Kanceri i Pankreasit

Published On: December 28th, 2022Categories: Kanceri Pankreasit0 Comments on Kanceri i Pankreasit

Kanceri i Pankreasit; Simptomat, Shkaqet, Fazat dhe Strategjitë Natyrale të Trajtimit

 

Kanceri i pankreasit është një rritje e pakontrolluar e qelizave kancerogjene që prek pankreasin. Fatkeqësisht, kanceri i pankreasit shpesh është asimptomatik deri në fazat e vonshme dhe diagnozimi mund të jetë e vështirë. Sidoqoftë, përmes zgjedhjeve të shëndetshme të jetesës dhe strategjive të mbështetjes natyrore, ju mund të mbroni trupin tuaj, të shëroheni dhe të përmirësoni shëndetin tuaj.

Çfarë është kanceri pankreatik

Pankreasi është një organ i sheshtë, në formë dardhe, 15-25cm, i vendosur pas stomakut, në pjesën e sipërme të barkut. Ai është i rrethuar nga zorra e hollë, shpretka dhe mëlçia. Pankreasi  luan dy role thelbësore në trupin tonë: funksioni ekzokrin dhe endokrin.

Rreth 95% e pankreasit përbëhet nga indet ekzokrine përgjegjëse për krijimin e enzimave pankreatike për tretje. Trypsina dhe kimotripsina ndihmojnë në ndarjen e proteinave, lipaza ndihmon në zbërthimin e yndyrnave dhe amilaza ndihmon në zbërthimin e karbohidrateve. Pjesët e mbetura janë qeliza endokrine të quajtura ishuj të Langerhans, që janë të ngjashme me rrushin. Ato janë përgjegjëse për krijimin e hormoneve, të tilla si insulina dhe glukagoni për të rregulluar sheqerin në gjak dhe sekrecionet e pankreasit. Insulina ndihmon në uljen e sheqerit në gjak, ndërsa glukagoni ndihmon në ngritjen e tij sipas nevojës.

Pankreasi i shëndetshëm ndihmon në ekuilibrimin e kimikateve që mbështesin tretjen. Funksioni i tij i shëndetshëm, veçanërisht rregullimi i sheqerit në gjak, është kritik për veshkat, mëlçinë, tretjen, trurin dhe shëndetin në përgjithësi.

Megjithatë, shumë gjëra mund të shkojnë keq me pankreasin. Kanceri i pankreasit është një nga çështjet e rëndësishme shëndetësore që mund të zhvillohen në pankreas.

Kur ka rritje të pakontrolluar të qelizave në pankreas, zhvillohet kanceri i pankreasit, duke ndërhyrë në funksionin e pankreasit. Kanceri i pankreasit mund të ndikojë në gjëndrat endokrine ose ekzokrine. Për shkak se simptomat shpesh nuk shfaqen deri në fazat e vonshme, kanceri i pankreasit mund të jetë sfidues për t’u menaxhuar ose trajtuar.

Shenjat dhe simptomat e kancerit pankreatik

Kanceri i pankreasit në fazën e hershme shpesh nuk ka ndonjë shenjë dhe simptomë që mund të mbivendoset me shenja të sëmundjeve të tjera të shëndetit të tretjes. Kjo mund ta bëjë diagnozën e hershme shumë të vështirë.

Shenjat dhe simptomat e kancerit të pankreasit mund të përfshijnë:

 • Verdhëza (zverdhja e të bardhës së syve ose lëkurës)
 • Jashtëqitje me ngjyrë të zbehtë
 • Urinë me ngjyrë të errët
 • Humbje peshe pa ndonjë arsye të njohur
 • Humbja e oreksit
 • Dhimbje në bark të mesëm ose të sipërm dhe mbrapa
 • Lodhja

Faktorët e rrezikut për kancerin e pankreasit

Ka disa faktorë që mund të rrisin rrezikun për kancer të pankreasit, duke përfshirë:

 • Të qënit mbipeshë
 • Pirja e duhanit dhe abuzimi me alkoolin
 • Histori familjare e pankreatitit ose kancerit të pankreasit
 • Histori personale e pankreatitit kronik ose diabetit
 • Dieta e pasur me ushqime të përpunuara, sheqer, niseshte dhe vajra të këqia.
 • Burrat kanë rrezik pak më të lartë se gratë.
 • Kushte të caktuara trashëgimore, duke përfshirë sindromën e shumëfishtë endokrine të tipit 1 (MEN1), kancerin trashëgimor jopolipozë trashëgimore (HNPCC, sindroma Lynch), sindroma Peutz-Jehers, sindroma e trashëguar e kancerit të gjirit ose vezoreve, sindroma Hipper-Lindau, ataksia-telangiectasia ose familja atipike sindroma e melanomës multiple mole (FAMMM)

Fazat e Kancerit të Pankreasit

Ekzistojnë pesë faza të kancerit të pankreasit, duke përfshirë:

 • Faza 0: Kjo fazë quhet edhe karcinoma in situ. Në këtë fazë, ka disa qeliza anormale në rreshtimin e pankreasit që mund të kthehen kancerogjene dhe mund të përhapen në indet e tjera.
 • Faza 1: Në këtë fazë, kanceri gjendet vetëm në pankreas. Ekzistojnë dy nënshartesa: faza 1A dhe 1B. Në fazën 1A, tumori është 2 centimetra ose më pak. Në fazën 1B, është midis 2 dhe 4 centimetra.
 • Faza 2: Faza 2 ka dy nën-faza: 2A dhe 2B. Në fazën 2A, tumori është më i madh se 4 centimetra, dhe në fazën 2B, tumori mund të jetë më i madh ose më i vogël se 4 centimetra, por është përhapur në 1 deri në 3 nyje limfatike afër.
 • Faza 3: Në fazën 3, kanceri është përhapur në 4 ose më shumë nyje limfatike ose enët kryesore të gjakut që janë afër.
 • Faza 4: Në fazën 4, kanceri është përhapur në pjesë të tjera të trupit, të tilla si mushkëritë, mëlçia, zgavra peritoneale ose zona të tjera.

Kur diagnostikojnë kancerin e pankreasit, mjekët marrin në konsideratë grupet e mëposhtme për të përcaktuar mundësitë e trajtimit dhe nëse operacioni është apo jo një opsion i mundshëm:

Kanceri pankreatik i rezektueshëm: Ky kancer nuk është rritur në enë të gjakut, kështu që kirurgu  mund ta heqë atë.

Kanceri pankreatik i rezektueshëm kufitar: Kjo do të thotë që kanceri është përhapur në organe, inde ose enë të tjera të gjakut. Kirurgu mund të jetë ende në gjendje ta heqë atë, por ka një mundësi më të lartë që ata të mund të heqin vetëm disa nga qelizat e kancerit, por jo të gjitha.

Kanceri i pankreasit lokalisht i përparuar: Meqenëse kanceri është përhapur në enët e gjakut aty pranë dhe / ose nyjet limfatike, është e pamundur ta heqësh atë plotësisht përmes operacionit.

Kanceri metastatik i pankreasit: Ky kancer është përhapur tashmë në organe të tjera dhe nuk është e mundur të hiqet me kirurgji.

Kanceri i përsëritur i pankreasit: Ky është një lloj kanceri pankreatik që është rikthyer pasi është trajtuar tashmë. Mund të kthehet në pankreasin tuaj ose në organe të tjera.

Diagnoza & Trajtimet Konvencionale

Pasi të keni kaluar historinë shëndetësore, historinë familjare dhe simptomat, dhe një provim fizik, mjeku dhe ekipi mjekësor mund të përdorin një numër testesh dhe procedurash për të diagnostikuar dhe fazuar kancerin e pankreasit, duke përfshirë:

Studime të kimisë së gjakut: Mjekët e përdorin këtë për të kontrolluar bilirubinën dhe substancat e tjera të lëshuara në gjak nga organe të caktuara. Nivelet jonormale (të larta ose të ulëta) mund të tregojnë sëmundje.

Testet e shënjuesve të tumorit: Këto teste përfshijnë mostra të gjakut, urinës dhe indeve që shikojnë CA 19-9 dhe nivelet e antigjenit karcinembrionik (CEA) që mund të shoqërohen me lloje të caktuara të kancerit.

Skanimi i rezonancës magnetike (MRI), skanimi CT, ose skanimi i emisionit të pozitronit (PET): Këto janë skanime të ndryshme që kërkojnë tumore dhe anomali të tjera në trup.

Ekografia e barkut: Duke bërë fotografi të pjesës së brendshme të barkut me ndihmën e valëve të tingullit me energji të lartë (ultratinguj), kjo procedurë kërkon tumore dhe anomali.

Ekografia endoskopike (EUS): Gjatë këtij testi, mjeku do të futë një endoskop përmes gojës ose rektumit për të parë indet e brendshme dhe për të kontrolluar anomalitë.

Kolangiopankreatografia retrogradike endoskopike (ERCP): Kjo provë përdor një rreze x për të parë kanalet biliare, pasi kanceri i pankreasit mund të shkaktojë rrjedhje të ngadaltë të tëmthit dhe çështje të kanaleve biliare.

Kolangiografia transhepatike transkutane PTC): Kjo procedurë është një rreze x që shikon në mëlçinë dhe rrugët e tëmthit pasi injektohet një bojë në to.

Laparoskopia: Kjo procedurë përdor prerje të vogla në bark për të parë shenjat e sëmundjes brenda përmes një tubi të hollë, të ndriçuar (laparoskop).

Biopsia: Një biopsi heq qelizat e vogla ose copat e indeve për të kërkuar anomali.

Trajtimi konvencional për kancerin e pankreasit mund të varet nga faza e kancerit dhe shëndeti juaj i përgjithshëm. Opsionet konvencionale të trajtimit mund të përfshijnë:

Procedura e fshikullimit: operacion për heqjen e kokës së pankreasit

Pankreatektomia totale: operacion për heqjen e pankreasit

Bypass i tëmthit: operacion nëse kanceri bllokon kanalin biliar duke shkaktuar ndërtimin e tëmthit

Vendosja e stentit endoskopik: futja e një stenti nëse kanceri bllokon kanalin biliar

Bypas gastrik: operacion nëse kanceri bllokon rrjedhën e ushqimit nga stomaku

Terapia me rrezatim: përdorimi i rrezatimit ose rrezeve të energjisë intensive për të vrarë qelizat kancerogjene

Kimioterapia: përdorimi i kimikateve për të shkatërruar qelizat kancerogjene

Kimiratimi: kombinimi i rrezatimit dhe kimioterapisë

Terapia e synuar: përdorimi i barnave specifike për të synuar qelizat tumorale.

Tashmë ju e dini, se të gjitha këto mënyra konvencionale të trajtimit kanë shumë pak sukses dhe shumë dëme dhe efekte anësore që rëndojnë edhe më shumë shëndetin e pacientit.

Shkaqet rrënjësore të kancerit pankreatik

Ka disa faktorë dietikë, ushqyes, mjedisorë dhe shëndetësorë që mund të luajnë një rol si një shkak themelor dhe të rrisin rrezikun e kancerit të pankreasit.

Është e rëndësishme të kuptoni faktorët që mund të kontrolloni sot për të zvogëluar rrezikun e kancerit të pankreasit. Këtu janë shkaqet kryesore të kancerit të pankreasit:

 • Dieta e dobët dhe mbipesha

Të kesh një dietë të dobët dhe të jesh mbipeshë mund të rrisë rrezikun e inflamacionit, sëmundjes dhe kancerit. Ushqimet inflamatore, të tilla si sheqeri i rafinuar, vaji i rafinuar, gluteni, qumështi konvencional, mishi i konservuar, shtesa, përbërës artificialë, alergjenët e ushqimit, ushqimi shumë i përpunuar dhe ushqimi i papërpunuar, mund të çojnë në inflamacion kronik, mosfunksionim të tretjes, shëndet të dobët të zorrëve dhe kancer pankreasi.

 • Rezistenca ndaj insulinës

Rezistenca ndaj insulinës do të thotë që trupi nuk është në gjendje të rezervojë insulinë mjaftueshëm dhe nuk mund të kujdeset për të gjithë sheqerin në gjak. Rrit rrezikun e prediabetit dhe diabetit. Mund të kontribuojë gjithashtu në zhvillimin e kancerit të pankreasit.

 • Përdorimi i rëndë i alkoolit, pirjes së duhanit, pesticideve / herbicideve dhe hidrokarbureve

Përdorimi i madh i alkoolit, pirja e duhanit dhe ekspozimi i madh ndaj pesticideve, herbicideve dhe hidrokarbureve mund të rrisin rrezikun e zhvillimit të kancerit të pankreasit. Një studim i vitit 2020 ka zbuluar se pirja e duhanit rrit rrezikun dhe rezultatin e adenokarcinomës duktale të pankreasit (PDAC), një formë e kancerit të pankreasit.

 • Ekspozimi ndaj metaleve të rënda dhe ngarkesës së lartë toksike

Ekspozimi ndaj metaleve të rënda dhe ngarkesës së lartë toksike gjithashtu mund të rrisin rrezikun e kancerit të pankreasit. Një studim i vitit 2020 i botuar në Revistën Ndërkombëtare të Kërkimeve Mjedisore dhe Shëndetit Publik ka shpjeguar se ekspozimi i merkurit është i përhapur, për shembull, është e zakonshme përmes mbushjeve të amalgamave dentare, dhe ai mund të rrisë rrezikun e kancerit të pankreasit.

 • Disbioza e zorrës

Pankreasi luan një rol të rëndësishëm në tretje. Nuk është çudi që shëndeti juaj i mikrobiomës në zorrë ndikon shumë edhe në shëndetin e pankreasit. Disbioza e zorrëve do të thotë që mikrobioma e zorrëve është jashtë ekuilibrit dhe ka shumë baktere të këqija dhe shumë pak baktere të dobishme në zorrë. Disbioza e zorrëve mund të rrisë rrezikun për kancer të pankreasit.

Strategjitë e Trajtimit Natyral

Ekzistojnë një numër strategjish mbështetëse natyrale që mund të ndiqni për të përmirësuar shëndetin dhe mirëqenien tuaj.

 • Plani ushqyes anti-inflamator

Të kesh një dietë të varfër, inflamatore, inflamacion kronik, mbipeshë dhe mungesë të lëndëve ushqyese janë të gjithë faktorë rreziku për kancerin e pankreasit. Një dietë anti-inflamatore mund të ndihmojë për të zvogëluar inflamacionin, mungesat e lëndëve ushqyese, rrezikun e çështjeve kronike të shëndetit dhe mbipeshën.

Së pari, hiqni ushqimet inflamatore nga dieta juaj, duke përfshirë sheqerin e rafinuar, vajrat e rafinuar, qumështin konvencional, produktet shtazore të rritura dhe të përpunuara në mënyrë konvencionale, glutenin, përbërësit artificialë, ushqimet shumë të përpunuara, ushqimet e skuqura në thellësi dhe ushqimet junk.

Ndiqni një plan ushqyes të pasur me zarzavate, perime, barishte, erëza, ushqime të fermentuara, fruta me indeks të ulët glicemik, yndyrna të shëndetshme dhe proteina të pastra shtazore, të tilla si viçi i ushqyer me bar, shpendë dhe vezë të kultivuara në kullota, peshk të egër.

Konsumoni ushqime të pasura me antioksidantë për të shmangur dhe përmirësuar mungesat që mund të rrisin rrezikun e kancerit të pankreasit. Disa ushqime të pasura me folat përfshijnë brokoli, lakër brukseli, zarzavate me gjethe, mëlçi, bizele dhe qiqra. Ushqimet e pasura me zink përfshijnë mish, shpezë, vezë, arra, fara, thjerrëzat dhe fasulet.

Ushqimet që janë të pasura me antioksidantë përfshijnë boronica, luleshtrydhe, manaferra, angjinare, lakër jeshile, lakër të kuqe, panxhar, lulelakër, fëstëk, gështenja, fara liri, rigon, borzilok, karafil, kanellë, çaj jeshil, etj.

 • Ulni stresin dhe përmirësoni gjumin

Stresi kronik dhe gjumi i dobët mund të rrisin shumë inflamacionin kronik në trupin tuaj, i cili mund të kontribuojë në rritjen e rrezikut të kancerit të pankreasit. Për të mos përmendur që është shumë e vështirë të përqendrohesh në shërimin dhe të lejosh që qelizat e tua të rikuperohen kur jeni vazhdimisht i stresuar dhe i lodhur. Ulja e stresit dhe përmirësimi i gjumit  është thelbësore.

Ulni stresin në jetën tuaj sa më shumë që të jetë e mundur. Ndalo ndjekjen e lajmeve gjatë gjithë ditës, por zgjidh një kohë të caktuar për ta kontrolluar në vend. Ndaloni rrotullimin në mediat sociale gjatë gjithë ditës duke lexuar komente. Ndiqni faqet dhe grupet që ju frymëzojnë ose lartësojnë dhe hiqni pjesën tjetër. Shmangni situatat stresuese dhe njerëzit që ju demoralizojnë sa më shumë që të jetë e mundur.

Meqenëse shmangia totale e situatave stresuese, njerëzve dhe gjërave është e pamundur, është e rëndësishme që të mësoni t’i përgjigjeni më mirë stresit, të zvogëloni ankthin dhe të mësoni të qetësoni mendjen dhe trupin tuaj.

Ulni përdorimin e pajisjeve elektronike gjatë natës. Shmangni sheqerin, kafeinën, alkoolin, ushqimet e rënda dhe stresin në mbrëmje. Bëni biseda qetësuese, dëgjoni Kuran, lexoni, thurni me grep, ngjyrosni, vizatoni, apo merruni me aktivitete të tjera qetësuese.

Një praktikë e lutjes dhe namazit në mbrëmje, është e shkëlqyer para se të shkoni në shtrat. Mbështetni ritmet cirkadike të trupit duke shkuar në shtrat dhe duke u zgjuar në të njëjtën kohë çdo ditë. Investoni në një dyshek, jastëkë dhe shtretër mbështetës dhe të rehatshëm dhe përdorni perde të errëta ose mbrojtëset e syve.

 • Lëvizja & Ushtrimi

Lëvizja dhe ushtrimet gjithashtu mund të zvogëlojnë stresin dhe inflamacionin. Ndihmon gjithashtu për të zvogëluar rrezikun e mbipeshës, një faktor i madh rreziku për kancerin e pankreasit.

Qëndroni aktivë gjatë gjithë ditës. Filloni ditën tuaj me një lutje, shtrirje të vogël, dhe një shëtitje të shkurtër. Çohuni dhe shtrihuni, lëvizni ose ecni rregullisht gjatë gjithë ditës. Bëni një shëtitje ose provoni një stërvitje gjatë orës së drekës ose mesit të ditës para se të hani. Merrni shkallët në vend të ashensorit. Parkoni larg për të shtuar disa hapa në ditën tuaj. Zgjidhni të ecni ose të biçikletoni në vend që të vozisni për distanca më të afërta.

Ushtrohuni të paktën pesë ditë në javë 20 deri në 30 minuta në ditë. Zgjidhni një përzierje të stërvitjeve kardiovaskulare, të tilla si vrapim i shpejtë, not, biçikletë, ose gjimnastikë, trajnim force dhe rezistence, të tilla si stërvitje në peshë trupore, ngritje peshe, etj.

Nëse jeni duke kryer trajtim për kancer pankreatik, mund të ndiheni të lodhur dhe të paaftë për të kryer stërvitje më të vështira. Kjo është plotësisht në rregull. Dëgjoni trupin tuaj dhe bëni atë që jeni në gjendje dhe atë që e mbështet trupin tuaj. Nëse kjo është një shëtitje e shkurtër apo edhe shtrirje në shtratin tuaj, kjo është shumë mirë. Ju ngadalë do të rigjeni forcën dhe shëndetin tuaj dhe do të jeni në gjendje të bëni më shumë.

 • Ulja e ekspozimit ndaj toksinave

Ekspozimi ndaj toksinave është një nga shkaqet kryesore rrënjësore që mund të rrisë rrezikun e kancerit të pankreasit. Reduktimi i ekspozimit ndaj toksinave është thelbësor për uljen e rreziqeve dhe përmirësimin e shëndetit tuaj.

Nëse jeni duhanpirës, ​​ndaloni pirjen e duhanit. Ulni sa më shumë ekspozimin ndaj tymit të dorës së dytë. Nëse jetoni në një zonë të ndotur, sigurohuni që të kaloni shumë kohë në natyrë dhe të merrni ajër të pastër. Përmirësoni ajrin tuaj të brendshëm duke investuar në sistemet e filtrimit të ajrit. Kontrolloni shtëpinë tuaj për myk, dhe nëse gjeni ndonjë, hiqni atë me zhdukje ose zhvendoseni në mënyrë profesionale.

Shmangni toksinat në ujin e rubinetit duke përdorur një sistem pastrimi dhe filtrimi të ujit që heq kimikatet, metalet e rënda dhe mikrobet nga uji. Shmangni shishet plastike dhe zgjidhni shishet e qelqit ose aluminit, kavanozët, gotat dhe gotat qeramike. Shmangni përdorimin e plastikës dhe zgjidhni xham, dru, bambu, leckë dhe mundësi të tjera natyrore, pa toksina.

Hiqni çdo pastrim konvencional, trupor dhe zbukurues të mbushur me kimikate dhe zgjidhni alternativa shtëpiake pa toksina, natyrore, organike dhe shtëpiake. Zgjidhni ushqim organik për të shmangur ekspozimin ndaj pesticideve, herbicideve dhe hormoneve. Shmangni ushqimet e përpunuara dhe ushqimet e hedhura që janë plot aditivë dhe përbërës të panatyrshëm. Vizitoni një dentist biologjik për të hequr mbushjet e merkalit me amalgamë.

 • Detoksifikoni trupin tuaj

Heqja e toksinave nuk është e mjaftueshme për të zvogëluar rreziqet tuaja. Ju duhet të detoksifikoni trupin tuaj nga ekspozimi i toksinave në të kaluarën. Mbështetni rrugët e tretjes, thithjes dhe eliminimit përmes një diete të shëndetshme. Pini shumë ujë për të mbështetur eliminimin përmes urinës dhe djersitjes dhe për të shmangur dehidratimin. Mbështetni detoksifikimin përmes lëkurës duke djersitur duke përdorur rregullisht një sauna infra të kuqe dhe duke u ushtruar.

 • Përmirësoni nivelet e acideve yndyrore Omega-3

Përmirësimi i niveleve të omega-3 mund të ndihmojë për të përmirësuar shëndetin dhe për të zvogëluar rrezikun tuaj. Acidet yndyrore Omega-3 janë acide yndyrore anti-inflamatore, të shëndetshme që gjenden tek peshku, prodhimet e detit, algat, farat chia, farat e lirit dhe arrat.

MBA ofron programe funksionale të trajnimit shëndetësor në distanca të gjata me ekipin tonë të ekspertëve shëndetësorë të klasit botëror. Për mbështetje të mëtejshme të shëndetit tuaj dhe trajtimin që ju duhet, thjesht na kontaktoni — ekspertët tanë shëndetësorë janë këtu për të mbështetur udhëtimin tuaj drejt shërimit dhe mirëqënies.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer të Pankreasit


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Kancerit të Pankreasit, që i gjeni më poshtë. (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook