Strategji natyrale për Parandalimin e Tumoreve të Trurit

Strategji natyrale për Parandalimin dhe Trajtimin e Tumoreve të Trurit

 

Truri është organi më i rëndësishëm në trup. Ky ind sfungjer kontrollon të gjitha veprimet komplekse përfshirë aftësinë për të mësuar, folur, lëvizur, menduar dhe kontrolluar emocionet tona. Për shkak të karakteristikës së tij të butë, kur ndodh rritja malinje e qelizave, ai shpesh pushton indet e shëndetshme të trurit përreth në mënyrë të shpejtë.

Edhe me përparimet në teknologji dhe mjekësi, strategjitë terapeutike konvencionale përgjithësisht mbeten të pasuksesshme dhe u ofrojnë pacientëve me kancer të trurit një pamje të keqe. Pacientët që i nënshtrohen operacionit dhe trajtimit me rrezatim kanë një normë të pritur të mbijetesës prej vetëm nëntë muajsh.

Faktorët e rrezikut mund të jenë të shumta, por rëndësi duhet ti kushtohet ushqimit, ekspozimeve toksike dhe faktorëve të stilit të jetës dhe kontributit të tyre në zhvillimin e kancerit të trurit.

Për fat të mirë, mjeti kryesor për parandalimin e tumoreve të trurit është brenda kontrollit tonë… në stilin e jetës që jetojmë. Bërja e zgjedhjeve të shëndetshme kur bëhet fjalë për dietën, ushtrimet fizike, shmangia e kancerogjenëve në mjedisin ku jetoni dhe zvogëlimi i stresit mund të zvogëlojë në mënyrë efektive rrezikun e zhvillimit të tumoreve të trurit.

Strategji për Parandalimin dhe Shërimin nga Tumoret e Trurit Natyrshëm

Strategjia 1 – Gjumi

Fjetja mjaftueshëm çdo natë është thelbësore për mbijetesën dhe shëndetin e trurit. Një rrugë detoksifikimi e njohur si sistemi golfhatic largon mbetjet toksike që grumbullohen natyrshëm gjatë ditës. Ky sistem është veçanërisht aktiv gjatë natës dhe i siguron mitokondrisë në tru mundësinë për të hequr toksinat duke përdorur lëng cerebrospinal.

Mosfjetja mjaftueshëm pengon proceset natyrore të sistemit golfatik që ndikojnë në funksionin njohës. Veçanërisht kritike për pacientët që i janë nënshtruar kimioterapisë, gjumi lejon qelizat të riparojnë dëmtimin dhe të rikuperojnë indet. Heqja e gjumit mund të rrisë më tej simptomat që lidhen me një fenomen të njohur si truri kimio.

Droga nga rrezatimi dhe kimioterapia kanë treguar që ndryshojnë funksionin njohës të pacientëve që paraqesin simptoma të përgjithësuara të karakterizuara si mjegulla e trurit. Efektet e trurit kimio ndryshojnë në secilin pacient dhe ndryshojnë në kohëzgjatje dhe ashpërsi. Kjo dukuri ka të ngjarë të jetë pasojë e përbërjeve toksike që shkatërrojnë rrugët nervore dhe qelizat e shëndetshme të trurit.

Strategjia 2 – Ajri i pastër

Ajri i pastër përmirëson funksionin njohës tek të mbijetuarit e tumoreve të trurit. Studimet shqyrtojnë se qarkullimi i përmirësuar i oksigjenit stimulon aftësinë për shërimin e indeve nervore.

Ajri i pastër lidhet drejtpërdrejt me moshën e trurit. Ajri i pasër mund të bëjë që qelizat paraardhëse të diferencohen në qeliza të reja. Qelizat paraardhëse janë të ngjashme me qelizat burimore dhe mund të rezultojnë në përmirësimin e aftësive njohëse dhe motorike të një pacienti.

Këshillohet që të dilni në ajër të pastër në mëngjes para agimit; siç është përmendur në Kuranin e Shenjtë: “Betohem për natën kur ecën në errësirë, dhe për agimin kur fillon të marrë frymë!” [Et Tekuir, 17-18].

Kur njeriu merr frymë në agim, gjen një kënaqësi dhe gjallëri që nuk e gjen në asnjë pjesë të ditës apo të natës.
Në kohën e agimit të mëngjesit, gazi i Ozonit O3 është në përqindje më të lartë dhe më pas pakësohet derisa të lind dielli. Ky gaz ka ndikim tepër të fuqishëm në sistemin nervor, duke aktivizuar punën mendore e fizike, dhe duke i dhënë një kthjelltësi dhe freski që nuk e ka gjatë gjithë ditës, as gjatë natës.

Thithja e ajrit të pastër të mëngjesit mund të ndihmojë në kthimin e dëmit të bërë nga trajtimi i ilaçeve të kancerit duke formuar enë të reja të gjakut, duke rindërtuar dëmtimin nervor dhe duke stabilizuar glukozën në gjak.

Strategjia 3 – Konsumoni Fitonutrientë që Luftojnë Kancerin

Konsumimi i një diete të pasur me lëndë ushqyese për luftimin e kancerit është thelbësore për parandalimin dhe trajtimin e tumoreve të trurit. Ndërsa trajtimet e aprovuara të kancerit mbeten të diskutueshme për shkak të efekteve të tyre shkatërruese dhe toksike në qelizat e shëndetshme në trup, kërkimi i mënyrave natyale për të luftuar kancerin po bëhet gjithnjë e më popullor.

Bimët dhe perimet pajisin trurin me antioksidantë për të kufizuar dëmtimin qelizor duke pastruar radikalet e lira, duke zvogëluar inflamacionin e trurit dhe duke mbyllur sinjalet e komunikimit të tumorit të trurit. Në veçanti, perime me gjethe jeshile të errët, arrat, bajamet, boronicat, ndihmojnë në luftën ndaj kancerit.

Strategjia 4 – Dieta

Ushqimi që konsumoni është i rëndësishëm për luftimin e smëundjeve përfshi tumorin e trurit. Konsumimi i një diete që përmban një sasi adekuate të proteinave, yndyrnave të shëndetshme dhe karbohidrateve të ulët, shkakton prodhimin e ketonit dhe mund të vdesë nga uria rritjen malinje të qelizave. Një dietë e shëndetëshme zvogëlon stresin oksidativ dhe inflamacionin në tru dhe mbyll furnizimin me lëndë ushqyese për tumoret.

Ushqimet që lejohet t’i hani: Vajin dhe gjalpin organik, arrat, vezët, ushqime të pasura me omega-3, kërpudhat, perimet e gjelbra me shumë fibra, kosin.

Ushqimet e ndaluara, Të gjitha produktet e brumit, mishrat e përpunuara, të gjitha ushqimet që përmbajnë sheqer, çdo lloj alkooli.

Strategjia 5 – Kufizimi i kalorive

Kufizimi dietik, përfshirë agjërimin, është një qasje terapeutike me veti anti-kancerogjene. Kufizimi i kalorive zvogëlon inflamacionin, parandalon metastazën e kancerit, pengon përhapjen e qelizave kancerogjene dhe gjithashtu prodhon ketone për të furnizuar neuronet.

Strategjia  6 – Jini të kujdesshëm ndaj pajisjeve celulare

Fusha elektromagnetike e emetuar nga celularët kategorizohet si një kancerogjen i mundshëm njerëzor nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) dhe Agjencia Ndërkombëtare për Kërkimin e Kancerit (IARC). Radiofrekuenca buron nga pajisja dhe bateria e cila është gjetur në një studim për të ndikuar në shkallën e mbijetesës së pacientëve me tumor në tru.

“Studimi Interphone” i bashkëpunuar midis studiuesve ndërkombëtarisht zbuloi se përdorimi i telefonit celular rrit rrezikun e dikujt për tumore të trurit dhe është i lidhur drejtpërdrejt me moshën dhe kohëzgjatjen e përdorimit. Adoleshentët janë më të rrezikuar nga ekspozimi i rrezikshëm sepse truri zhvillohet duke shkaktuar një gjasë më të madhe për rritje anormale të qelizave. Përdorimi i një telefoni celular para moshës 20 vjeç dhe përdorimi i vazhdueshëm për një kohëzgjatje mbi 10 vjet lidhet drejtpërdrejt me diagnozën e rëndë të kancerit të trurit.

Shmangia e telefonit celular në epokën e sotme moderne është gati e pamundur, por ka disa strategji që mund të ndihmojnë në zvogëlimin e ekspozimit ndaj rrezatimit të tij:

– Tekst në vend të bisedës

– Përdorni altoparlantin (speakerphone)

– Përdorni një telefon fiks

– Vononi dhënien fëmijës tuaj një celular

– Flisni vetëm kur sinjali i marrjes është i fortë

– Mbyllni pajisjet elektronike kur është e mundur dhe mos flini kurrë me një pajisje të tillë në dhomën e gjumit, dhe veçanërisht afër kokës.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Tumor të Trurit


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Tumoreve të Trurit, që i gjeni më poshtë. (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook