Vaksinat kundër COVID-19 dobësojnë sistemin imunitar

Studim Shkencor: Vaksinat kundër COVID-19 dobësojnë sistemin imunitar dhe rrisin rrezikun e zhvillimit të kancerit

 

Një studim i fundit i kryer nga studiues suedezë ka zbuluar se vaksinat mRNA për koronavirusin (COVID-19) dobësojnë sistemin imunitar dhe rrisin gjasat për të zhvilluar kancer.

Studiuesit nga Universiteti Umea në Suedinë Verilindore zbuluan se proteina e spikes me gjatësi të plotë SARS-CoV-2 udhëton nëpër trupin e një personi të infektuar me virusin dhe shtyp imunitetin e tij adaptiv.

“Ndryshe nga përgjigjet imune të lindura, përgjigjet adaptive janë shumë specifike për patogjenin e veçantë që i ka nxitur ato. Ato gjithashtu mund të ofrojnë mbrojtje afatgjatë. Një person që shërohet nga fruthi, për shembull, mbrohet për gjithë jetën nga fruthi nga sistemi imunitar adaptiv”, shkruajnë autorët e studimit.

Të dhënat e provave klinike që përfshijnë vaksinat e COVID-19 zbuluan më parë se vaksinat dëmtojnë prodhimin e qelizave të bardha të gjakut, një komponent kritik i sistemit imunitar të trupit. Ky hetim zbuloi një rënie të konsiderueshme të limfociteve te njerëzit që kanë marrë vaksinën e Pfizer-it mRNA COVID-19.

Limfocitet, si qelizat T dhe qelizat B, janë lloje të qelizave të bardha të gjakut dhe janë pjesë të rëndësishme të sistemit imunitar.

“Fakti që studiuesit suedezë raportuan një humbje të funksionit imunitar të lidhur me pushtimin e proteinës së majës në bërthamën qelizore, e kombinuar me të dhënat e provave klinike të mëparshme që zbuluan reduktime kalimtare në numrin e qelizave të bardha të gjakut, mund të shpjegojë raportet e rritjes së COVID menjëherë pas vaksinimit,” shkroi Lyn Redëood për Mbrojtjen e Shëndetit të Fëmijëve.

Shtypja e imunitetit nga vaksinat mund të çojë në Kancer

Të dhënat klinike epidemiologjike tregojnë se efektet imunosupresive të vaksinave të mRNA COVID-19 mund të rrisin ndjeshëm rrezikun e një personi për t’u prekur nga kanceri.

Limfocitet, veçanërisht qelizat T, njihen mirë për rolin e rëndësishëm që luajnë në parandalimin e kancerit nga aftësia e tyre për të sulmuar dhe vrarë qelizat e kancerit përpara se të përhapen.

Të dhënat tregojnë se njerëzit e injektuar me vaksinën mRNA mund të përjetojnë një shtypje të përkohshme të imunitetit ose disrregullim imunitar që mund të zgjasë një javë ose edhe më gjatë. Studime të tjera tregojnë se vaksinat mRNA mund të “riprogramojnë” përgjigjet imune adaptive dhe të lindura.

Në veçanti, vaksinat rregullojnë shtegun TLR4, i cili dihet se luan një rol vendimtar në përgjigjen e sistemit imunitar ndaj infeksioneve dhe qelizave kancerogjene.

Ky kombinim faktorësh do të thotë që nëse një person i vaksinuar ka një tumor diku në trupin e tij ose të saj – i njohur ose i panjohur – ose nëse ai ka një predispozicion për një lloj kanceri, një gjendje e shtypjes së imunitetit ose çrregullimit të shkaktuar nga vaksina, mund të shkaktojë potencialisht rritje të papritur të tumorit ose tumoreve në javët pas vaksinimit.

Konsensusi aktual shkencor është se vetë vaksinat nuk përmbajnë substanca kancerogjene, por ky pretendim duhet të hetohet siç duhet. Shtrirja e rritjes së tumorit të shkaktuar nga vaksina është gjithashtu e pasigurt.

Por përfundimet e studimeve mbështeten nga prova të botës reale që vërtetojnë se tashmë ka disa mijëra raporte të kancerit të shkaktuar nga vaksina.

Në gusht, patologu klinik Dr. Ryan Cole përshkroi një rritje të konsiderueshme të llojeve të caktuara të kancerit – duke përfshirë atë të gjirit, ovarian, endometrial, prostatës dhe pankreasit – që nga fillimi i fushatës së vaksinimit masiv në Shtetet e Bashkuara.

Kohët e fundit, patologët gjermanë vunë re rritjen e papritur të tumoreve të shkaktuara nga çrregullimi i imunitetit pas vaksinimit.


Burimet e këtij artikulli përfshijnë

ChildrensHealthDefense.org

SWPRS.org

Brighteon.com

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook