Strategjitë bazë për të zvogëluar rrezikun e kancerit Pankreatik

 

Kanceri i pankreasit (i njohur edhe si kanceri pankreatik apo kanceri exocrine), nuk është aq i zakonshëm sa disa forma të tjera të kancerit, si ai i mushkërive, gjirit, kolitit apo kanceri i prostatës.
Pankreasi është një gjëndër (një organ që prodhon dhe çliron substanca në pjesë të tjera të trupit), i vendosur në abdomen. Ai është përafërsisht 15cm i gjatë dhe gjendet pas stomakut, ku brinjët takohen në pjesën e poshtme të kockave të gjirit.

Pankreasi është në formwn e një gjetheje. Fundi i gjerë i gjëndrës është i njohur si koka, fundi i hollë është bishti, dhe pjesa në mes është trupi.

Pankreasi prodhon enzimat që ndihmojnë tretjen e ushqimit (proteinat) dhe një hormon të njohur si insulinë.
– enzimat e tretjes ndihmojnë shpërbërjen e ushqimit në fragmente të vogla, që të mund të absorbohen nga trupi.
– Insulina ndihmon për të mbajtur nivelet e sheqerit në gjak në një nivel të qëndrueshëm.

Simptomat më të zakonshme tw kancerit nw Pankreas përfshijnë:

– Verdhëza

– Dhimbje barku dhe fundshpine

– Të përziera dhe të vjella

– Humbje e papritur dhe e pashpjegueshme e peshës

– Jashtëqitje me yndyrë ose me ngjyra të lehta

– Ndryshimet në ngjyrën e urinës

– Mungesa e oreksit

– Fryrje të stomakut, gazra dhe inflamacion në bark.

– Lodhje dhe dobësi e vazhdueshme.

– Diabeti i papritur dhe i pashpjegueshëm

– Temperaturë dhe të ngjethura.

Vdekjet e shkaktuara nga kanceri i pankreasit pritet të tejkalojnë vdekjet nga kanceri kolorektal, duke u bërë shkaku i dytë kryesor i vdekjeve të lidhura me kancerin, sipas statistikave.

Ashtu si llojet e tjera të kancerit, ju nuk mund të kontrolloni të gjithë faktorët e rrezikut për kancerin e pankreasit. Mosha, gjinia, raca dhe historia familjare, të gjitha luajnë një rol (dhe nuk mund ta ndaloni veten të plakeni).

Sidoqoftë, ka shumë faktorë të stilit të jetës që mund të ndikojnë në rrezikun e kancerit të pankreasit. Për të ulur rrezikun tuaj, merrni parasysh këto ndryshime në stilin e jetës:

– Ndaloni pirjen e duhanit (ose mos e filloni, nwse nuk e pini)

Pirja e cigareve mund të dyfishojë rrezikun e kancerit të pankreasit. Kjo sepse cigaret përmbajnë lëndë kancerogjene (agjentë që mund të shkaktojnë kancer), të cilat dëmtojnë ADN-në dhe mund të rriten në kancer.

– Ndaloni menjëherë pirjen e alkoolit

Tretja e alkoolit zhvillon lëndën kimike dhe toksike acetaldehidin, një tjetër kancerogjen që mund të dëmtojë ADN-në. Për shkak të nënproduktit të acetaldehidit, konsumi i alkoolit është i lidhur me shumë lloje të kancerit, përfshirë kancerin e pankreasit.

Për të zvogëluar rrezikun e kancerit të pankreasit, ndaloni pirjen e alkoolit.

– Ulja e ekspozimit në vendin e punës ndaj disa kimikateve

Disa profesione përjetojnë më shumë ekspozim ndaj kancerogjenëve se sa të tjerët. Për kancerin e pankreasit, kjo përfshin kimikate si pesticide (për ata që punojnë në ferma dhe përdorin pesticide) ose petrokimike (për njerëzit që punojnë me naftë dhe gaz natyror). Nëse punoni në një industri që ka një ekspozim të lartë ndaj kimikateve kancerogjene, kompania  duhet t’ju trajnojë se si të minimizoni ekspozimin. Ndjekja e këtyre masave paraprake të sigurisë është thelbësore për shëndetin tuaj afatgjatë.

– Përmbajuni një diete të shëndetshme

Megjithëse bërja e zgjedhjeve të shëndetshme në dyqanet ushqimore nuk mund të garantojë parandalimin e kancerit, por mund të zvogëlojë rrezikun e tij nëse bëni zgjedhje të duhura të ushqimit që konsumoni, merrni parasysh këto udhëzime:

Hani shumë fruta dhe perime. Fuqizoje veten, dhe zgjidh një dietë të theksuar në ushqime organike.

Përmbajuni kryesisht një diete me bazë bimore, të tilla si: drithërat, bishtajoret dhe arrat.

Përfshini në dietë një shumëllojshmëri të preferueshme të arrave dhe farave, sidomos fara kungulli dhe luledielli. Kufizoni mishrat e përpunuar. Një raport nga Agjencia Ndërkombëtare për Kërkime mbi Kancerin, agjencia e kancerit e Organizatës Botërore të Shëndetësisë, arriti në përfundimin se ngrënia e sasive të mëdha të mishit të përpunuar mund të rrisë rrezikun e llojeve të caktuara të kancerit.

Gjatë ditës, pini shumë ujë të pastër, të filtruar, dhe shmangni pirjen -si dhe banjën apo dushin në- ujë rubineti të pafiltruar, sepse uji i rubinetit përmban metale të rënda dhe mbetje të pesticideve, të cilat mund të vendosen në përqëndrime të larta në gjëndrën e prostatës.

– Mbani një peshë të shëndetshme dhe jini fizikisht aktiv

Mbajtja e një peshe të shëndetshme mund të ulë rrezikun e llojeve të ndryshme të kancerit.

Mbipesha rrit rrezikun e të gjitha kancereve, përfshirë pankreasin. Në fakt, rritja e normave të mbipeshws është një nga arsyet e mundshme që kanceri i pankreasit është në rritje. Kjo sepse mbipesha mund të krijojë inflamacion kronik në të gjithë trupin, dhe inflamacioni mund të dëmtojë ADN-në me kalimin e kohës dhe potencialisht të çojë në kancer.

Obeziteti gjithashtu rrit shanset për të zhvilluar diabet tip 2, një faktor tjetër rreziku për kancerin e pankreasit.

Aktiviteti fizik vlen gjithashtu. Përveç që ju ndihmon të kontrolloni peshën, aktiviteti fizik më vete mund të ulë rrezikun e kancerit.

Të rriturit që marrin pjesë në çdo sasi të aktivitetit fizik fitojnë disa përfitime shëndetësore. Por, për përfitime të konsiderueshme shëndetësore, përpiquni të merrni të paktën 150 minuta në javë aktivitet të moderuar aerobik ose 75 minuta në javë aktivitet të fuqishëm aerobik. Ju gjithashtu mund të bëni një kombinim të aktivitetit të moderuar dhe të fuqishëm. Si një qëllim i përgjithshëm, përfshini të paktën 30 minuta aktivitet fizik në rutinën ditore.

Ju mund të mos keni kontroll 100 % të parandalimit të kancerit, madje edhe me një mënyrë jetese “perfekte”, por zakonet e shëndetshme mund të zvogëlojnë shumë rrezikun. Zakone të shëndetshme natyrale për të zvogëluar rrezikun e kancerit të pankreasit gjithashtu mund t’ju ndihmojnë të jetoni një jetë më të gjatë dhe më të shëndetshme.

Trajtimi dhe kurimi me produkte me bimë të egra është një trajtim i fuqishëm terapeutik dhe një metodë natyrale e shërimit që duhet të ndiqet nga të gjithë.

Cancer

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit - Kura Bimore Profesionale


Për më shumë se një dekadë, ne kemi ndihmuar një numër të madh pacientësh me lloje të ndryshme të kancerit, pacientë në faza të avancuara të kancerit dhe pacientë që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të vjetër, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative. Në fakt, shumë pacientë mësojnë për ne pasi trajtimet e tjera, si konvencionale, ashtu edhe ato alternative, kanë dështuar.

Pyetja është: "Si e realizojmë ne atë që shumë spitale moderne apo qendra të tjera shëndetësore nuk kanë mundur ta realizojnë?"

Përgjigja është e thjeshtë: “Me anë të formulave unike të bimëve shkretinore të studiuara nga teknologjia më e fundit dhe programeve ushqimore të avancuara dhe shumë të thjeshta për t’u zbatuar nga të gjithë.”

Qëllimi ynë është që të sjellim trajtime të kancerit të një niveli të avancuar, të prodhuara nga bimët më të forta shkretinore, për të ndihmuar pacientët tanë të arrijnë shanset më të mëdha të suksesit.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Dështimi i trajtimeve konvencionale apo alternative

Shumë pacientë me kancer vendosin të presin derisa sëmundja e tyre të ketë përparuar për shkak të trajtimeve të gabuara, konvencionale (si: Kimioterapia, GTFC-Kimioterapia me fraksion të synuar gjenetikisht, radioterapia, kirurgjia) apo alternative dhe popullore (si: vajguri, helm akrepi, vaj kanabisi, vitaminat, dieta ushqimore të caktuara, etj.), deri në një gjendje pothuajse të pakontrollueshme para se të shikojnë një mundësi të përparuar të trajtimit natyral real. Ndërsa ne jemi akoma në gjendje t'i ndihmojmë këta pacientë, trajtimi bëhet më kompleks dhe kërkon kohë sepse kemi të bëjmë me sëmundje të fazës së vonë, si dhe duhet të rindërtojmë sistemin imunitar të pacientit, të dëmtuar nga përpjekjet e mëparshme të dështuara të trajtimit të kancerit.

Kujdesi familjar në shtëpi

Më e mira që mund të bëni për veten apo të dashurin tuaj të prekur nga kanceri është që ta mbani në shtëpi dhe të kujdeseni për të, në ngrohtësinë familjare, mes njerëzve të dashur dhe jo nëpër spitale, sepse askush nuk mund të kujdeset për ju si njerëzit e dashur të shtëpisë.
Prandaj, trajtimi ynë natyral dhe kura jonë bimore unike mund të arrijë në çdo shtëpi dhe të merret lehtësisht nga çdo pacient, kudo në botë, pa qenë nevojë të ndërmerren udhëtime të lodhshme e të shtrenjta, dhe pa qenë i detyruar të përballojë stresin e spitaleve që i dobëson imunitetin dhe i rrëzon moralin, përkrah shumë të tjerave.

Kura Bimore Profesionale

Trajtimi që ne i mundësojmë pacientëve të kancerit është një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm dhe pasion në 5 ilaçe bimore unike, janë përbërësit e kurës tonë profesionale kundër llojeve të ndryshme të kancerit, por që përgatiten në mënyrë të posaçme për çdo pacient në bazë të gjendjes aktuale dhe fazës së trajtimit.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë fazat e avancuara dhe përhapjen me metastaza, dhe pavarësisht llojeve të trajtimeve që mund të kenë marrë apo të jenë duke marrë pacientët, konvencional apo alternativ; që të gjithë përfitojnë nga ky trajtim, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Bimët e egra medicinale shkretinore të përdorura në këto ilaçe bimore kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene burimore dhe metastazike.

Fazat e Trajtimit

Për faktin se çdo pacient është unik në krijim dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, dhe kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur!