You are here:--Kanceri

Konsulte profesionale dhe trajtim natyral per te gjitha llojet e kancerit

Adenokarcinoma Gastrike

By | 2017-12-24T20:35:59+00:00 December 24th, 2017|Categories: Kanceri|

Kanceri i stomakut - Adenokarcinoma gastrike; Çfarë është? Kur ndodh? Si trajtohet?   Kanceri i stomakut karakterizohet nga një rritje e qelizave kanceroze brenda membranës së stomakut. I quajtur edhe kanceri i gastritit, ky lloj kanceri është i vështirë për

Kanceri Kolorektal

By | 2017-12-23T17:19:11+00:00 December 23rd, 2017|Categories: Kanceri|

Kanceri Kolorektal - Rektumit dhe Zorrës së trashë   Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit,

Ushqime që ndihmojnë në luftimin e kancerit të lëkurës

By | 2017-12-13T13:10:54+00:00 December 13th, 2017|Categories: Kanceri|

Ushqime që ndihmojnë në luftimin e kancerit të lëkurës dhe ushqime që duhet t’i shmangni   Kanceri i lëkurës / Melanoma është një sëmundje e rëndë dhe kërkon kujdes të menjëhershëm mjekësor. Zbuloni disa ushqime të shëndetshme që mund të zvogëlojnë  rrezikun

Rigjenerimi i sistemit imunitar 

By | 2017-12-02T15:44:22+00:00 December 2nd, 2017|Categories: Autoimune, Kanceri, Të ndryshme|

Shumë premtuese! Zbuloni Si të rigjeneroni sistemin imunitar  dhe të luftoni radikalet e lira që shkaktojnë kancer   Me fjalen “imunitet” kuptohet qëdrueshmëria e individit ndaj infeksioneve mikrobiale, reaksioneve antigjenike dhe eliminimi i antigjeneve nga organizmi. Përgjigja imune është  përgjigjese

Vitaminë e harruar

By | 2017-11-29T19:50:18+00:00 November 29th, 2017|Categories: Kanceri, Ushqimi|

Vitaminë e harruar që mund të zvogëlojë shanset e kancerit të gjirit   Sa i njihni vitaminat dhe përfitimet e tyre? Vitamina A shpesh harrohet që është një  anti-oxidant, dhe që është aq e rëndësishme, veçanërisht për shëndetin e gjirit

Multiple Myeloma

By | 2017-11-24T20:46:17+00:00 November 24th, 2017|Categories: Kanceri|

Kanceri i palcës së kockave / Mieloma e Shumëfishtë / Multiple Myeloma; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Mieloma, e njohur gjithashtu si mieloma e shumëfishtë, është një lloj i kancerit të palcës së kockave. Kanceri prek qelizat plazma brenda palcës

Karcinoma Bronchioloaveolare

By | 2017-11-24T20:42:46+00:00 November 24th, 2017|Categories: Kanceri|

Karcinoma Bronchioloaveolare   Kanceri Bronchioloalveolar është quajtur ndonjëherë si  kanceri “misterioz” i mushkërive. Me një kontabilitet prej 2% deri 14% të të gjithë kancereve të mushkërive, pak dihet për këtë lloj kanceri të qelizave jo të vogla të mushkërive. Organizata

Kanceri Tiroid

By | 2017-11-24T20:40:11+00:00 November 24th, 2017|Categories: Kanceri|

Kanceri Tiroid; Simptomat, Faktorët e rrezikut, Masat parandaluese   Kanceri tiroid, një lloj i rrallë i kancerit që prek gjëndrën tiroide (një gjëndër e vogël në bazën e qafës), që rezulton me një gamë të simptomave. Ekzistojnë katër lloje kryesore

Kanceri Testikular

By | 2017-11-24T20:35:57+00:00 November 24th, 2017|Categories: Kanceri|

Kanceri Testikular   Kanceri testicular, ose kanceri i testiseve, është një prej kancereve më të zakonshme, që zakonisht ndikon të rinjtë ndërmjet moshave 15 dhe 44 vjeç. Llojet e ndryshme të kancerit testicular janë klasifikuar nga lloji i qelizave ku

Kanceri i kockave

By | 2017-11-24T20:33:00+00:00 November 24th, 2017|Categories: Kanceri|

Kanceri i kockave Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe

Kanceri i veshkave

By | 2017-11-24T20:27:25+00:00 November 24th, 2017|Categories: Kanceri|

Kanceri i veshkave; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Ky artikull përqendrohet në karcinomën e qelizave renale (Renal Cell Carcinoma) dhe termi "kancer i veshkave” do të përdoret për t'iu referuar këtij kanceri. Kanceri i veshkave është një lloj kanceri

Kanceri i mitrës

By | 2017-11-24T20:22:31+00:00 November 24th, 2017|Categories: Kanceri|

Kanceri i mitrës; Simptomat, Llojet, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit,

Tumoret Kanceroze

By | 2017-11-24T20:51:19+00:00 November 24th, 2017|Categories: Kanceri|

Tumoret Kanceroze   Fjala “Kancer” rrjedh nga latinishtja me kuptimin “gaforre” për shkak se kur kap mbi diçka, nuk e lë të largohet. Duke iu referuar një rritje të re, e cila do të pushtojë indet përreth, kanceri metastasik (i

Radioterapia

By | 2017-11-24T19:52:14+00:00 November 24th, 2017|Categories: Kanceri|

Radioterapia; efektet anësore dhe dëmet që shkakton në trup   Radioterapia, ose terapia me rrezatim, është një term i përgjithshëm për trajtimin e kancerit dhe njihet me termin terapi me rreze X, shpesh e shkurtuar RT, RTX, XRT, ( rrezet

Kanceri Ovarian

By | 2017-12-09T23:44:29+00:00 November 22nd, 2017|Categories: Kanceri|

Kanceri Ovarian / i vezoreve; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral Kanceri i vezoreve është kanceri i pestë më i zakonshëm tek gratë pas kancerit të gjirit, kancerit të zorrëve, kancerit të mushkërive dhe kancerit të mitrës. Kanceri i vezoreve (ovarian)

Fakte Rreth Kancerit

By | 2017-11-20T16:58:24+00:00 November 20th, 2017|Categories: Kanceri|

Fakte Rreth Kancerit që ndoshta nuk i dini Shumica e njerëzve e konsiderojnë veten të mirë-informuar në lidhje me kancerin, si psh: se pirja e duhanit ju vë në rrezik të lartë për kancer të mushkërive, se kanceri i gjirit

Leukemia

By | 2017-12-22T15:32:14+00:00 November 18th, 2017|Categories: Kanceri|

Leukemia – Kanceri i Gjakut; Llojet, Simpatimat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të

Limfoma

By | 2017-11-18T16:27:59+00:00 November 18th, 2017|Categories: Kanceri|

Limfoma / Kanceri Limfatik; Shkaqet, Simptomat dhe Trajtimi   Limfoma është një formë e kancerit që prek sistemin imunitar - në mënyrë specifike, ky është një kancer i qelizave të imunitetit të quajtura limfocite, një lloj i qelizave të bardha

Tumori i Trurit

By | 2017-11-17T23:45:56+00:00 November 17th, 2017|Categories: Kanceri|

Tumori i Trurit; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral Profesional Duke marrë hapësirë​​ deri brenda kafkës, një tumor i trurit mund të ndërhyjë në aktivitetin normal të trurit, duke rritur presionin në tru, duke e zhvendosur trurin ose duke e shtyrë atë

Kimioterapia

By | 2017-11-18T16:22:19+00:00 November 15th, 2017|Categories: Kanceri|

Kimioterapia, trajtimi i tmerrshëm modern, i pa-ndryshuar që nga vitet 1960, dhe që vazhdon të jetë më vrasës se sa vetë kanceri Marc S. Micozzi, M.D., Ph.D. Vetë fjala “Kimioterapi” tregon në mënyrë specifike një trajtim modern të “tmerrshëm”. Në

Sistemi imunitar dhe kanceri

By | 2017-11-11T20:13:33+00:00 November 11th, 2017|Categories: Kanceri|

Sistemi imunitar dhe kanceri   Sistemi imunitar mbron trupin kundër sëmundjeve dhe infeksioneve të shkaktuara nga bakteret, viruset, kërpudhat ose parazitët. Ky është me të vërtetë një koleksion i reagimeve dhe përgjigjeve që trupi bën për të mbrojtur qelizat  nga

Kanceri i prostatës

By | 2017-11-11T19:59:16+00:00 November 11th, 2017|Categories: Kanceri|

Kanceri i prostatës Kanceri i prostatës vret një rreth 35,000 njerëz çdo vit në Shtetet e Bashkuara dhe sulmon 165.000 të tjerë. Shumica e rasteve të kancerit të prostatës nuk ndodhin veçse pasi burrat t’i kalojë të 50-tat, por në

KANCERI I STOMAKUT

By | 2017-12-08T00:15:32+00:00 November 7th, 2017|Categories: Kanceri|

KANCERI I STOMAKUT; Si zhvillohet, Llojet, Shenjat, Faktoret e Rrezikut, Trajtimi   Çfarë është kanceri në stomak / lukth? Kanceri i stomakut, i quajtur gjithashtu kanceri gastrik, është një kancer që fillon në stomak / lukth. Për të kuptuar

Mesothelioma

By | 2017-11-06T15:31:40+00:00 November 6th, 2017|Categories: Kanceri|Tags: |

Mesothelioma / Kancer i mushkërive; Llojet, Simptomat, Prognoza e mbijeteses, Faktoret e rrezikut, Trajtimi Natyral profesional   Mesothelioma është një formë e rrallë dhe agresive e kancerit që zhvillohet në membranën (veshjen e brendshme) të mushkërive, barkut ose zemrës. E

KANCERI I FYTIT

By | 2017-11-07T22:01:25+00:00 September 7th, 2017|Categories: Kanceri|

KANCERI I LARINGUT / FYTIT   Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin

Kanceri i gjirit

By | 2017-11-07T22:19:19+00:00 July 15th, 2017|Categories: Kanceri|

Kanceri i gjirit; Vetëkontrolli, Diagnoza, Shenjat, Trajtimi   Kanceri i gjirit është një prej tumoreve malinje që prek indet e gjirit, dhe që zakonisht shfaqet në kanalet që mbartin qumështin deri në thithën e gjirit, si dhe në gjendrat e

Load More Posts