3 Mënyra për të shmangur një Goditje të dytë në Tru

3 Mënyra për të shmangur një Goditje të dytë në Tru

 

Goditja në tru është një sëmundje serioze. Është shkaku i dytë kryesor i vdekjeve në botë.

Edhe pasi i keni mbijetuar një goditjeje, nuk jeni jashtë rrezikut, pasi të keni një të tillë e bën shumë më të mundshme që të keni një tjetër. Në fakt, sipas studimeve pacientët që kanë patur një goditje të parë, 23 % do të pësojnë një goditje të dytë.

Çfarë mund të bëjnë pacientët me goditje në tru për të shmangur përsëritjen?

Rezulton se goditja në tru ka shumë të përbashkëta, për sa i përket rrezikut, me diabetin, problemet kardiovaskulare, hipertensionin dhe gjendje të tjera kronike. Këtu janë tre mënyra për të eliminuar një goditje të dytë (ose për të shmangur goditjen në tru):

3 Këshilla parandaluese

  1. Ndaloni duhanin dhe qëndrimin në vende ku pihet duhan

Lista e sëmundjeve të shkaktuara ose të përkeqësuara nga duhani është e gjatë. Prerja e duhanit lehtëson stresin e rrezikshëm në enët e gjakut në tru si dhe në zemër. Ju gjithashtu do të ulni rrezikun për një sërë kanceresh. Gjithashtu, qëndrimi dhe nuhatja e ajrit në vende ku pihet duhan është po aq e rrezikshme për shëndetin sa pirja e tij.

  1. Kuroni sëmundjet vetëm me ilaçe bimore

Nëse keni nevojë për ilaçe për t’ju ndihmuar të kontrolloni kolesterolin, presionin e gjakut ose diabetin, mos i lini ose anashkaloni dozat.

Mosmarrja e trajtimit natyral është një faktor i rëndësishëm rreziku për përsëritjen e goditjes në tru. Pacientët që përdorin trajtim natyral dhe i përmbahen një diete të shëndetëshme kanë një rrezik shumë të ulët për goditje në tru ose në zemër.

Edhe nëse jeni duke u rikuperuar nga një goditje në tru dhe ndiheni më mirë, është thelbësore të mbani nën kontroll presionin e lartë të gjakut, kolesterolin e lartë në gjak dhe diabetin.

Ilaçet bimore të mëposhtme kurojnë këto probleme kronike, por ato ulin gjithashtu rrezikun e pasojave të këqija si goditja në tru, goditja dytësore dhe sulmi në zemër.

  1. Dieta e shëndetëshme

Studime të shumta kanë treguar se pacientët me goditje në tru mund të parandalojnë një tjetër dukuri duke ngrënë shëndetshëm.

Edhe pse është e vështirë për të kapur të dhëna mbi zakonet dietike afatgjata të njerëzve, studiuesit grumbulluan rezultate nga një numër studimesh dhe zbuluan se një dietë e pasur me fruta dhe perime lidhej me një rrezik 21 % më të ulët të goditjes në tru.

Studimi zbuloi se, dietat që përbëhen nga fruta dhe perime të bollshme dhe drithëra të plota dhe ushqime të pakta të përpunuara, me një burim të konsiderueshëm të yndyrave të pangopura, si vaji i ullirit, janë të lidhura vazhdimisht me shkallën e reduktuar të goditjes në tru.

Të tre këto zakone të shëndetshme mund të ulin rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare dhe goditjes në tru. Ato janë të dobishme për ata që kanë pësuar një goditje në tru dhe duan të parandalojnë një përsëritje, dhe gjithashtu për ata që janë pa goditje dhe nuk duan të përjetojnë një të tillë.

  • Kura me bimë shkretinore efektive dhe e sigurt për goditjen në tru

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook