Astragalus Gummifer – Për sëmundjet Gjenetike dhe Tumoret

 

Arabisht: صَمغ الكَثِيْراء –Samg Al Kethijraa

Anglisht: Tragacanth

Emri shkencor: Astragalus Gummifer L

Familja: Fabaceae

Astragalus gummifer është një shkurre e vogël me gjelbërim të përjetshëm, me një lartësi tipike 30 cm në maturim, me lule të purpurt, blu dhe të bardhë, nga rrënjët dhe kërcelli del rrëshirë e bardhë.

Origjina e bimës është Gadishulli Arabik. Gjenden mbi 200 lloje të bimës Astragalus, shumë prej tyre janë helmuese. Astragalusi mjekësor dhe me veçori të rralla kuruese është pikërisht ai që gjendet në Gadishullin Arabik. Ai është i rrallë dhe me çmim të shtrenjtë, por veçoritë e tij kuruese nuk kanë të krahasuar. Bima ka nja mekanizëm të veçantë mbrojtës ndaj kushteve te nxehta klimatike dhe kthimin e bakterieve të tokës në ushqim. Astragalus përdoret në ushqim për të ruajtur shijen e tij dhe për të dhënë një cilësi të shkëlqyer. Ai konsiderohet si rrëshira me cilësinë më të lartë në botë.

Astragalus Gummifer është përdorur në mjekësi prej më shumë se 2000 vjetësh. Nga veçoritë e fuqishme kuruese të bimës janë: Anti-tumor, stimulues i sistemit imunitar, gjithashtu shërben si një agjent adaptogen për të luftuar kundër sëmundjeve kronike degjenerative, dhe për të ndihmuar trupin të qëndrojë në nivele normale të stresit.

Daud al Antaki (1599) thotë: “Thyen helmet e ilaçeve, hidhëtinë  e tyre, dhe forcon elementet aktive të tyre. Bën dobi për kollën, ashpërsinë e gjoksit, djegien e urinës, për veshkat, pastron lëkurën dhe e zbut atë.”

Elementët aktiv kryesorë: D-galacturonic acid, D-xylose, L-fructose, D-galactose, and other sugars.

Dobitë mjekësore të Astragalus Gummifer

– Stimulon dhe forcon sistemin imun.

– Ka efekte të forta kurative kundër sëmundjeve gjenetike dhe autoimune.

– Parandalon përhapjen e qelizave kancerore.

– Ndihmon trupin të qëndrojë në nivelet normale të stresit.

– Qetëson kollën dhe pastron mushkëritë.

– Menaxhon diarrenë.

– Ruan nivelet normale të sheqerit në gjak.

– Lufton helmet dhe toksinat në trup.

– Ndihmon në kurimin e ulçërës së stomakut.

– Pastron zorrët nga parazitët.

– Forcon shëndetitin seksual dhe shton spermatozoidët.

– Kuron shumë sëmundje të lëkurës, si ekzemën, psoriasis, puçërrat e rinisë, ashpërsinë e lëkurës dhe aknet.

– Është ruajtës natyral.

Shënim!

– Bima është krejtësisht e sigurtë dhe pa efekte anësore.

– Ekstrakti i bimës është një nga përbërësit e kurave tona për sëmundje të ndryshme, e përshtatur në formulat bimore përkatëse.


Genetic Disorders


Genetic disorder is any disease caused by a problem with a person's genes. Genetic disorders occur when a mutation (a harmful change in a gene, also known as a pathogenic variant) affects genes or when there is the wrong amount of genetic material. There are about 6000 known genetic disorders; many of them are fatal or cause serious problems, while others do not, but can add to problems caused by non-genetics (for example, environmental conditions).

Most genetic disorders do not have a complete cure but can be kept under control. Some have treatments that can slow the progression of the disease or reduce their impact on the patient's life. The type of treatment that suits you depends on the type and severity of the disease. Curing a genetic disease can be difficult or impossible in some cases, but preventing disease progression, medical supervision to catch complications early, and improving quality of life are possible through the desert plant treatment below. , and which is specially prepared for each patient based on the diagnosis and the current state of health of each.


Sëmundjet Gjenetike


Sëmundja ose çrregullimi gjenetik është çdo sëmundje e shkaktuar nga një problem me gjenet e një personi. Çrregullimet gjenetike ndodhin kur një mutacion (një ndryshim i dëmshëm në një gjen, i njohur gjithashtu si një variant patogjen) prek gjenet ose kur ka sasi të gabuar të materialit gjenetik. Janë rreth 6000 çrregullime gjenetike të njohura; shumë prej tyre janë fatale ose shkaktojnë probleme të rënda, ndërsa të tjerat jo, por mund t’i shtojnë problemet që shkaktohen nga jo-gjenetika (për shembull, kushtet mjedisore).

Shumica e çrregullimeve gjenetike nuk kanë shërim të plotë por mund të mbahen nën kontroll. Disa kanë trajtime që mund të ngadalësojnë përparimin e sëmundjes ose të pakësojnë ndikimin e tyre në jetën e pacientit. Lloj i trajtimit që ju përshtatet varet nga lloji dhe ashpërsia e sëmundjes. Shërimi nga një sëmundje gjenetike mund të jetë i vështirë ose i pamundur në disa raste, por parandalimi i avancimit të sëmundjes, mbikëqyrja mjekësore për të kapur komplikimet herët dhe përmirësimi i cilësisë së jetës është i mundur nëpërmjet kurës me bimë shkretinore që e gjeni më poshtë, dhe e cila përgatitet posaçërisht për çdo pacient në bazë të diagnozës dhe gjendjes shëndetësore aktuale të secilit.