Si të dini se veshkat tuaja janë të shëndetshme

Si të dini se veshkat tuaja janë të shëndetshme

 

Shumë prej nesh kanë dyshime për integritetin e veshkave të tyre! A kujdesemi mirë për shëndetin e tyre? Në këtë artikull, ne do t’i përgjigjemi kësaj pyetjeje: “Si të dini se veshkat tuaja janë të shëndetshme?”

Ju mund ta mësoni këtë përmes disa shenjave të shëndetit të veshkave, ose duke kryer teste të funksionit të veshkave, si më poshtë:

 1. Shenjat e shëndetit të veshkave
 • Ndjenjë force, energjie dhe gjallërie normale; Dëmtimi i funksionit të veshkave çon në akumulimin e toksinave në trup, dhe kështu çon në ndjenjën e lodhjes dhe pamundësinë e përqendrimit.
 • Vazhdimi i një modeli normal të gjumit; Nëse veshkat janë të dëmtuara, ndodh akumulim i toksinave në trup dhe kjo mund të çojë në probleme të gjumit.
 • Asnjë ndryshim në zakonet e urinimit; Mos vërejtja e ndonjë ndryshimi në nevojën për të urinuar, njëjtë nëse ka rritje ose ulje të nevojës për të urinuar, dhe urinimi vazhdon normalisht.
 • Asnjë ndryshim në ngjyrën ose pamjen e urinës; Disa sëmundje të veshkave mund të çojnë në ndryshim në ngjyrën e urinës, ose shfaqjen e gjakut, ose shkumës në urinë, kështu që duke mos vërejtur ndonjë nga këto ndryshime tregon se veshkat janë të shëndetshme.

Shenja të tjera

– Mos vërejtja e ndonjë ënjtje të pazakontë rreth syve.

– Mos grumbullim të lëngjeve në këmbë.

– Oreksi i mirë për ushqim.

– Integriteti i muskujve në përgjithësi.

 1. Testet e funksionit të veshkave

Testet e mëposhtme mund të kryhen për të siguruar integritetin e veshkave nëse është e nevojshme:

 • Analiza e urinës.
 • Ekografia e veshkave.
 • Tomografia e kompjuterizuar e veshkave.
 • Imazhe rezonancë magnetike.
 • Kulturat e gjakut dhe urinës; për të konfirmuar praninë ose mungesën e një infeksioni bakterial.
 • Ureteroskopia.

Funksioni i veshkave

Pasi iu përgjigjëm pyetjes “Si e dini që veshkat tuaja janë të shëndetshme”, këtu është një deklaratë për rëndësinë dhe funksionin e veshkave.

Shëndeti i veshkave reflektohet në shëndetin e trupit në tërësi, për shkak të funksioneve të tyre themelore në trupin e njeriut.

Funksioni i veshkave nuk është i kufizuar në pastrimin e gjakut dhe pastrimin e trupit vetëm nga produktet e mbetjeve dhe lëngjeve shtesë, por edhe shumë më tepër se kaq:

 • Veshkat pastrojnë trupin nga toksinat e mbetjeve dhe të ilaçeve kimike.
 • Mbajnë ekuilibrin e lëngjeve në trup.
 • Sekretojnë hormonet përgjegjës për kontrollimin e presionit të gjakut.
 • Prodhojnë formën aktive të vitaminës D, e cila është përgjegjëse për kockat e forta dhe të shëndetshme.
 • Kontrollojnë prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut.

Bazuar në rëndësinë e veshkave dhe funksionet e tyre të shumta në trupin tonë, ato duhet të mbahen të shëndetshme duke ndjekur një mënyrë jetese të shëndetshme, dhe duke shmangur gjithçka që mund t’i dëmtojë ato.

Kujdesi për Veshkat dhe Traktin Urinar


Bimët e Shkretëtirës për Veshkat – Veshkat janë mekanizmi i organeve më vitale të trupit të njeriut, që pastron gjakun prej mbeturinave dhe elementeve të tepërta. Ato sekretojnë një numër të hormoneve të nevojshme për të stimuluar palcën e kockave për të prodhuar qelizat e kuqe të gjakut, rregullojnë normën e lëngjeve në gjak, rritin përvetësimin e hekurit në zorrë, e shumë të tjera..

Disa faktorë si obeziteti, presioni i lartë i gjakut, sheqeri i lartë në gjak dhe sëmundjet patologjike të veshkave, mund të ndikojnë rëndë funksionet e veshkave.

Për të mbajtur të paprekur shëndetin e veshkave dhe për të ndihmuar veshkat e dëmtuara nga sëmundje të ndryshme, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka kombinuar bimët shkretinore më efikase për shëndetin e veshkave dhe të traktit urinar, në produktet bimore të mëposhtme. (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook