Çfarë është Glioblastoma dhe cila është shkalla e mbijetesës?

Çfarë është Glioblastoma dhe cila është shkalla e mbijetesës?

 

Glioblastoma është një tumor agresiv i trurit, i njohur gjithashtu si glioblastoma multiforme. Është kërcënuese për jetën dhe ka një kohë mesatare mbijetese prej vetëm 15 muajsh. Megjithatë, është gjithashtu e rrallë.

Glioblastoma është nga një grup i tumoreve të trurit të quajtur astrocitoma. Këto tumore fillojnë në astrocitet – qeliza në formë ylli që ushqejnë dhe mbështesin qelizat nervore të trurit (neuronet). Megjithatë, një glioblastoma mund të përmbajë shumë lloje të ndryshme të qelizave të trurit – duke përfshirë qelizat e vdekura të trurit.

Ky lloj tumori rritet shumë shpejt brenda trurit. Qelizat e tij kopjohen shpejt dhe ka shumë enë gjaku për ta ushqyer.

Megjithëse glioblastomat përfaqësojnë 45.2% të gjithë tumoreve primare kanceroze të trurit dhe sistemit nervor qendror, incidenca e tyre në mesin e të gjitha kancereve është vetëm 1 në 10,000 raste.

Ndërsa përhapet rrallë në pjesë të tjera të trupit, vetëm 5.6% e të rriturve të prekur mbijetojnë për pesë vjet pas diagnozës. Shkalla e mbijetesës tek fëmijët dhe adoleshentët është më e lartë, megjithëse ende më e ulët se 30%.

Çfarë do të thotë astrocitoma e shkallës 4?

Glioblastomat nganjëherë quhen tumore të astrocitomës së shkallës 4. Tumoret klasifikohen në një shkallë nga 1 në 4 bazuar në atë se sa të ndryshëm duken nga qelizat që funksionojnë zakonisht.

Një tumor i shkallës 4 është lloji më agresiv dhe me rritjen më të shpejtë. Mund të përhapet në të gjithë trurin shumë shpejt.

Llojet e glioblastomës

Ekzistojnë dy lloje të glioblastomës:

  1. Primare; Ky është lloji më i zakonshëm i glioblastomës. Është gjithashtu forma më agresive.
  2. Glioblastoma sekondare. Ky tumor është më pak i zakonshëm. Zakonisht fillon nga një astrocitoma e shkallës së ulët, më pak agresive, por kthehet në një tumor të shkallës 4. Glioblastoma sekondare prek rreth 10% të njerëzve me këtë lloj kanceri të trurit. Shumica e njerëzve që marrin këtë formë të kancerit janë 45 vjeç ose më të rinj.

Glioblastomat shpesh rriten në lobet frontale dhe temporale të trurit. Ato mund të gjenden gjithashtu në trungun e trurit, trurin e vogël, pjesë të tjera të trurit dhe palcën kurrizore.

Shkalla e mbijetesës dhe jetëgjatësia

Koha mesatare e mbijetesës për të rriturit me glioblastoma është 15 muaj. Mesatarja do të thotë se gjysma e të gjithë pacientëve me këtë tumor mbijetojnë për këtë gjatësi kohore.

Tek fëmijët dhe adoleshentët

Fëmijët deri në moshën 14 vjeç me tumore të shkallës më të lartë priren të mbijetojnë më gjatë se të rriturit.

Rreth 19.4% e fëmijëve me këtë tumor jetojnë për pesë vjet ose më shumë. Dhe rreth 26% e adoleshentëve dhe të rinjve midis 15 dhe 29 vjeç jetojnë për pesë vjet ose më shumë.

Trajtimet konvencionale të Glioblastomës

Glioblastoma është e vështirë për t’u trajtuar. Këto tumore rriten shpejt dhe kanë projeksione të ngjashme me gishtat në tru që janë të vështira për t’u hequr plotësisht me kirurgji.

Këto tumore përmbajnë gjithashtu shumë lloje të ndryshme qelizash. Disa trajtime mund të funksionojnë mirë në disa qeliza, por jo në të tjera.

Trajtimi konvencional për glioblastomën zakonisht përfshin treshen: kirurgji-rrezatim-kimioterapi. Por që të treja këto trajtime (prerje-djegie- helmim) nuk kanë dhënë aspak rezultate të mira, madje kanë përkeqësuar jetën e pacientit duke e çuar në dëmtim edhe më të rëndë.

Trajtimet e reja për Glioblastomën rekomandojnë vetëm mënyra natyrale të cilat ndihmojnë në:

– rregullimin e gjeneve të dëmtuara për të trajtuar kancerin

– forcimin e sistemit imunitar të trupit për të luftuar kancerin

– shënjestrimin e proteinave që ndihmojnë rritjen e qelizave kancerogjene.

Këto trajtime të reja ofrohen nga MBA dhe i gjeni në fund të artikullit.

Simptomat e glioblastomës

Glioblastoma shkakton simptoma kur shtyp në pjesë të trurit. Mund të mos keni asnjë simptomë nëse tumori nuk është shumë i madh. Simptomat varen nga vendi ku ndodhet tumori në tru dhe mund të përfshijnë:

– dhimbje koke

– nauze dhe të vjella

– përgjumje

– dobësi në njërën anë të trupit

– humbje kujtese

– probleme me të folurin dhe gjuhën

– ndryshime të personalitetit dhe humorit

– dobësi të muskujve

– vizion të dyfishtë ose shikim të paqartë

– humbje të oreksit

– konvulsione

Pyetjet e bëra shpesh

A është glioblastoma gjithmonë fatale?

Glioblastomat janë agresive dhe pothuajse gjithmonë çojnë në vdekje për shkak të trajtmeve të gabuara konvencionale.

Çfarë e shkakton Glioblastoma?

Shkaku i saktë i glioblastomave është i panjohur, megjithëse studiuesit kanë përcaktuar disa faktorë rreziku. Shkaktërët kryesor janë kryesisht në mjedisin që jeton dikush, mënyrën e jetesës dhe të ushqyerit, dhe në raste të rralla, mund të zhvillohen tek njerëzit me sindroma të caktuara gjenetike, të tilla si (sëmundja von Recklinghausen), sindroma Li Fraumeni dhe sindroma Turcot.

Sa e dhimbshme është Glioblastoma?

Ndër simptomat e shumta shqetësuese që lidhen me Glioblastomën, është një dhimbje koke pulsuese. Kjo tenton të ndodhë pas zgjimit dhe qëndron konstante gjatë gjithë ditës. Mund të përkeqësohet kur kollitesh ose lëviz. Medikamentet e rregullta qetësuese zakonisht nuk janë efektive për këtë dhimbje dhe mjeku mund të rekomandojë steroide, por që gjithësesi e shtojnë edhe më shumë dhimbjen me vazhdimin e përdorimit të tyre.

Mënyrat e reja natyrale të trajtimit kanë vërtetuar rritje të shkallës së mbijetesës

Trajtimet e reja natyrale me bimë të shkretëtirës, të zhvilluara nga ekimi i kërkimit dhe zhvillimit (WAHRD), me të cilin MBA bashkëpunon, kanë vërtetuar sukses të shkëlqyer në jetëgjatësinë dhe jetesën cilësore tek të gjithë pacientët me Glioblastoma, duke rritur shkallën e mbijetesës në nivele shumë më të larta se me trajtimet konvencionale, dhe duke anashkaluar të gjitha dëmtimet dhe efektet anësore të panevojshme që i shkaktojnë ato trajtime.

Përbërësit e këtij trajtimi natyral me bimë të shkretëtirës i gjeni në vijim.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Tumor të Trurit


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Tumoreve të Trurit, që i gjeni më poshtë. (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook