Këtu do të gjeni artikuj të posacëm për njohjen dhe trajtimin natyral të sëmundjeve të kockave dhe nyjeve.

Shkaqet kryesore të dhimbjes në gju

February 6th, 2023|0 Comments

Shkaqet kryesore të dhimbjes në gju   Shumë njerëz, sidomos të moshuarit, vuajnë nga dhimbja në gjunjë. Përdorimi i gjurit është thelbësor gjatë ditës, por çfarë ndodh nëse lëndohet? Kjo do të kufizojë lëvizjen tuaj! [...]

Artriti Reumatoid

February 6th, 2023|0 Comments

Artriti Reumatoid; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Rheumatoid Arthritis (RA), një sëmundje më pak e zakonshme se osteoarthritis, është një sëmundje e rëndë dhe e dhimbshme. Rheumatoid arthritis prek rreth 2.100.000 njerëz në SHBA, më [...]

REUMATIZMI NË FJALORIN MJEKËSOR

February 6th, 2023|0 Comments

REUMATIZMI NË FJALORIN MJEKËSOR DHE SËMUNDJET QË AI PËRFSHIN   Ka disa sëmundje që janë të klasifikuara në bazë të çrregullimeve reumatike. Termi Reumatizëm është një term i përdorur për të përshkruar zakonisht Artritin Reumatoid. [...]

Paralajmërimi i osteoporozës

February 6th, 2023|0 Comments

Paralajmërimi i osteoporozës; Si e nxit humbja e kockave inflamacionin dhe rrit rrezikun e sëmundjes   Osteoporoza, një sëmundje në të cilën eshtrat bëhen të brishtë dhe të prirur për thyerje, është aq e përhapur [...]

Mënyra natyrale për trajtimin e Artritit Reumatoid

February 6th, 2023|0 Comments

Mënyra natyrale për trajtimin e Artritit Reumatoid   Artriti Reumatoid është një sëmundje autoimune shkatërruese e zakonshme që prek më shumë se 1% e popullsisë në botë. Duke folur në mënyrë konvencionale, mjekësia perëndimore mund [...]

Fraktura / Thyerja e Kockës

February 6th, 2023|0 Comments

Fraktura / Thyerja e Kockës   Fraktura është thyerja në kockë. Simptomat e thyerjeve të kockës ndryshojnë. Ato mund të jenë jo të dukshme apo të buta, me ënjtje të vogla dhe ndjeshmëri të buta, [...]

Dieta Artritit

February 6th, 2023|0 Comments

Dieta Artritit; Ushqimet që duhen konsumuar dhe ushqimet që duhen shmangur   Shumë sëmundje, duke përfshirë edhe artritin, shkaktohen nga një inflamacion kronik me gradë të ulët.  Përgjigja inflamatore është e lidhur me funksionin imunitar të trupit. Një [...]

Inflamacioni dhe dhimbjet e kyçeve

January 28th, 2023|0 Comments

Inflamacioni dhe dhimbjet e kyçeve; Ushqime që duhet t’i shmangni dhe ushqimet që ndihmojnë për reduktimin e dhimbjeve   Inflamacioni dhe dhimbja e kyçeve është një problem shumë i zakonshëm, dhe mund t’i ndodhë të [...]

SPONDILOZA; TRAJTIME NATYRALE

January 1st, 2023|0 Comments

SPONDILOZA; TRAJTIME NATYRALE   Spondiloza e qafës, e njohur gjithashtu si artriti i qafës, është një kusht shumë i zakonshëm i lidhur me moshën që ndikon nyjet në qafë. Kjo ndodh për shkak të veshjes [...]

Osteoporoza dhe fëmijët

January 1st, 2023|0 Comments

Osteoporoza; Shëndeti i kockave në fëmijëri 'është një faktor i rëndësishëm'   Kur mendojmë për osteoporozën, ne zakonisht e mendojmë atë si brishtësinë e rritur të kockave që prek individët e moshuar. Por sipas zbulimeve [...]

Osteoporoza dhe Burrat

January 1st, 2023|0 Comments

Osteoporoza dhe Burrat; Barnat farmaceutike mund të rrisin rrezikun e frakturave të eshtrave   Osteoporoza prek një në çdo pesë burra. Është thelbësore të mësoni për faktorët e rrezikut që e bëjnë sëmundjen më të [...]

Mbajtja e trupit drejt

January 1st, 2023|0 Comments

Pse mbajtja e trupit drejt është thelbësore për largimin e dhimbjeve të shpinës dhe qafës   Shumë prej nesh na është thënë kur ishim fëmijë «Mos rri shtrëmbër!» dhe «Ulu drejt!». Këto rezultojnë si  këshilla [...]

Nervi Shiatik

December 14th, 2022|0 Comments

Si të trajtoni dhimbjet e Nervit Shiatik   Nervi shiatik është ai nerv që inervon muskujt e pasmë të kofshës dhe të kërcit. Shtypja e këtij nervi nga një hernie diskale që del nëpërmjet vertebrës [...]

Osteoartriti

November 26th, 2022|0 Comments

Osteoartriti; Llojet, Shkaqet, Trajtimi   Osteoartriti, (OA) është thuajse forma më e përhapur e artritit. Nën moshën 45 vjeç, diagnostikohen më shumë burrat sesa gratë me OA, shpesh për shkak të aksidenteve dhe lëndimeve. Sëmundja [...]

Osteoporoza

November 24th, 2022|0 Comments

Osteoporoza; Simptomat, Shkaqet, Parandalimi, Trajtimi Natyral   Osteoporoza është një çrregullim metabolik i kockave i shkaktuar nga firo e kockave që ndodh në një normë që tejkalon aftësinë e trupit për të krijuar inde të [...]

Reumatizma; Si ta trajtojmë në shtëpi 

November 20th, 2022|0 Comments

Reumatizma; Si ta trajtojmë në shtëpi  Reumatizma, ose çrregullimi reumatizmal është një term për një gjëndje që shkakton dhimbje kronike, që shpesh ndikojnë nyjet dhe indet lidhore duke shkaktuar ënjtje të dhimbshme që eventualisht mund [...]

Hernia Diskale; Si ta trajtojmë

November 12th, 2022|0 Comments

Hernia Diskale; Si ta trajtojmë E njohur gjithashtu si një rrëshqitje disku apo rënie disku, hernia diskale ndodh kur një nga disqet e shpinës këputet dhe xheli që gjendet brenda tij rrjedh jashtë. Kjo mund [...]

Bursiti

November 12th, 2022|0 Comments

Bursiti; Simptomat, Shkaqet dhe Trajtimi Natyral   Bursiti është inflamacioni ose ënjtja e Bursës, një qeskë e vogël e mbushur me lëng që formohet nën lëkurë, zakonisht mbi nyje dhe mes gilceve dhe kockave. Ka [...]

12 Hapa për të trajtuar sëmundjen e Parkinsonit

November 8th, 2022|0 Comments

12 Hapa për të trajtuar sëmundjen e Parkinsonit   Sëmundja e Parkinsonit është çrregullimi i dytë më i zakonshëm degjenerativ i sistemit nervor qendror pas sëmundjes së Alzheimerit. Është vlerësuar se 1% e individëve mbi [...]