Zvogëloni rrezikun e kancerit të gjirit në mënyrë dramatike

Zvogëloni rrezikun e kancerit të gjirit në mënyrë dramatike thjesht duke ngrënë më shumë perime kryqëzore

 

Shanset e një gruaje për zhvillimin e kancerit të gjirit janë të frikshme, me një në çdo tetë gra që pritet të zhvillojnë kancerin e gjirit invaziv në një kohë në jetën e saj. Edhe pse nuk ka asnjë mënyrë për të garantuar që nuk do të jeni një prej tyre, ka shumë gjëra që mund të bëni për të radhitur disa faktorë në favorin tuaj.

Si shkaku i dytë kryesor i vdekjes në SHBA, kanceri ka qenë subjekt i shumë hulumtimeve. Një gjë që shkencëtarët kanë gjetur vazhdimisht për të zvogëluar shanset e një personi për zhvillimin e kancerit të gjirit është konsumimi i perimeve kryqëzore. Studimet epidemiologjike kanë gjetur se gratë që hanë çdo ditë perime kryqëzore mund të zvogëlojnë rrezikun e kancerit të gjirit deri në 50%.

Ekspertët besojnë se perimet kryqëzore kanë këtë efekt, sepse janë të larta në një kompleks organosulfate të njohur si sulforaphane. Studimet kanë treguar se sulforafani jo vetëm që mund të ulë rrezikun e marrjes së kancerit dhe të zvogëlojë inflamacionin që mund të shkaktojë sëmundjen, por gjithashtu vret qelizat e kancerit plotësisht. Ky kompleks mbivlerësues mund të parandalojë ndryshimet e ADN-së që çojnë në kancer dhe të çaktivizojnë enzimat që transformojnë kancerozët në kancerogjene aktive.

Një studim i Universitetit “Johns Hopkins” i vitit 2007 zbuloi se sulforafani pengon rritjen e katër llojeve të ndryshme të qelizave të kancerit të gjirit. Nuk janë vetëm gratë që mund të përfitojnë; studimi ka treguar gjithashtu se ai ngadalëson ndjeshëm zhvillimin e kancerit të prostatës tek meshkujt. Për shembull, një studim tregoi se konsumimi i vetëm 60 miligramë sulforaphan në ditë në formën e lakërave të brokolit ishte e mjaftueshme për të ngadalësuar shkallën e dyfishimit të kancerit të prostatës me 86%.

Përveç reduktimit të rrezikut të kancerit të gjirit dhe kancerit të prostatës, studimet tregojnë se sulforaphan mbështet shëndetin e zorrëve, duke ndihmuar njerëzit që të mbajnë një sistem të shëndetshëm të tretjes. Ai mund të ndihmojë gjithashtu në përmirësimin e procesit natyral të detoxit të trupin tuaj, dhe madje është treguar se redukton dhimbjen e muskujve pas ushtrimit. Një tjetër studim zbuloi se ai ndihmon në parandalimin e llojit të dëmtimit oksidativ që shihet në trup që çon në rënien e sistemit imunitar kur njerëzit janë në moshë të madhe.

Mënyra më e mirë për të marrë sulforaphane

Nëse dëshironi të merrni këto përfitime për veten tuaj, ka shumë perime kryqëzore që mund të zgjidhni, duke përfshirë brokoli, lakër, kale, mustardë të jeshile, lakër brukseli, dhe lakërishtë. Është e lehtë të inkorporoni këto perime në dietën tuaj dhe ekzistojnë mundësi të ndryshme që ju nuk duhet të shqetësoheni për t’u lodhur për të ngrënë të njëjtën gjë gjatë gjithë kohës.

Megjithatë, nëse keni buxhet të vogël, ekspertët thonë se duhet të ktheheni te brokoli. Vetëm 140 gramë brokoli të papërpunuar janë të mjaftueshme për t’ju dhënë sasinë e sulforaphanit të studiuar në shumë prej këtyre studimeve. Nëse nuk mund të gjeni lakër organike të brokolit në tregun e fermerëve ose dyqanet lokale ushqimore, mund t’i mbillni vetë lehtësisht me fara brokoli dhe një kavanoz xhami.

Edhe pse është më mirë të hani perime kryqëzore të papërpunuara, nëse jeni duke kërkuar për përfitimet e tyre për të luftuar kancerin, është mirë që t’i gatuani ato. Shmangni zierjen e tyre pasi kjo inaktivizon enzimin që transformon glucoraphanin e perimeve në sulforaphane. Në vend të kësaj, i avullosni lehtë për jo më shumë se katër minuta.

Ndërsa paraqiten më shumë informacione rreth ndryshimeve të thjeshta ushqimore që mund të zvogëlojnë rrezikun e sëmundjes, mund të shpresojmë vetëm që kanceri i gjirit të jetë shumë më pak i zakonshëm në të ardhmen sesa është tani. Konsumimi i ushqimeve që ul rrezikun e kancerit duhet të jetë pjesë e një diete të përgjithshme të shëndetshme dhe mënyrës së jetesës, por është e sigurt të thuhet sengrënia e perimeve kryqëzore kërkon një përpjekje kaq të vogël për një shpërblim potencial kaq të madh.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer të Gjirit


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Kancereve të Gjirit, që i gjeni më poshtë.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook