Transplantet e gjirit dhe kanceri

Studimi më i fundit vërteton lidhjen e transplanteve të gjirit me kancerin

 

Prodhuesi i implanteve të gjirit Allergan Inc. lëshoi ​​një thirrje në mbarë botën për implantet e tyre të gjirit “Biocell” me një sipërfaqe të teksturuar me kërkesë të Administratës Amerikane të Ushqimit dhe Barnave. FDA tha që ata kërkuan tërheqjen pasi informacionet e reja treguan se implantet me teksturë llogariten për një sasi jo proporcionale të rasteve të limfomës. Implantet e kompanisë Biocell kanë një dizajn të sipërfaqes me teksturë, të formuar për të ndihmuar në minimizimin e indeve mbresë dhe për të ndihmuar në parandalimin e rrëshqitjes. Modelet në fjalë përbëjnë rreth 5% të implanteve në tregun e SHBA – shumica dërrmuese që kanë një sipërfaqe të lëmuar.

Implantet me teksturë u lidhën për herë të parë me kancerin në 2011, kur studiuesit zbuluan se limfoma mund të rritet në indin mbresë që rrethon gjinjtë. Sipas FDA, të dhënat e reja tregojnë një lidhje të drejtpërdrejtë midis implanteve Allergan dhe kancerit.

Provat treguan se produkti i një prodhuesi specifik doli të ishte i lidhur direkt me dëmtim serioz të pacientit, përfshirë vdekjen, dhe hulumtimi i fundit tregon se më shumë se 80% e të 570 rasteve të konfirmuara të limfomës në të gjithë botën, janë të lidhura me implantet e textures së Allergenit.

Shumë gra që kryejnë implante të gjirit nuk kanë dijeni për disa nga rreziqet që lidhen me to. Sa herë që futni një material të huaj në trupin tuaj, ekziston mundësia që problemet të zhvillohen. Të dyja implantet e gjirit, silikoni dhe saline mund të shkaktojnë komplikime serioze shëndetësore nëse rrjedhin ose këputen, qoftë për shkak të kimikateve dhe toksinave në silikonin ose në skeletin e implantit, ose për shkak të rritjes bakteriale dhe kërpudhore.

Transplantet  nuk zgjasin shumë,  kështu që nëse i keni ato (pavarësisht nëse janë silikon ose saline), mund të prisni që ato të hiqen ose të zëvendësohen përsëri në një mesatare prej 8 deri në 10 vjet. Nëse kryeni mamografi ose jeni të përfshirë në një aksident automobilistik ose keni trauma të tjera në murin e gjoksit, kjo kornizë kohore e sigurisë relative mund të jetë edhe më pak, dhe shkalla e rrjedhjes dhe prishjes të rritet.

Pavarësisht nëse jeni një grua që keni bërë transplant, ose po konsideroni të bëni transplant të gjirit, është gjithmonë më mirë të bëni hulumtime dhe të bëheni plotësisht e vetëdijshme për rreziqet dhe dëmet, kështu që të jeni në gjendje të merrni një vendim të matur.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer të Gjirit


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Kancereve të Gjirit, që i gjeni më poshtë.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook