Pije të dobishme dhe të shijshme për fëmijët

Pije të dobishme dhe të shijshme për fëmijët

Pijet natyrale janë të dobishme për fëmijët dhe të rriturit. Disa njerëz kanë frikë t’u japin fëmijëve të tyre një lëng frutash natyral, sepse mendojnë se mund të jetë e dëmshme për ta, dhe se mund të kontribuojnë në mbipeshën e tyre, gjë që është krejtësisht e gabuar. Shumica e fëmijëve i pëlqejnë lëngjet natyrale, dhe ato janë një burim i mirë i vitaminave dhe janë mjaft të shëndetëshme për fëmijët.

Çfarë duhet të bëni

– Së pari, nuk duhet shqetësoheni aspak, sepse studimet e fundit kanë treguar se pirja e sasisë së moderuar 100% lëng frutash nuk ndikon negativisht në peshën apo shëndetin e fëmijës. Megjithatë lëngu i frutave përmban kalori si çdo pije tjetër, dhe shumë lëng mund të kontribojë për të fituar peshë, kështu që ndiqni këshillat e mëposhtme dhe gjithçka do të jetë në rregull:

– Ëmbëltojeni lëngun me mjalt, jo me sheqer.

– 6 muajt e parë të lindjes – nuk rekomandohet lëng për fëmijën.

– 6 deri 12 muaj – 100 ml në ditë.

– 1 deri në 6 vjeç – 170 ml në ditë.

– Mbi 7 vjeç – 350 ml në ditë.

Përdorni këto receta të shëndetëshme dhe të shijshme

  • Receta e parë

Përbërësit

– 1 dardhë
– ½ e gotës me luleshtrydhe
– ½ e limonit të shtrydhur
– 1 mollë.
– ½ e gotës me ujë

– 1 lugë mjalt

Vendosini përbërsit në grirëse (derisa të grihen mirë). Në fund i shtoni mjaltin, dhe mund t’ia jepni fëmijës për ta shijuar.

  • Receta e dytë

Përbërësit

– 2 mollë
– 1 panxhar
– 2 karota

– ½ gotë me ujë

– 1 lugë mjalt

Vendosini përbërsit në grirëse (derisa të grihen mirë). Në fund i shtoni mjaltin dhe jepjani fëmijës.

  • Receta e tretë

Përbërësit
– 1 Dorë Spinaq

– 6 Karrota mesatare

– ½ gotës me ujë

Vendosini përbërsit në grirëse (derisa të grihen mirë). Në fund i shtoni mjaltin lëngu është gati.

  • Receta e katërt

Përbërësit

– 2 portokalle
– 3 gjethe marule
– 4 gjethe asparagus
– ½ gotë me ujë

– 1 lugë mjalt

Vendosini përbërsit në grirëse (derisa të grihen mirë). Në fund i shtoni mjaltin dhe pija është gati.

  • Receta e pestë

Përbërësit

-1 portokall
-1 1inch të rrumbullakët trashë pineapple
-½ kupë e manaferra

– ½ gotë me ujë

– 1 lugë mjalt

Vendosini përbërsit në grirëse (derisa të grihen mirë). Në fund i shtoni mjaltin dhe mund t’ia jepni fëmijës.

  • Receta e gjashtë

Përbërësit
– 1 portokall
– 3 luleshtrydhe
– 1 limon

– 2 karrota mesatare
– ¼ e një rrënje gingeri

– ½ gotë me ujë

– 1 lugë mjalt

Vendosini përbërsit në grirëse (derisa të grihen mirë). Në fund i shtoni mjaltin dhe pija është gati.

  • Receta e shtatë

 Përbërësit

– 1 kastravec

– 1 pjesë e shalqirit

– 1 lugë mjalt

Vendosini përbërsit në grirëse (derisa të grihen mirë). Në fund i shtoni mjaltin dhe jepjani fëmijës.

Për dobi më të mira, sigurohuni që t’u jepni fëmijëve një shumëllojshmëri të lëngjeve çdo javë dhe jo vetëm një lloj.

 

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook