Sëmundjet Autoimune dhe Trajtimi Natyral i tyre

Ju mund të zgjidhni në listën e shoqëruar sëmundjen për të cilën interesoheni dhe të mësoni gjithcka ju nevojitet rreth saj

Fenomeni i Raynaud

February 17th, 2023|0 Comments

Fenomeni i Raynaud; Shkaqet, Simptomat dhe Zgjidhjet   Fenomeni i Raynaud, i quajtur ndryshe sëmundja ose sindroma Raynaud, është një gjendje relativisht e zakonshme, por shpesh e panjohur. Është një çrregullim vaskular që ndodh kur [...]

Dridhja Esenciale

February 10th, 2023|0 Comments

Dridhja Esenciale   Dridhja esenciale është një lloj dridhjeje e pakontrollueshme ose dridhje e një pjese të trupit. Kjo është një çrregullim i zakonshëm i lëvizjes që për shumicën e njerëzve është një shqetësim i [...]

Artriti Reumatoid

February 6th, 2023|0 Comments

Artriti Reumatoid; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Rheumatoid Arthritis (RA), një sëmundje më pak e zakonshme se osteoarthritis, është një sëmundje e rëndë dhe e dhimbshme. Rheumatoid arthritis prek rreth 2.100.000 njerëz në SHBA, më [...]

Zbuloni si të rigjeneroni sistemin imunitar 

February 1st, 2023|0 Comments

Shumë premtuese! Zbuloni si të rigjeneroni sistemin imunitar dhe të luftoni radikalet e lira që shkaktojnë kancer   Me fjalen “imunitet” kuptohet qëdrueshmëria e individit ndaj infeksioneve mikrobiale, reaksioneve antigjenike dhe eliminimi i antigjeneve nga [...]

Toksinat që shkatërrojnë tiroidet

January 26th, 2023|0 Comments

Toksinat që shkatërrojnë tiroidet; Mënyra natyrale që luftojnë toksinat dhe ndihmojnë shëndetin e tiroideve Gjëndrat tiroide janë një kontrollues master i trupit. Ato kontrollojnë  se si trupi përdor energjitë, prodhojnë proteina, dhe kontrollojnë ndjeshmërinë e [...]

Sëmundja Meniere – e Veshit të Brendshëm

January 8th, 2023|0 Comments

Sëmundja Meniere – e Veshit të Brendshëm; Shkaqet, Simptomat dhe Strategjitë Natyrale të Trajtimit   Sëmundja Meniere është një sëmundje kronike e veshit të brendshëm e karakterizuar nga marramendje, tringëllimë në veshë, ndjenja e bllokimit [...]

Shenja paralajmëruese të sëmundjeve autoimune

December 31st, 2022|0 Comments

Shenja paralajmëruese të sëmundjeve autoimune   Ka shumë lloje të sëmundjeve autoimune, secila me efekte të ndryshme, dhe si të tilla, shenjat paralajmëruese janë të ndryshme për çdo lloj sëmundje autoimune. Janë më shumë se 150 [...]

Dallimi midis Diabetit Tip 1 dhe Tip 2

December 26th, 2022|0 Comments

Dallimi midis Diabetit Tip 1 dhe Tip 2   Diabeti është një nga kushtet mjekësore më të vështira për t’u menaxhuar. Të dyja tippet 1 dhe 2 përfshijnë nivele të larta të sheqerit në gjak. [...]

Hipertiroidizmi – Mbiprodhimi i Hormoneve Tiroide

December 24th, 2022|0 Comments

Hipertiroidizmi – Mbiprodhimi i Hormoneve Tiroide   Hipertiroidizmi është një gjendje shëndetësore e shkaktuar nga mbiprodhimi i hormoneve tiroide nga gjëndra tiroide. Simptomat Simptomat e hyperthyroidismit përfshijnë rrahje zemre të shpejtë, tiroide të zgjeruara(goiter), lëkurë [...]

Modulatorët Natyralë të Sistemit Imun

December 24th, 2022|0 Comments

Modulatorët Natyralë të Sistemit Imun   Sistemi imunitar është barriera jonë kryesore kundër patogjenëve të dëmshëm në mjedisin rreth nesh. Përveç mbrojtjes nga patogjenët, sistemi imunitar luan gjithashtu rolin shumë të rëndësishëm të kontrollit të [...]

Sëmundja Celiac

December 14th, 2022|0 Comments

Sëmundja Celiac; Shkaqet, Simptomat, Diagnoza dhe Strategjitë Natyrale të Trajtimit   Sëmundja celiac, e quajtur ndonjëherë sprue celiac ose enteropati e ndjeshme ndaj glutenit, është një reagim imunitar ndaj ngrënies së glutenit, një proteinë që [...]

Sëmundja Behcet

December 14th, 2022|0 Comments

Sëmundja Behcet; Mënyrat natyrale për trajtimin e sëmundjes "Rruga e Mëndafshit"   Deri më sot, sëmundja e Behcet - e quajtur ndonjëherë edhe sëmundja e Rrugës së Mëndafshit - nuk ka një shkak të qartë [...]

Neuropatia; Faktorët e Rrezikut, Shkaqet dhe Strategjitë

December 13th, 2022|0 Comments

Neuropatia; Faktorët e Rrezikut, Shkaqet dhe Strategjitë Mbështetëse Natyrale   Neuropatia është një gjendje e karakterizuar nga dëmtimi i nervit. Mund të zhvillohet për shkak të diabetit, problemeve metabolike, lëndimeve traumatike, infeksioneve, kimioterapisë, medikamenteve të [...]

9 Sëmundje Autoimune që ndikojnë pamjen tuaj

December 12th, 2022|0 Comments

9 Sëmundje Autoimune që ndikojnë pamjen tuaj Sëmundjet autoimmune përfshijnë një gamë të gjerë sëmundjesh, që janë kronike dhe përparojnë me simptoma të njëpasnjëshme. Një sëmundje autoimune zhvillohet kur sistemi imunitar, i cili ka për [...]

Sëmundja e Parkinsonit

December 7th, 2022|0 Comments

Sëmundja e Parkinsonit; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sëmundja e Parkinsonit është një gjendje në të cilën një pjesë e trurit bëhet progresivisht më e dëmtuar gjatë viteve (një gjendje progresive neurologjike). Rreth shtatë deri [...]

7 Shenja të Tiroideve nën-aktive

December 7th, 2022|0 Comments

7 Shenja të Tiroideve nën-aktive Funksioni nën normë i tiroideve ose hipotiroidizmi është një nga kushtet më të shpeshta të keqdiagnozës në planet. Shumë njerëz vuajnë për vite me simptoma të ndryshme që lidhen me [...]

Hepatiti Autoimun

December 4th, 2022|0 Comments

Hepatiti Autoimun; Shkaqet, Llojet, Diagnostikimi, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Çfarë është Hepatiti autoimun? Hepatiti autoimun është një sëmundje kronike, në të cilën sistemi imunitar i trupit sulmon komponentët apo qelizat normale të mëlçisë dhe [...]

Anemia Hemolitike Autoimune

December 1st, 2022|0 Comments

Anemia Hemolitike Autoimune; Shkaqet, Simptomat, Menaxhimi, Kura Bimore   Anemia Hemolitike Autoimune është një çrregullim i rrallë i qelizave të kuqe të gjakut dhe një çrregullim imunitar. Ndodh kur trupi prodhon antitrupa që shkatërrojnë qelizat [...]

Diabeti Tip 1

November 30th, 2022|0 Comments

Diabeti Tip 1; Simptomat, Shkaqet, Mbajtja nën kontroll, Kura bimore   Diabeti tip 1, i njohur dikur si diabeti i të miturve ose diabeti i varur nga insulina, është një gjendje kronike në të cilën [...]

Lista e sëmundjeve autoimmune

1. Acute Disseminated Encephalomyelitis (ADEM)
2. Acute necrotizing hemorrhagic leukoencephalitis
3. Addison’s disease
4. Agammaglobulinemia
5. Alopecia areata
6. Amyloidosis
7. Ankylosing spondylitis
8. Anti-GBM/Anti-TBM nephritis
9. Antiphospholipid syndrome (APS)
10. Autoimmune angioedema
11. Autoimmune aplastic anemia
12. Autoimmune dysautonomia
13. Autoimmune hepatitis
14. Autoimmune hyperlipidemia
15. Autoimmune immunodeficiency
16. Autoimmune inner ear disease (AIED)
17. Autoimmune myocarditis
18. Autoimmune oophoritis
19. Autoimmune pancreatitis
20. Autoimmune retinopathy
21. Autoimmune thrombocytopenic purpura (ATP)
22. Autoimmune thyroid disease
23. Autoimmune urticaria
24. Axonal & neuronal neuropathies
25. Balo disease
26. Behcet’s disease
27. Bullous pemphigoid
28. Cardiomyopathy
29. Castleman disease
30. Celiac disease
31. Chagas disease
32. Chronic fatigue syndrome
33. Chronic inflammatory demyelinating polyneuropathy (CIDP)
34. Chronic recurrent multifocal ostomyelitis (CRMO)
35. Churg-Strauss syndrome
36. Cicatricial pemphigoid/benign mucosal pemphigoid
37. Crohn’s disease
38. Cogans syndrome
39. Cold agglutinin disease
40. Congenital heart block
41. Coxsackie myocarditis
42. CREST disease
43. Essential mixed cryoglobulinemia
44. Demyelinating neuropathies
45. Dermatitis herpetiformis
46. Dermatomyositis
47. Devic’s disease (neuromyelitis optica)
48. Discoid lupus
49. Dressler’s syndrome
50. Endometriosis
51. Eosinophilic esophagitis
52. Eosinophilic fasciitis
53. Erythema nodosum
54. Experimental allergic encephalomyelitis
55. Evans syndrome
56. Fibromyalgia
57. Fibrosing alveolitis
58. Giant cell arteritis (temporal arteritis)
59. Giant cell myocarditis
60. Glomerulonephritis
61. Goodpasture’s syndrome
62. Granulomatosis with Polyangiitis (GPA) (formerly called wegener’s Granulomatosis)
63. Graves’ disease
64. Guillain-Barre syndrome
65. Hashimoto’s encephalitis
66. Hashimoto’s thyroiditis
67. Hemolytic anemia
68. Henoch-Schonlein purpura
69. Herpes gestationis
70. Hypogammaglobulinemia
71. Idiopathic thrombocytopenic purpura (ITP)
72. IgA nephropathy
73. IgG4-related sclerosing disease
74. Immunoregulatory lipoproteins
75. Inclusion body myositis
76. Interstitial cystitis
77. Juvenile arthritis
78. Juvenile diabetes (Type 1 diabetes)
79. Juvenile myositis
80. Kawasaki syndrome
81. Lambert-Eaton syndrome
82. Leukocytoclastic vasculitis
83. Lichen planus
84. Lichen sclerosus
85. Ligneous conjunctivitis
86. Linear IgA disease (LAD)
87. Lupus (SLE)
88. Lyme disease, chronic
89. Meniere’s disease
90. Microscopic polyangiitis
91. Mixed connective tissue disease (MCTD)
92. Mooren’s ulcer
93. Mucha-Habermann disease
94. Multiple sclerosis
95. Myasthenia gravis
96. Myositis
97. Narcolepsy
98. Neuromyelitis optica (Devic’s)
99. Neutropenia
100. Ocular cicatricial pemphigoid
101. Optic neuritis
102. Palindromic rheumatism
103. PANDAS (Pediatric Autoimmune Neuropsychiatric Disorders Associated ëith Streptococcus)
104. Paraneoplastic cerebellar degeneration
105. Paroxysmal nocturnal hemoglobinuria (PNH)
106. Parry Romberg syndrome
107. Parsonnage-Turner syndrome
108. Pars planitis (peripheral uveitis)
109. Pemphigus
110. Peripheral neuropathy
111. Perivenous encephalomyelitis
112. Pernicious anemia
113. POEMS syndrome
114. Polyarteritis nodosa
115. Type I, II, & III autoimmune polyglandular syndromes
116. Polymyalgia rheumatica
117. Polymyositis
118. Postmyocardial infarction syndrome
119. Postpericardiotomy syndrome
120. Progesterone dermatitis
121. Primary biliary cirrhosis
122. Primary sclerosing cholangitis
123. Psoriasis
124. Psoriatic arthritis
125. Idiopathic pulmonary fibrosis
126. Pyoderma gangrenosum
127. Pure red cell aplasia
128. Raynauds phenomenon
129. Reactive Arthritis
130. Reflex sympathetic dystrophy
131. Reiter’s syndrome
132. Relapsing polychondritis
133. Restless legs syndrome
134. Retroperitoneal fibrosis
135. Rheumatic fever
136. Rheumatoid arthritis
137. Sarcoidosis
138. Schmidt syndrome
139. Scleritis
140. Scleroderma
141. Sjogren’s syndrome
142. Sperm & testicular autoimmunity
143. Stiff person syndrome
144. Subacute bacterial endocarditis (SBE)
145. Susac’s syndrome
146. Sympathetic ophthalmia
147. Takayasu’s arteritis
148. Temporal arteritis/Giant cell arteritis
149. Thrombocytopenic purpura (TTP)
150. Tolosa-Hunt syndrome
151. Transverse myelitis
152. Type 1 diabetes
153. Ulcerative colitis