sipërme e stomakut [...]