Llojet e Kancerit

Ju mund të zgjidhni në listë llojin e kancerit për të cilin interesoheni dhe të mësoni gjithcka ju nevojitet rreth tij

Studime shkencore për të gjitha llojet e Kancerit dhe Trajtimin Natyral të tyre

Kanceri i Lëkurës

November 26th, 2022|Kanceri, Kanceri Lëkurës|

Kanceri i Lëkurës; Llojet, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kanceri i lëkurës - rritja anormale e qelizave të lëkurës - më së shpeshti zhvillohet në lëkurën e ekspozuar ndaj diellit. Por kjo formë e zakonshme e

Stimulimi oreksit tek pacientët me kancer

November 26th, 2022|Kanceri|

Stimulimi oreksit tek pacientët me kancer Kur i nënshtrohesh kimioterapisë dhe rrezatimit për trajtimin e kancerit shpesh ndikon në oreksin e pacientit. Edhe pse ka shumë komplikime që shkaktohen me  trajtimet e kancerit nëpërmjet kimoterapisë

Kanceri Testikular

November 24th, 2022|Kanceri Testikular|

Kanceri Testikular; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kanceri testikular, ose kanceri i testiseve, është një prej kancereve më të zakonshme, që zakonisht ndikon të rinjtë ndërmjet moshave 15 dhe 44 vjeç. Llojet e ndryshme të

Leukemia

November 22nd, 2022|Leukemia|

Leukemia; Si ta kuptojmë dhe si ta kurojmë në mënyrë natyrale   Leukemia është kancer i indeve që formojnë gjakun e trupit, përfshirë palcën e eshtrave dhe sistemin limfatik. Ekzistojnë shumë lloje të leuçemisë. Disa

Kanceri i Kockave

November 22nd, 2022|Kancere të tjera|

Kanceri i Kockave; Shenjat, Shkaqet dhe Trajtimi Natyral Kanceri i kockave mund të fillojë në çdo kockë në trup, por më së shpeshti prek legenin ose kockat e gjata në krah dhe këmbë. Kanceri i

Kanceri Tiroid

November 21st, 2022|Kanceri Tiroid|

Kanceri Tiroid; Simptomat, Faktorët e rrezikut dhe Trajtimi Natyral   Kanceri tiroid, një lloj i rrallë i kancerit që prek gjëndrën tiroide (një gjëndër e vogël në bazën e qafës), që rezulton me një gamë

Kanceri Kolorektal

November 20th, 2022|Kanceri Kolorektal|

Kanceri Kolorektal - Rektumit dhe Zorrës trashë; Çfarë duhet të dini dhe si kurohet?   Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm

Kanceri i Gjirit

November 19th, 2022|Kanceri Gjirit|

Kanceri i Gjirit; Shenjat, Faktorët e rrezikut, Vetëkontrolli, Trajtimi efektiv   Kanceri i gjirit është një prej tumoreve malinje që prek indet e gjirit, dhe që zakonisht shfaqet në kanalet që mbartin qumështin deri në

Kanceri i Prostatës

November 18th, 2022|Kanceri Prostatës|

Kanceri i Prostatës; Simptomat, Shkaqet dhe Strategjia e Trajtimit Natyral Kanceri i prostatës vret një rreth 35,000 njerëz çdo vit në Shtetet e Bashkuara dhe sulmon 165.000 të tjerë. Shumica e rasteve të kancerit të

A është Kimioterapia zgjedhja e duhur?

November 17th, 2022|Trajtimi Konvencional|

A është Kimioterapia zgjedhja e duhur?   Mjekët janë nxitur të jenë më të kujdesshëm në ofrimin e trajtimit të kancerit për pacientët që janë në fazën e fundit të tyre, sepse kimioterapia shpesh mund

Kanceri i qafës së mitrës

November 15th, 2022|Kanceret Gjinekologjike|

Kanceri i qafës së mitrës; Si ta kuroni pa u dëmtuar   Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më

Kanceri i fshikëzës së urinës

November 12th, 2022|Kanceri Fshikëzës|

Kanceri i fshikëzës së urinës; Shenjat, Faktorët e rrezikut   Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se

Kanceri i Veshkave

November 12th, 2022|Kanceri Veshkave|

Kanceri i Veshkave; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Ky artikull përqendrohet në karcinomën e qelizave renale (Renal Cell Carcinoma) dhe termi "kancer i veshkave” do të përdoret për t'iu referuar këtij kanceri.

Kanceri i Trurit

November 11th, 2022|Kanceri, Kanceri Trurit|

Kanceri i Trurit; Strategji natyrore për të ndihmuar në luftën kundër tij   Kanceri i trurit është një nga kanceret me rritje më të shpejtë. Truri është organi më kompleks në trup. Ai kontrollon, koordinon

Kanceri Endometrial

November 11th, 2022|Kanceret Gjinekologjike, Kanceri|

Kanceri Endometrial (i mitrës); Simptomat, Shkaqet dhe Strategjitë e Trajtimit Natyral   Kanceri Endometrial është një lloj kanceri i mitrës që prek rreth 3 nga 100 gra gjatë jetës së tyre. Zbulimi i hershëm është

Kanceri Pankreatik

November 10th, 2022|Kanceri Pankreasit|

Kanceri Pankreatik; Çfarë e shkakton dhe cili është trajtimi më efektiv   Kanceri i pankreasit (i njohur edhe si kanceri pankreatik dhe kanceri exocrine), nuk është aq i zakonshëm sa disa forma të tjera të

Kanceri i Mushkërive

November 10th, 2022|Kanceri Mushkërive|

Kanceri i Mushkërive; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi   Kanceri i mushkërive është një nga llojet më të zakonshme dhe të rënda të kancerit. Mushkëritë kanë dy qëllime kryesore: • për të transferuar oksigjen në gjak

Kanceri Ovarian / i vezoreve

November 9th, 2022|Kanceret Gjinekologjike|

Kanceri Ovarian / i vezoreve; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Kanceri i vezoreve është kanceri i pestë më i zakonshëm tek gratë pas kancerit të gjirit, kancerit të zorrëve, kancerit të mushkërive dhe