Cili është efekti i perimeve me gjethe në Kancerin e Zorrëve?

Cili është efekti i perimeve me gjethe në Kancerin e Zorrëve?

 

Studimi i ri tregon se ngrënia e ushqimeve me nivele më të larta të folatit zvogëlon rrezikun e kancerit kolorektal.

Nivelet më të larta të folatit (vitaminë B9) dhe acidit folik në dietë mund të zvogëlojnë rrezikun e kancerit të zorrëve me 40%.

Rekomandohet që njerëzit, veçanërisht burrat, duhet të hanë më shumë zarzavate me gjethe, si spinaqi, lakra, brokoli në baza ditore, për të zvogëluar rrezikun e kancerit të zorrëve.

Hulumtimi zbuloi një lidhje më të fortë te meshkujt sesa te femrat. Nëse burrat dhe gratë kishin të njëjtën sasi të folatit, ekzistonte një rrezik 11% më i ulët për t’u prekur nga kanceri i zorrëve për burrat, krahasuar me 6% për gratë.

Folati është një formë natyrale e vitaminës B9 dhe gjendet në shumë ushqime. Burime të mira përfshijnë ushqime të tilla si spinaqi, lakra, brokoli, farat e lulediellit, drithërat integrale, bishtajat (si qiqrat, thjerrëzat dhe fasulet) dhe frutat, veçanërisht agrumet si portokalli.

Folati dhe acidi folik janë kritike për të ndihmuar prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe janë veçanërisht të rëndësishme për gratë që janë shtatzëna ose që përpiqen të mbeten shtatzënë.

Kanceri i zorrëve është kanceri i tretë më i zakonshëm në botë.

Kur bëhet fjalë për kancerin e zorrëve, ka një sërë gjërash që njerëzit mund të bëjnë. Ka mënyra për të reduktuar rrezikun e kancerit të zorrëve, duke përfshirë ngrënien e një diete të larmishme – të pasur me drithëra, perime, fruta dhe fasule – që mbështet gjetjet nga ky studim.

Përfitimet e mundshme mbrojtëse shëndetësore të vitaminës B9 janë demonstruar në këtë studim të madh. Studimi gjeti gjithashtu disa gjetje premtuese sesi folati mund të ndikojë në rrezikun e kancerit, duke përfshirë gjene të ndryshme.

Interesante, në këtë studim, efektet mbrojtëse u panë në marrjen e zakonshme dietike të folatit, duke treguar më tej rëndësinë e ushqimeve të pasura me folate si pjesë e një diete të shëndetshme dhe të ekuilibruar, si dhe të qenit fizikisht aktiv.

Ky studim i shton asaj që kemi thënë prej vitesh – se një dietë e shëndetshme e bazuar në perime, fruta, drithëra integrale dhe bishtajore mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të kancerit. Folati, i cili gjendet në një shumëllojshmëri ushqimesh, duke përfshirë perimet me gjethe jeshile si spinaqi dhe brokoli, jo vetëm që është lidhur me një rrezik të reduktuar të kancerit të zorrëve, por gjithashtu mbështet shëndetin tonë të përgjithshëm nëse konsumohen rregullisht.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer të Zorrës Trashë dhe Rektumit


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Kancerit të Zorrës Trashë dhe Rektumit, që i gjeni më poshtë.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook