KUJDES nga furra me mikrovalë – Ja rreziqet

KUJDES nga furra me mikrovalë – Ja rreziqet

 

Sot, shumica e individëve të ndërgjegjshëm për shëndetin janë disi të vetëdijshëm për rreziqet e EMF-ve (frekuencave elektromagnetike). Por edhe më shumë njerëz duhet të dinë për rreziqet e mikrovalës së ushqimit për konsum njerëzor (ose kafshësh shtëpiake).

Në një statistikë befasuese: Deri më sot, miliona njerëz po blejnë furra me mikrovalë – dhe, shifrat vazhdojnë të rriten në vitet e fundit! Tronditëse!

Bazuar vetëm në këtë fakt, një rishikim tjetër i rreziqeve të mikrovalës ia vlen të sqarohet për lexuesit tanë.

E vërteta e shëmtuar për ngrohjen e ushqimit me mikrovalë

Mikrovalët përdorin energji elektromagnetike (të ngjashme me valët e radios) të vendosur në një frekuencë specifike për të nxitur molekulat e ujit në ushqim. Ndërsa këto molekula trazohen gjithnjë e më shumë, ato fillojnë të dridhen në mënyrë atomike dhe përfundimisht gjenerojnë nxehtësi.

Nivelet në rritje të trazimit që ndodhin kur mikrovala është ndezur është arsyeja pse mikrovalët mund ta ngrohin ushqimin kaq shpejt dhe pse e bëjnë këtë nga “brenda jashtë”.

Tingëllon mjaft mirë deri më tani, por, problemi fillon në një nivel shumë themelor.

Fërkimi që shkaktojnë mikrovalët – kur ngrohni ushqimin tuaj – mund të shkaktojë gjithashtu dëme të konsiderueshme në molekulat përreth, duke i copëtuar dhe deformuar ato.

Fatkeqësisht, me kalimin e kohës, kur një person ha ushqim nga një furrë me mikrovalë – pasojat mund të jenë shkatërruese.

Çfarë thotë shkenca për rreziqet e mikrovalëve?

Në mënyrë konvencionale, shkenca do t’ju tregojë se teknologjia e mikrovalës është ‘përfundimisht e sigurt’.

Një nga studimet më domethënëse të kryera në vitin 1991 nga studiuesi zviceran Dr. Hans Ulrich Hertel në partneritet me Dr. Bernard H. Blanc nga Instituti Federal Zviceran i Teknologjisë dhe Instituti Universitar i Biokimisë, tregon rreziqet e mikrovalëve.

Hertel dhe Blanc u dhanë vullnetarëve përgatitje të ndryshme qumështi dhe perimesh, disa të servirura të papërpunuara, disa të shërbyera pasi të ngroheshin në mënyrë konvencionale dhe disa pasi të ngroheshin në një furrë me mikrovalë.

Mostrat e gjakut janë marrë menjëherë para konsumimit të ushqimit dhe në pika të ndryshme pas konsumimit.

Ndryshime të rëndësishme u zbuluan në gjakun e individëve që konsumuan ushqim në mikrovalë, duke përfshirë një ulje të vlerave të hemoglobinës dhe kolesterolit dhe nivele më të larta të qelizave të bardha të gjakut (Leukocitoza) – që shpesh është një shenjë e një përgjigje inflamatore të shkaktuar nga infeksioni ose faktorë të tjerë.

“Leukocitoza, e cila nuk mund të llogaritet me devijimet normale ditore merret shumë seriozisht nga hematologët,” thotë Hertel. “Leukocitet janë shpesh shenja të efekteve patogjene në sistemin e gjallë, si helmimi dhe dëmtimi i qelizave.”

Rritja e leukociteve me ushqimet në mikrovalë ishte më e theksuar se me të gjitha variantet e tjera. Duket se këto rritje të dukshme janë shkaktuar tërësisht nga gëlltitja e substancave me mikrovalë.

Ngrënia e ushqimit nga furra me mikrovalë rrit rrezikun e kancerit

Raporte të tjera kanë zbuluar se ushqimet yndyrore me mikrovalë çojnë në lirimin e dioksinave (kancerogjenë të njohur) si dhe polietilen terpthalat (PET). Pjatat e bëra posaçërisht për përdorim në furrën me mikrovalë janë zbuluar se rrjedhin nga BPA, ose bifenol A – një ksenoestrogjen që lidhet me kancerin e gjirit.

Një studim i vitit 2010 i kryer nga Universiteti Trent përfundoi me “prova të qarta” se “rrezatimi i frekuencës së mikrovalëve ndikon në zemër në nivele jo termike që janë shumë më poshtë udhëzimeve federale të sigurisë”.

Nëse e gjithë kjo shkencë nuk është prova e mjaftueshme për efektet e dëmshme të mikrovalës, arsyeja e shëndoshë mund ta bëjë këtë. A keni provuar ndonjëherë një vezë pasi është “qëruar?”

Po brokoli apo një filxhan kafe?

Duhet ta pranoni, ushqimi thjesht nuk ka erë (as shije) menjëherë kur del nga mikrovala.

Raum dhe Zelt, në “Studimin krahasues të ushqimit të përgatitur në mënyrë konvencionale dhe në furrë me mikrovalë”, e përmbledhin mirë në terma që janë në përputhje me “The 7 Essentials System ™” për shërimin (dhe ushqyerjen) e trupit në mënyrë natyrale:

“Një hipotezë bazë e mjekësisë natyrore thotë se futja në trupin e njeriut të molekulave dhe energjive me të cilat ai nuk është mësuar ka shumë më tepër gjasa të shkaktojë dëm sesa mirë. Ushqimi në mikrovalë përmbansi molekulat ashtu edhe energjitë që nuk janë të pranishme në ushqimin e gatuar në mënyrën se si njerëzit e kanë gatuar ushqimin që nga përdorimi i zjarrit. Mikrovalët, duke përfshirë ato në furra, prodhohen nga rryma alternative dhe detyrojnë një miliardë ose më shumë ndryshim të polaritetit në sekondë në çdo molekulë ushqimore që godasin. Prodhimi i molekulave të panatyrshme është i pashmangshëm.”

Pra, hiqni mikrovalën tuaj sot dhe kthehuni në gatim ashtu siç ka e mësuar Krijuesi njeriun. Trupi juaj – dhe planeti – do t’ju falënderojnë.

 

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook