Shkaqet dhe simptomat e Turmorit të Trurit

 

Truri është organi më i rëndësishëm në trupin tuaj. Ai mban performancë optimale të sistemeve të trupit, deri në funksionimin e çdo qelize.

Kur një pacient dëgjon termin “tumor” në kombinim me trurin e tij, ka panik dhe frikë të menjëhershme. Edhe një tumor i mirë (jo kanceroz) në tru mund të ndërpresë funksionet kyçe të sistemit nervor qendror, në varësi të vendndodhjes dhe masës.
Një tumor që zhvillohet fillimisht në tru, quhet tumor primar i trurit. Këto mund të formohen në indet aktuale të trurit ose në nervat e trurit, gjëndrrën e hipofizës, gjëndrën pineale ose në shtresën e membranës që mbulon trurin.
Kanceri që fillon diku tjetër në trup dhe përhapet në tru është i njohur si sekondar ose metastaatik. Kjo është forma më e zakonshme e kancerit të trurit dhe zakonisht diagnostikohet në ata që kanë pasur ndonjë formë të kancerit në të kaluarën.

Kanceri tipik që metastazohet në tru, më së shpeshti është kanceri i gjirit, ai kolorektal, i veshkave, mushkërive dhe melanoma (forma më e rëndë e kancerit të lëkurës).

Simptomat e tumorit të trurit

Tumoret e trurit mund të kenë një shumëllojshmëri të simptomave, duke filluar nga dhimbjet e kokës deri te goditjet në kokë. Pjesë të ndryshme të trurit kontrollojnë funksione të ndryshme, kështu që simptomat ndryshojnë në varësi të vendndodhjes së tumorit.
Tumoret e trurit janë imitues të mëdhenj të çrregullimeve të tjera neurologjike, prandaj shumë nga simptomat e zakonshme mund të tregojnë kushte të tjera mjekësore dhe jo tumor.
Simptomat e tumorit të trurit mund të përfshijnë:

 • Dhimbje koke të papritur.
 • Përkeqësim gradual i ashpërsisë së dhimbjeve të kokës.
 • Vështirësi me ekuilibrin, marramendje ose të përziera (ndoshta me të vjella).
 • Zvogëlimi i vizionit, si shikimi i turbullt, vizioni i dyfishtë ose ndryshimet në vizionin periferik.
 • Dëmtimi i dëgjimit.
 • Ndryshimet në personalitetin, sjelljen dhe gjendjen shpirtërore.
 • Paqëndrueshmëri ose çekuilibër, veçanërisht në qoftë se është i shoqëruar me dhimbje koke.
 • Humbje graduale e lëvizjes.
 • Vështirësi në fjalë.
 • Humbja e kujtesës, konfuzioni dhe çpërqendrimi.

Faktorët kryesorë të rrezikut të kancerit primar të trurit

Tumoret e trurit janë relativisht të rralla, dhe janë më të zakonshme te meshkujt sesa te femrat. Megjithatë, një lloj tumori i trurit, meningioma, është më i zakonshëm te gratë.
Në përgjithësi, sot janë diagnostikuar më shumë tumore të trurit se në të kaluarën.
Në mjedisin tonë, i vetmi rrezik i qartë që ne njohim është ekspozimi ndaj rrezatimit (rrezatimit jonizues). Meningioma dhe glioma malinje janë më të zakonshme në njerëz të cilët kanë pasur radioterapi në kokë në të kaluarën.

 1. Mosha; Rreziku për të gjitha llojet e kancerit (duke përfshirë edhe kancerin e trurit) rritet kur jeni në moshë më të thyer. Më shumë se 75% e të gjithë kancereve diagnostikohen pas moshës 55 vjeç.
 2. Historia familjare; Nëse dikush në familjen tuaj ka pasur një tumor të trurit, rreziku rritet. Megjithatë, numri i tumoreve të trurit të lidhura me historinë e familjes është i vogël.
 3. Rrezatimi; Si një nga tre trajtimet për kancerin (së bashku me kirurgjinë dhe kimioterapinë), terapia me rrezatim rrit rrezikun e kancerit të trurit. Kjo përfshin edhe rrezatimin nga telefonat celularë!

Natyrisht, ekzistojnë rreziqe të tjera që përfshijnë zgjedhjen e stilit të jetesës:

– pirja e duhanit dhe qëndrimi në vende ku pihet duhan

– ndotësit e mjedisit

– toksiciteti i metaleve të rënda

– ndotja e ujit dhe ushqimit

– infeksioni kronik.

Njerëzit me HIV ose AIDS kanë një rrezik të rritur të kancerit të trurit. Një lloj i veçantë i rrallë i tumorit të trurit, i quajtur Limfoma primare cerebrale, ka më shumë gjasa për t’u zhvilluar.

Asnjëherë mos humb shpresë

Ruajtja e një stili të shëndetshëm për parandalimin e sëmundjeve është rruga më e mirë e veprimit për shëndetin e përgjithshëm të trupit. Megjithatë, nëse jeni të diagnostikuar me kancer të trurit, merrni parasysh të gjitha mundësitë tuaja.

Është e rëndësishme të njihni  trupin tuaj, të kuptoni rreziqet dhe të mbroni veten sa më shumë të jetë e mundur nga të gjitha format e kancerit dhe sëmundjet e tjera të rënda.

Vendosja e teknikave parandaluese në mbarë botën do të zvogëlonte incidencën e kancerit me më shumë se gjysmën. Big Pharma, Big Agra, dhe industria e kancerit nuk duan që ju ta dini këtë. Ata nuk duan që ju të kujdeseni për trupin tuaj dhe të parandaloni kancerin përmes mënyrave natyrale, si ndryshimet e stilit të jetesës dhe dietat.

Kura me Bimë të Shkretëtirës për Tumoret e Trurit

Desert Herbs Cure for Brain Tumors


Desert herbs cures that come to the aid of patients with various types of brain tumors.


Kura me Bimë të Shkretëtirës për Tumoret e Trurit


Kura me bimë shkretinore që u vijnë në ndihmë pacientëve me lloje të ndryshme të tumoreve të trurit.