Rastet e kancerit po rriten për shkak të vaksinave kundër COVID

Rastet e kancerit po rriten për shkak të vaksinave kundër COVID, por Big Government dhe Big Pharma duan që ju të shikoni nga ana tjetër

 

Mikrobiologu Dr. Kevin McKernan ka zbuluar nivele të larta të plazmideve të ADN-së me dy zinxhirë që notojnë në vaksinat e koronavirusit Ëuhan (COVID-19) nga Pfizer dhe Moderna.

Ky kontaminim i ADN-së në vaksinat mARN është një problem i rëndësishëm sepse plazmidet e ADN-së të riprodhueshme mund të pushtojnë qelizat njerëzore dhe bakteret në zorrë, gjë që mund të çojë në riprodhimin e gjeneve rezistente ndaj antibiotikëve, d.m.th. kancer dhe çështje të tjera shëndetësore.

Përveç kontaminimit të ADN-së, McKernan zbuloi gjithashtu praninë e promotorëve të virusit Simian (SV40) në vaksinën mRNA të Pfizer.  SV40 i gjetur në vaksinë është vetëm një pjesë virale – jo i gjithë virusi. Megjithatë, ajo ende paraqet një rrezik për të nxitur kancerin.

SV40 u gjet fillimisht në qelizat e veshkave të majmunit rezus të përdorura për të prodhuar si vaksinën e poliomielitit të inaktivizuar (IPV) ashtu edhe atë orale të poliomielitit (OPV.) Kur u zbulua se ishte kancerogjen i kafshëve, në vitin 1961 u miratua një ligj për të ndaluar praninë e tij në vaksina.

Ekspertët në Këshillin Botëror për Shëndetin (ËCH) konfirmuan gjithashtu se kontaminimi i ADN-së në vaksinat mRNA është një rrezik global. Ata thanë se prania e plazmideve të ADN-së të replikueshme si në vaksinat monovalente ashtu edhe në ato bivalente është e papranueshme dhe kërkuan një ndalim të menjëhershëm të programit të vaksinës COVID-19.

Edhe Agjencia Ndërkombëtare për Kërkimin e Kancerit (IARC), agjencia e Organizatës Botërore të Shëndetësisë për kancerin, ka parashikuar që rastet e reja të kancerit në nivel global do të arrijnë në 35 milionë në vitin 2050, 77 për qind më e lartë se shifra në vitin 2022. Por agjencia nuk arriti të përmendë vaksinat e COVID-19 si një nga faktorët në rritjen e parashikuar.

Autoritetet përpiqen të mashtrojnë sërish publikun

Tani, pushtetet po përpiqen të mashtrojnë edhe një herë publikun.

Një studim doli kohët e fundit që pretendon se rritja e rasteve të kancerit tek të rriturit e moshës 55 vjeç e lart mund të lidhet me plakjen e përshpejtuar. Një ekip hulumtues nga Shkolla e Mjekësisë e Universitetit të Uashingtonit në St. Louis (ËUSM) prezantoi gjetjet e tyre në prill në takimin vjetor të Shoqatës Amerikane për Kërkimin e Kancerit. Gjetjet e plota të studimit janë planifikuar të publikohen më vonë në 2024.

Ruiyi Tian, një nga autorët e studimit të ËUSM, dhe kolegët e saj arritën në përfundimin se një rritje në moshën biologjike që tregon plakjen e përshpejtuar mund të lidhet me zhvillimin e kancerit të hershëm të parë tek të rriturit më të rinj se 55 vjeç.

Tian shpjegoi se bazuar në faktet e grumbulluara, brezat e rinj mund të plaken më shpejt se sa pritej për shkak të faktorëve si ekspozimi i mëhershëm ndaj “faktorëve të ndryshëm të rrezikut dhe fyerjeve mjedisore”. Ajo shtoi se “ndikimi i plakjes së përshpejtuar në zhvillimin e hershëm të kancerit mbetet i paqartë”.

Në studim, shkencëtarët shqyrtuan të dhënat e 148,724 njerëzve të mbajtur në bazën e të dhënave të Biobank në MB, e cila mbledh informacion të detajuar gjenetik dhe të stilit të jetesës për pjesëmarrësit për të ndihmuar në informimin e kërkimit mbi sëmundjet.

Yin Cao, një epidemiolog përkthyes i kancerit në Universitetin e Uashingtonit, tha se ekipi hulumtues beson se rrugët e zakonshme, të tilla si inflamacioni kronik dhe plakja qelizore, “mund të lidhin plakjen e përshpejtuar me zhvillimin e kancereve të hershme”.

Cao shtoi se në mesin e të gjitha kancereve me fillimin e hershëm, kanceri i sistemit gastrointestinal, i mushkërive dhe i mitrës ishte më i lidhur me plakjen e përshpejtuar.

James Kirkland, një profesor i Fondacionit Noaber për kërkimin e plakjes në Klinikën Mayo, tha se ata në fushën e plakjes kanë qenë prej kohësh të vetëdijshëm “që proceset e përshpejtuara të plakjes [janë] të predispozuar për kancer”.

Çështjet shëndetësore si diabeti, obeziteti, pre-eklampsia dhe trajtimet e kancerit janë të lidhura me popullatat e reja që zhvillojnë një gjendje të përshpejtuar të plakjes që çon në një grumbullim të qelizave të plakura që nuk ndahen më, por nuk vdesin. Këto qeliza sekretojnë molekula që shkaktojnë inflamacion dhe rriten me kalimin e moshës.

 

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook