Sindroma e Diabetit, Ndërlikimet e tij dhe Trajtimi Natyral

Neuropatia Periferike

February 10th, 2023|Diabeti, Psikike - Nervore|

Neuropatia Periferike   Çfarë është neuropatia periferike? Sëmundja e nervave në periferi të trurit dhe palcës kurrizore. Nevropatia periferike i referohet kushteve që rezultojnë kur nervat që bartin dhe përçojnë mesazhe nga truri dhe palca [...]

Trajtimi Natyral i Prediabetit

February 1st, 2023|Diabeti|

Trajtimi Natyral i Prediabetit   Ne e dimë se diabeti është një problem madhor sot, dhe prediabeti nuk është më pak problem – por është gjithashtu një thirrje zgjimi që mund ta shtyjë dikë në [...]

Shenjat e hershme paralajmëruese të Diabetit

February 1st, 2023|Diabeti|

Shenjat e hershme paralajmëruese të Diabetit që nuk duhet t’i  injoroni   Diabeti është një sëmundje kronike. Aifillimisht paraqitet me pak simptoma, të cilat mund të anashkalohen lehtë, në një në treën njerëz që e [...]

Plani i Dietës Diabetike

February 1st, 2023|Diabeti|

Plani i Dietës Diabetike   Nëse keni Diabet, ndoshta e dini se sa e rëndësishme mund të jetë dieta juaj kur bëhet fjalë për kontrollin e simptomave të diabetit. Megjithatë, një plan diete të shëndetshme [...]

Lidhja midis ëmbëltuesve artificial dhe Diabetit

February 1st, 2023|Diabeti|

Lidhja midis ëmbëltuesve artificial dhe Diabetit   Sipas Shoqatës Amerikane të Diabetit, diabeti është bërë një pandemi, duke prekur 30 milion njerëz vetëm në Shtetet e Bashkuara. Fatkeqësisht, shkalla e diabetit vazhdon të rritet në [...]

Ushqimet e Diabetit

January 28th, 2023|Diabeti, Ushqimi|

Ushqimet e Diabetit; që ju ndihmojnë të luftoni dhe të mbani nën kontroll Diabetin   Duhen bërë disa ndryshime të rëndësishme në dietën tuaj për të përmirësuar kontrollin e sheqerit në gjak dhe për të [...]

Mosfunksionimi metabolik

January 10th, 2023|Diabeti, Të ndryshme|

Mosfunksionimi Metabolik   Mosfunksionimi metabolik është paaftësia e trupit për të djegur dhjamin në mënyrë efikase si energji. Shumica e njerëzve janë të mbërthyer në një cikël kronik të djegies së sheqerit dhe dëshirës për [...]