Tuberkulozi; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral

 

Tuberkulozi, i quajtur shpesh TB, është një infeksion i mushkërive që mund të ndodhë edhe në zona të tjera të trupit. TB mund të jetë ose akut (afatshkurtër) ose kronik (afatgjatë) dhe mund të ndodhë në fëmijëri ose në moshën e rritur.

Simptomat

TB më së shpeshti prek mushkëritë dhe është shpesh i pranishëm pa simptoma deri sa lezionet e mushkërive, ku bakteret TB zhvillohen, bëhen mjaft të mëdha dhe krijojnë probleme ose kapen nga rrezet X.

Simptomat e hershme të TB zakonisht janë kollitja dhe simptoma të ngjashme me gripin.

Simptoma të tjera përfshijnë:

– dhimbje gjoksi,

– vështirësi në frymëmarrje,

– peshtymë me gjak,

– humbje oreksi,

– ethe,

– djersitje (sidomos gjatë natës),

– dhe humbje peshe.

Mund të ndodhin gjithashtu komplikime që përfshijnë: grumbullim të lëngjeve në mes të mushkërive dhe murit të gjoksit (derdhje pleurale), grumbullim të ajrit në të njëjtën hapësirë ​​(pneumatoraks), apo edhe vdekje.

Shënim: Simptomat e TB ndonjëherë nuk nodhin deri në dy vitet e para pas infektimit, dhe shpejtësia e simptomave ndryshon gjerësisht nga individi në individ.

Llojet e Tuberkulozit

Ka dy lloje të TB:

Tuberkulozi pulmonar, i cili ndodh në mushkëri;

Tuberkulozi ekstrapulmonal, i cili ndikon në zona të tjera të trupit.

Shkaqet e Tuberkulozit

TB shkaktohet nga bakteri Mycobacterium tuberculosis.

TB shkakton 1.800 vdekje në vit dhe 20.000 raste të reja janë raportuar çdo vit.

Grupet kryesore të rrezikut janë afrikano-amerikanët e vjetër, hispanikët dhe aziatikët.

Gjithashtu, në rrezik më të madh janë njerëzit me sëmundje që zvogëlojnë funksionin imunitar, të tillë si alkolikët, të keq ushqyerit, diabetikët, dhe njerëzit të cilët janë HIV pozitiv.

Kujdes: Ilaçet që veprojnë si ndrydhës imunitar, të tilla si kortikosteroidet, mund të shkaktojnë tuberkuloz.

UDHEZIME TE PERGJITHSHME 

Ushqimi

Mbani një dietë organike me ushqime të plota që thekson perimet e papërpunuara dhe ujin e pastër të filtruar.

Dardha, lëngu i dardhës, dhe salca e dardhës mund të jetë e dobishme, sepse dardha mund të ndihmojë shpejtimin e shërimit të mushkërive.

Ushqime të tjera të dobishme përfshijnë fenugreek, filizat e reja të jonxhës, hudhër, shegë, dhe të gjitha format e qumështit të thartuar të tilla si kos dhe kefir.

Është e rëndësishme që të mos shtoni toksicitetit të mëtejshëm në sistemin tuaj kështu që përpiquni t’i përmbahet për sa më poshtë:

  • Mos konsumoni asnjë ëmbëltues artificial.
  • Mos konsumonishurup të lartë në fruktozë.
  • Mos pini pije të gazuara.
  • Shmangni të gjitha ushqimet e shpejta.
  • Shmangni të gjitha ushqimet e konservuara.
  • Eliminoni produktet konvencionale të qumështit.
  • Shmangni viçin konvencional. Viçi më i mirë është ai që ushqehet me bar organik. Zgjidhni gjithashtu mish qengji, pule dhe gjeldeti organik. Gjithësesi, mishi duhet të reduktohet në maksimum.

The Herbal Treatment for Diseases of the Respiratory System consists of four herbal medicines studied and produced especially for patients with various problems in the respiratory system, including: Asthma, Allergies, Sinusitis, Rhinitis, Chronic Bronchitis, Pneumonia, Emphysema, Chronic Obstructive Pulmonary Disease, Influenza, Turbeculosis, Chest Trauma, Sleep apnea, Covid-19, etc.

Kura Bimore për Sëmundjet e Sistemit të Frymëmarrjes përbëhet nga katër ilaçe bimore të studiuara dhe të prodhuara posaçërisht për pacientët me probleme të ndryshme në sistemin e frymëmarrjes, duke përfshirë: Astma, Allergies, Sinusitis, Rhinitis, Chronic Bronchitis, Pneumonia, Emphysema, Chronic Obstructive Pulmonary Disease, Influenza, Turbeculosis, Chest Trauma, Sleep apnea, Covid-19, etc.