Këtu do të gjeni artikuj për njohjen dhe trajtimin natyral të sëmundjeve të mushkërive dhe aparatit të frymëmarrjes në tërësi.

Fruthi; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral

February 11th, 2023|0 Comments

Fruthi; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Fruthi është sëmundje virale mjaft infektive. Fruthi mund të çojë në disa komplikime, duke përfshirë verbërinë dhe madje edhe vdekjen. Çdokush mund ta marrë fruthin nëse nuk e ka [...]

Tuberkulozi

February 9th, 2023|0 Comments

Tuberkulozi   Tuberkulozi, i quajtur shpesh TB, është një infeksion i mushkërive që mund të ndodhë edhe në zona të tjera të trupit. TB mund të jetë ose akut (afatshkurtër) ose kronik (afatgjatë) dhe mund [...]

Sindroma Post-Virale

February 9th, 2023|0 Comments

Sindroma Post-Virale; Simptomat dhe Protokolli i Shërimit   Jeni prekur nga një infeksion viral. Kishit disa ditë ose javë të vështira, por më në fund u shëruat. Apo ndoshta jo? Edhe pse simptomat fillestare të [...]

Ethet i bëjnë mirë shëndetit

February 9th, 2023|0 Comments

Ethet i bëjnë mirë shëndetit   A është e mundur që një ethe t’i bëjë mirë shëndetit tonë? Shumica e shoqërisë sonë jeton me idenë se shëndeti është një gjendje e "të ndjerit mirë" dhe [...]

Ruatja dhe riparimi i mushkërive

February 9th, 2023|0 Comments

Ruatja dhe riparimi i mushkërive të dëmtuara   Mushkëritë janë thelbësore për jetën e njeriut. Ato punojnë pothuajse pa pushim, duke thithur dhe nxjerrë ajër, ditë e natë. Frymëmarrja tërheq oksigjen dhe nxjerr dioksidin e karbonit [...]

Riniti; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Kura Bimore

February 9th, 2023|0 Comments

Riniti; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Kura Bimore   Nëse keni rinit, brenda hundës tuaj do të ketë përflakje, duke shkaktuar simptoma të tilla si grumbullim mukusi në zgavrat e hundës dhe hundë të bllokuara apo të [...]

Polipet Nazale – Mishi i huaj në hundë

February 9th, 2023|0 Comments

Polipet e hundëve - Mishi i huaj në hundë   Polipi nazal, apo mishi i huaj në hundë, është një masë  beninje (jo-kanceroze), e butë dhe pa dhimbje, që zhvillohet në mukozën e pasazheve ose [...]

Coronavirus (COVID-19); Simptomat dhe Zgjidhjet Natyrore

February 9th, 2023|0 Comments

Coronavirus (COVID-19); Simptomat dhe Zgjidhjet Natyrore   Koronavirusi ka pushtuar sot lajmet dhe mediat sociale. Duket sikur është një nga gjërat kryesore për të cilën njerëzit flasin dhe ndjehen të shqetësuar. Sëmundja Coronavirus 2019 (COVID-19) [...]

Tonsiliti / Inflamacioni i Bajameve

February 5th, 2023|0 Comments

Tonsiliti / Inflamacioni i Bajameve   Tonsiliti është një infektim i zakonshëm, i shkurtër ose i zgjatur i grykëve apo bajameve, që shkakton inflamacion. Ai ndodh kryesisht në fëmijëri, mes moshës katër dhe gjashtë vjeç, [...]

Pastroni mushkëritë tuaja në mënyrë natyrale

January 25th, 2023|0 Comments

Pastroni mushkëritë tuaja në mënyrë natyrale Problemet e frymëmarrjes si astma, bronkiti, pneumonia dhe fibroza cistike janë sëmundje që duhet ti luftoni dhe ti mbani larg. Falë ushtrimeve të rregullta, dietës së shëndetshme, dhe mospirjes [...]

MALCIMI I SISTEMIT TË FRYMËMARRJES

December 14th, 2022|0 Comments

MALCIMI I SISTEMIT TË FRYMËMARRJES   Malcimet e sistemit të sipërm apo të poshtëm të frymëmarrjes konsiderohen si shkaku kryesor i sëmundjeve dhe vdekjeve në shkallë botërore, dhe rreziku është më i madh te fëmijët [...]

Laringjiti – Pezmatimi i fytit

December 14th, 2022|0 Comments

Laringjiti - Pezmatimi i fytit   Laringjiti është inflamacion i laringut (kutisë zanore), pjesës së sipërme të kanalit të frymëmarrjes, faringut (i vendosur poshtë rrënjës së gjuhës) dhe / ose trakesë. Simptomat Simptomat e laringjitit [...]