Blepharis Ciliaris

Published On: December 20th, 2022Categories: Bimët Shkretinore0 Comments on Blepharis Ciliaris

Blepharis Ciliaris; Për pastrimin e gjakut, zorrëve, rrugëve të frymëmarrjes, infeksionet

 

Arabisht: شوك الضب, السحاية

Anglisht: Blepharis

Emri shkencor: Blepharis ciliaris L.

Familja: Acanthaceae.

Blepharis është bimë e degëzuar shumëvjeçare me lartësi 30cm, me gjethe të trasha e me gjëmba, me ngjyrë gri të argjentë, me lule vjollcë në blu, me frute te thjeshtë në formë të kapsullës.

Origjina e bimës është  Gadishulli Arabik, Levanti (Jordania, Siria, Palestina) dhe Egjipti. Bima është përdorur në mjekësinë bimore për kurimin e sistemit të frymëmarrjes, pastrimin e gjakut, forcimin e shëndetit seksual, ulçërat, sytë, plagët, etj.

Pjesët që përdoren: Kurora e bimës, gjethet, farat, lulet.

Dobitë mjekësore të Blepharis

– Ndihmon për kurimin e çrregullimeve në sistemin e frymëmarrjes.

– Lufton infeksionet dhe inflamacionin.

– Pastrues i rrugëve të frymëmarrjes, gjakut, stomakut dhe zorrëve.

– Ndihmon në luftimin e Multiple Myeloma.

– Ndihmon në kurimin e sëmundjeve të stomakut.

– Forcues i shëndetit seksual.

– Pastron sytë dhe forcon shikimin.

– Diuretik, pastrues dhe fuqizues i veshkave.

– Ndalon gjakderdhjen dhe ndihmon në kurimin e plagëve.

– Forcon flokët dhe parandalon rënien e tyre.

[ecwid widgets=”productbrowser” default_category_id=”111773680″ default_product_id=”0″ minicart_layout=”MiniAttachToProductBrowser”]

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook