Këtu do të gjeni artikuj dedikuar sëmundjeve dhe problemeve që lidhen me të gjithë sistemin e qarkullimit të gjakut (kardiovaskular), duke përfshirë zemrën, gjakun dhe venat e gjakut.

Sëmundjet e Zemrës / kardiovaskulare

December 9th, 2022|0 Comments

Sëmundjet e Zemrës / kardiovaskulare; Llojet, Simptomatm Skaqet dhe Trajtimi   Sëmdundjet e zemrës, apo kardiovaskulare, janë përgjegjëse për gati gjysmën e të gjitha vdekjeve në Shtetet e Bashkuara çdo vit, duke vrarë gati një [...]

Presioni i Lartë i Gjakut

December 8th, 2022|0 Comments

Presioni i Lartë i Gjakut   Presioni i lartë i gjakut, i njohur gjithashtu si hipertension, është një nga kushtet më të zakonshme shëndetësore, duke prekur rreth 25 për qind të të gjithë të rriturive, [...]

Leukopenia

December 6th, 2022|0 Comments

Leukopenia; Çfarë është dhe si trajtohet   Kur dikush ka nivele të ulëta të qelizave të bardha të gjakut, kjo e bën atë shumë të prekshëm ndaj zhvillimit të infeksioneve, viruseve dhe sëmundjeve të tjera. [...]

Simptomat e Aritmisë

November 23rd, 2022|0 Comments

Simptomat e Aritmisë; Si ta trajtoni në shtëpi   Aritmia është çrregullimi i rrahjeve të zemrës, duke u bërë shumë të shpejta ose shumë të ngadalta. Kjo gjendje mund të ndikojë në aftësinë e zemrës [...]

ARTERIET KORONARE

November 17th, 2022|0 Comments

ARTERIET KORONARE; FAKTORET PARESORE DHE DYTESORE TE SEMUNDJES, SI TA TRAJTONI NE MENYRE NATYRALE TE SIGURT   Ç’është sëmundja e arterieve koronare? Arteriet koronare janë arteriet e zemrës të cilat furnizojnë muskulin e zemrës (miokardin) [...]

Goditja në tru

November 16th, 2022|0 Comments

Goditja në tru; Shkaqet dhe Trajtimi Natyral Efektiv   Goditja në tru ndodh kur furnizimi me gjak në një pjesë të trurit ndërpritet. Ashtu si të gjitha organet, truri ka nevojë për oksigjen dhe ushqyes [...]

Anemia; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral

November 15th, 2022|0 Comments

Anemia; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Anemia është një gjendje ku sasia e hemoglobinës në gjak është nën nivelin normal, ose ka më pak qeliza të kuqe të gjakut se normalisht. Theksojmë se ka disa [...]

Trombocitopenia – numri i ulët i trombociteve

November 9th, 2022|0 Comments

Trombocitopenia – numri i ulët i trombociteve; Rreziqet dhe Trajtimi Natyral   Keni tendencë për t'u mavijosur lehtë dhe keni vështirësi në ndalimin e gjakderdhjes nga prerja ose plaga? Apo ndoshta keni shpesh gjakderdhje nga [...]