Si shkaktohet lodhja kronike nga funksioni jo i shëndetshëm i mëlçisë

Si shkaktohet lodhja kronike nga funksioni jo i shëndetshëm i mëlçisë

 

Një pjesë e madhe e punës së mëlçisë është të ndihmojë trupin të tretë gjithë ushqimin që konsumojmë. Kjo përfshin kafen që pimë, pijen me gaz që herë pas here mund të pimë dhe çdo ilaç farmaceutik që marrim, përveç dietës së zakonshme. Por, nëse jeni duke luftuar me lodhjen kronike, do të doni të kuptoni shumë më tepër për rëndësinë e mëlçisë.

Një nga toksinat kryesisht të panjohura që mund të na bëjnë të ndjehemi të lodhur është diçka që gjendet në sistemin tonë të ujit të çezmës. Dhe, me siguri e keni parasysh se për çfarë bëhet fjalë: për fluorin. Në fakt, kjo substancë toksike mund të shkaktojë shumë më tepër probleme sesa të ashtuquajturit kujdesi i “ekspertëve” të shëndetit ka pranuar.

Sigurisht, nuk duhet të harrojmë shumë toksina të tjera mjedisore që mëlçia jonë i ekspozohet – në baza ditore – siç janë, glyphosate, plastika dhe ndotësit e brendshëm e të jashtëm të ajrit.

Çfarë e bllokon në të vërtetë mëlçinë tonë dhe që na shkakton dëmtime

Shumë mjekë pohojnë se mëlçia është më se e mjaftueshme për të metabolizuar gjithçka që konsumoni gjatë gjithë jetës tuaj pa pasur nevojë për ndihmë nga jashtë për të bërë punën e saj. Sidoqoftë, ndërsa mëlçia është shumë e fortë, ajo mund të mbingarkohet. Një mëlçi e ngjeshur mund të pengojë nivelet e energjisë në mënyrë drastike duke lejuar që mukusi të ndërtohet në trup.

Mesatarisht, të rriturit mund të nxjerrin fluorin vetëm në një normë prej 60%, përmes veshkave të tyre, të cilat janë partneri i mëlçisë në detoksifikimin e trupit.

Ne e dimë që lodhja është një simptomë e zakonshme tek njerëzit me sëmundje të mëlçisë dhe se një nga trajtimet më efektive për lodhjen kronike është ushtrimi i butë. Për shembull, një normë e rritur e frymëmarrjes – gjatë ushtrimeve të buta – mund të ndihmojë për të hequr mukozën nga të gjitha pjesët e trupit.

Sigurisht, për çështje serioze me lodhjen, ju do të duhet të bëni më shumë, përmirësimin e hidratimit, shmangien e toksinave me një dietë më të mirë dhe largimin e stresit të padëshiruar nga jeta juaj. Për më tepër, do të dëshironit të minimizoni ekspozimin tuaj ndaj ndotjes së EMF dhe të merrni një gjumë më të mirë të natës.

Hapat e veprimeve të kërkuara për nivele më të mira të energjisë

Lodhja kronike mund të shoqërojë një gamë të gjerë sëmundjesh të tjera, duke e bërë atë një sëmundje të komplikuar në përgjithësi. Sidoqoftë, pirja e ujit me cilësi të lartë nga një sistem pastrimi që mund të largojë fluorin është një zgjedhje e shkëlqyeshme krahas rekomandimeve të mjekut për nevojat tuaja specifike.

Heqja e fluorit i jep mëlçisë një ndihmë të shkëlqyer në zgjidhjen e ndonjë prej shkaqeve të tjera misterioze të lodhjes, përfshirë mukozën dhe kongjestionin e mëlçisë. Duke pirë ujë pa fluor, mëlçia do të ketë më shumë kohë për t’u përqëndruar në heqjen e toksinave të tjera nga trupi pa barrën e metabolizmit të kimikateve të shtuar në ujin e pijshëm të rubinetit.

Një ndihmë tjetër jetësore për shëndetin dhe nivelet e energjisë është të hani mjaft fibra. Është gati e pamundur të merrni fibra të mjaftueshme në dietën tuaj pa plotësim nëse nuk jeni në një dietë ushqimesh tërësisht të plota.

Fibrat nxjerrin nga trupi mukusin e tepërt dhe produkte të tjera të mbeturinave, duke zvogëluar ngarkesën në mëlçi në përgjithësi.

Mbani në mend, një mëlçi e ngjeshur mund të çojë gjithashtu në alergji dhe intoleranca ushqimore. Një nga më të zakonshmet janë edhe produktet e qumështit të prodhuara në mënyrë konvencionale. E thjeshtë, qëndroni larg këtyre ushqimeve – ato lehtë mund t’ju bllokojnë.

Bulmeti është një tjetër fajtor për nivelet e ulëta të energjisë në shumë njerëz. Vlerësohet se 65% e të rriturve luftojnë për të tretur qumështin në një farë mënyre. Pavarësisht nëse reagimi është në formën e një alergjie të plotë në ajër ose një intolerancë e butë, mukoza sigurisht që do të jetë reagimi i trupit tuaj.

Është plotësisht e mundur të keni një problem me bulmetin pa e njohur atë. Nëse nuk e dini nëse keni një intolerancë të qumështit, mund të bëni një test alergjie ose thjesht të shkurtoni konsumin e qumështit për të parë nëse energjia juaj do të përmirësohet.

Varet nga ne që të kujdesemi më mirë për mëlçinë tonë përmes vendimeve të shëndetshme të jetesës për të shmangur problemet e lodhjes kronike. Mëlçia është vërtet një nga komponentët më të rëndësishëm për shëndetin optimal.

Bimët e Shkretëtirës për Shëndetin e Mëlçisë


Mëlçia është organi më i rëndësishëm i trupit, pa funksionin e plotë të së cilës njeriu nuk jeton shumë gjatë, pasi ajo kryen mijëra funksione jetike për trupin. Nga detyrat kryesore të mëlçisë është se ajo detoksifikon dhe shkatërron kimikatet në gjak, duke përfshirë barnat dhe ndotësit toksikë. Ajo është përgjegjëse për kryerjen e funksioneve të ndryshme si sintezën e proteinave, sintezën e glikogjenit dhe prodhimin e biokimikëve që janë të nevojshëm për tretjen.

Ndërsa një mëlçi e shëndetshme ka aftësinë të ripërtërihet, ose të rigjenerohet kur dëmtohet, inflamacioni kronik dhe hepatiti mund të dëmtojnë mëlçinë përgjithmonë, duke çuar më tej në cirrozë dhe kancer ose dështim të mëlçisë, nëse nuk trajtohet si duhet në mënyrë natyrale dhe të sigurt.

Është me rëndësi jetike që të ndërmerrni hapa për ta mbajtur mëlçinë të shëndetshme, pa hepatit dhe pa kancer, duke kufizuar marrjen e alkoolit, duke qëndruar të hidratuar, duke ngrënë pastër dhe më e rëndësishmja duke marrë ilaçe bimore për kujdesin e mëlçisë dhe shërimin e sëmundjeve të saj.

Për të stimuluar ripërtëritjen e mëlçisë, për të parandaluar dëmtimin e saj dhe për të luftuar sëmundjet e saj, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më efikase, për të zhvilluar produktet bimore të mëposhtme. (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook