Këtu do të gjeni artikuj dedikuar sëmundjeve të mëlçisë si Hepatiti viral B dhe C, Cirroza e Melçise, Dhjamosja dhe Zmadhimi i mëlçise, etj…

Zakone të gabuara që helmojnë mëlçinë

February 4th, 2023|0 Comments

Zakone të gabuara që helmojnë mëlçinë   Mëlçia është organi më i madh në trupin tonë, dhe ka disa përgjegjësi po aq të mëdha: filtrimin e gjakut, mbajtjen e trupit siç duhet dhe pa toksina, [...]

Verdhëza

February 4th, 2023|0 Comments

Verdhëza; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Verdhëza është një ngjyrosje e verdhë e lëkurës dhe membranave, shpesh më e dukshme në të bardhat e syrit që bëhen të verdha. Kjo ndodh për shkak të [...]

Sindromi Gilbert

February 4th, 2023|0 Comments

Sindromi Gilbert; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sindromi Gilbert është një kusht i zakonshëm dhe i parrezikshëm ku njerëzit e prekur përjetojnë episode të verdhëzës (zverdhje e lëkurës dhe e të bardhës së syve). Verdhëza dhe çdo [...]

Simptomat e Hepatitit B Akut dhe Kronik

February 4th, 2023|0 Comments

Simptomat e Hepatitit B Akut dhe Kronik   Hepatiti B është një nga infeksionet serioze dhe shumë i përhapur në mbarë botën. Simptomat e hepatitit ndahen në dy lloje: akute dhe kronike. Pacientët që vuajnë [...]

Shkaqet e rritjes së Enzimave të Mëlçisë

February 2nd, 2023|0 Comments

Shkaqet e rritjes së Enzimave të Mëlçisë dhe mënyra natyrale për mbajtjen e tyre në normë   Mëlçia është organi më i madh i brendshëm, dhe përgjegjës për funksionet kyçe si tretja e ushqimit, ruajtja [...]

Pastrim 7-ditor i mëlçisë

February 2nd, 2023|0 Comments

Pastrim 7-ditor i mëlçisë; Për energji më të mirë, lëkurë të pastër dhe qartësi mendore   Një pastrim i mëlçisë mund të jetë pikërisht ajo që ju nevojitet për të rikthyer shëndetin tuaj të plotë! [...]

Pa fshikëz tëmthi

February 2nd, 2023|0 Comments

Pa fshikëz tëmthi; Strategji për të përmirësuar shëndetin e tretjes pas operacionit   A e dini se rreth 600,000 njerëzve u hiqet fshikëza e tëmthit çdo vit? A e dini se rreth gjysma e këtyre [...]

Shkaqet kryesore të zmadhimit të mëlçisë

January 26th, 2023|0 Comments

Shkaqet kryesore të zmadhimit të mëlçisë; Këshilla të rëndësishme për të mbrojtur mëlçinë   Zgjerimi i mëlçisë është rritja e madhësisë së mëlçisë nga gjendja normale. Nëse ajo vazhdon  të përkeqësohet, mund të çojë në  [...]

Shpretka e Zmadhuar – Splenomegalia

January 26th, 2023|0 Comments

Shpretka e Zmadhuar – Splenomegalia; Gjithçka që duhet të dini për rreziqet e sëmundjes dhe mënyrën e trajtimit natyral   Splenomegalia është një gjendje që shfaqet kur shpretka zmadhohet. Zakonisht quhet edhe si shpretkë e [...]

Simptomat e mëlçisë së dhjamosur

January 1st, 2023|0 Comments

Simptomat e mëlçisë së dhjamosur dhe mënyra natyrale për kurimin e saj Yndyra apo dhjamosja e mëlçisë, ose Steatoza, është një term që përshkruan ndërtimin e yndyrës në mëlçi. Është normale që të ketë yndyra [...]

Lëngu Biliar – Vreri

January 1st, 2023|0 Comments

Lëngu Biliar - Vreri; Funksionet dhe Stimulimi Natyral   Mëlçia dhe fshikëza e tëmthit janë të përfshira në formimin e vrerit, apo lëngut biliar. Lëngu biliar është kryesisht i njohur si një sekrecion i tretjes [...]

Epidemia e Mëlçisë së Ngadaltë

January 1st, 2023|0 Comments

Epidemia e Mëlçisë së Ngadaltë; Shkaqet, Simptomat dhe Trajtimi Natyral   Sot kemi të bëjmë me një epidemi të mëlçisë së ngadaltë. Nëntë në çdo dhjetë persona, përfshirë fëmijët, kanë një mëlçi të ngadaltë pa [...]

Si ta pastrojmë mëlçinë nga toksinat?

January 1st, 2023|0 Comments

Si ta pastrojmë mëlçinë nga toksinat? Kujdesuni për mëlçinë tuaj që ajo të kujdeset për ju!   Jetojmë në një botë ku sëmundjet janë kudo dhe përhapen nga dita në ditë. Mjedisi ku ne jetojmë [...]

Çfarë ndodh kur Hepatiti C nuk trajtohet

January 1st, 2023|0 Comments

Çfarë ndodh kur Hepatiti C nuk trajtohet   Ndërsa ka trajtime që mund të kurojnë në mënyrë efektive një person nga hepatiti C, disa njerëz të infektuar me virusin e hepatitit C (HCV) nuk marrin [...]

Hepatiti Autoimun

December 4th, 2022|0 Comments

Hepatiti Autoimun; Shkaqet, Llojet, Diagnostikimi, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Çfarë është Hepatiti autoimun? Hepatiti autoimun është një sëmundje kronike, në të cilën sistemi imunitar i trupit sulmon komponentët apo qelizat normale të mëlçisë dhe [...]

HEPATITI B

December 2nd, 2022|0 Comments

HEPATITI B; Përcaktim, Statistika, Simptomat, Testimi, Trajtimi Natyral   Hepatiti B është një nga infeksionet serioze më të zakonshme të mëlçisë në mbarë botën, i cili shkaktohet nga virusi i hepatitit B. Virusi i hepatitit [...]

Hepatiti C

December 2nd, 2022|0 Comments

Hepatiti C; Llojet, shenjat, parandalimi dhe mënyra natyrale për kurimin e tij   Hepatiti C është inflamacioni i mëlçisë i shkaktuar nga prania në gjak e virusit të hepatitit C. Infektimi me virusin e hepatitit [...]