Efektet e kancerit të Gjirit në trup

Efektet e kancerit të Gjirit në trup

 

Kanceri i gjirit i referohet kancerit që fillon në qelizat brenda gjinjve. Mund të metastazojë (përhapet) nga gjinjtë në zona të tjera të trupit, siç janë kockat dhe mëlçia.

Shumica e simptomave të hershme të kancerit të gjirit përfshijnë ndryshime në gji. Disa nga këto janë më të dukshme se të tjerat.

Si rregull, gjithmonë duhet të vizitoheni nëse ka ndonjë ndryshim në gjinjtë tuaj. Sa më herët të zbulohet kanceri i gjirit, aq më pak ka gjasa që ai të përhapet dhe të shkaktojë dëme kërcënuese për jetën.

Lexoni për të mësuar më shumë rreth efekteve të kancerit të gjirit në trup

Në fillim, kanceri i gjirit prek vetëm zonën e gjirit. Ju mund të vini re ndryshime në vetë gjoksin tuaj. Simptomat e tjera nuk janë aq të dukshme derisa t’i zbuloni ato gjatë një vetëekzaminimi.

Ndonjëherë mjeku mund të shohë edhe tumoret e kancerit të gjirit në një mamografi ose një aparat tjetër imazherie përpara se të vini re simptoma.

Ashtu si kanceret e tjera, kanceri i gjirit ndahet në faza. Faza 0 është faza më e hershme me simptomat më pak të dukshme. Faza 4 tregon se kanceri është përhapur në pjesë të tjera të trupit.

Nëse kanceri i gjirit përhapet në pjesë të tjera të trupit, mund të shkaktojë simptoma edhe në ato zona të veçanta.

Zonat e prekura mund të përfshijnë:

– mëlçinë

– mushkëritë

– muskujt

– kockat

– trurin

Efektet e hershme të kancerit të gjirit mund të varen nga lloji i saktë i tij.

Ndryshime në gjoks

Kanceri i gjirit zakonisht fillon në njërin gji. Sipas Burimive të Kancerit, shenja më e zakonshme e kancerit të gjirit është një masë ose gungë e sapoformuar në gjoks.

Masa ose gunga zakonisht ka formë të çrregullt dhe pa dhimbje. Megjithatë, disa masa kancerogjene mund të jenë të dhimbshme dhe të rrumbullakëta në formë. Kjo është arsyeja pse çdo gungë ose masë duhet të ekzaminohet për kancer.

Karcinoma duktale invazive shkakton gunga në gji. Ky është një lloj kanceri i gjirit që formohet brenda kanaleve të qumështit. Karcinoma duktale invazive është lloji më i zakonshëm i kancerit të gjirit. Ai përbën rreth 80 për qind të të gjitha diagnozave. Gjithashtu ka më shumë gjasa të përhapet në zona të tjera të trupit.

Karcinoma lobulare invazive mund të shkaktojë trashje të gjoksit. Ky lloj kanceri i gjirit fillon në gjëndrat që prodhojnë qumështin e gjirit. Vlerësohet se deri në 15 % e të gjithë kancereve të gjirit janë karcinoma lobulare invazive.

Dikush mund të vërejë se gjoksi ka ndryshuar ngjyrën ose madhësinë. Ato gjithashtu mund të jenë të kuqe ose të fryrë nga tumori kanceroz. Ndërsa vetë kanceri i gjirit zakonisht nuk është i dhimbshëm, ënjtja që rezulton mund të shkaktojë dhimbje në gji. Megjithatë, gungat e kancerit mund të jenë të dhimbshme në disa raste.

Me kancerin e gjirit, thithkat gjithashtu mund të pësojnë disa ndryshime të dukshme.

Ju mund të shihni një rrjedhje të qartë që del nga to, edhe pse aktualisht nuk jeni duke ushqyer me gji. Ndonjëherë shkarkimi ka edhe një sasi të vogël gjaku në të. Vetë thithkat gjithashtu mund të kthehen nga brenda.

Sistemi integrues (lëkura)

Përveç ndryshimeve në vetë gjinjtë, lëkura që rrethon gjoksin mund të ndikohet gjithashtu nga kanceri i gjirit. Mund të ketë jashtëzakonisht kruarje dhe mund të bëhet e thatë dhe e plasaritur.

Disa gra përjetojnë gjithashtu gropëzime të lëkurës përgjatë gjoksit që duken si gropëza e një lëvozhge portokalli. Trashja e indeve të gjirit është gjithashtu e zakonshme në kancerin e gjirit.

Sistemet imune dhe ekskretuese

Në fazat e mëvonshme të kancerit të gjirit, tumoret janë përhapur në nyjet e tjera limfatike. Sqetullat janë disa nga zonat e para të prekura. Kjo për faktin se sa afër janë me gjoksin. Mund të ndjeni butësi dhe ënjtje nën krahë.

Nyjet e tjera limfatike mund të preken për shkak të sistemit limfatik. Ndërsa ky sistem zakonisht është përgjegjës për transmetimin e limfës së shëndetshme në të gjithë trupin, ai gjithashtu mund të përhapë tumoret e kancerit.

Tumoret mund të përhapen përmes sistemit limfatik në mushkëri dhe mëlçi. Nëse preken mushkëritë, mund të përjetoni:

– kollë kronike

– gulçim

– vështirësi të tjera në frymëmarrje

Kur kanceri arrin në mëlçi, mund të përjetoni:

– verdhëz

– fryrje të rënda të barkut

– edemë (mbajtja e lëngjeve)

Sistemet skeletore dhe muskulare

Është gjithashtu e mundur që kanceri i gjirit të përhapet në muskuj dhe kocka. Mund të keni dhimbje në këto zona si dhe lëvizje të kufizuar.

Nyjet mund të ndjehen të ngurtësuara, veçanërisht menjëherë pasi zgjoheni ose ngriheni nga qëndrimi ulur për periudha të gjata kohore.

Efekte të tilla mund të rrisin gjithashtu rrezikun për lëndime për shkak të mungesës së lëvizshmërisë. Frakturat e kockave janë gjithashtu një rrezik.

Sistemi nervor

Kanceri i gjirit mund të përhapet edhe në tru. Kjo mund të rezultojë në një mori efektesh neurologjike, duke përfshirë:

– shikim i paqartë ose i dyfishtë

– konfuzion

– dhimbje koke

– humbje kujtese

– çështjet e lëvizshmërisë

– vështirësi në të folur

– konvulsione

Simptoma të tjera të kancerit, përfshirë ato të gjirit, janë:

– lodhje e tepruar

– dobësi

– humbje oreksi

– humbje peshe e pashpjegueshme.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer të Gjirit


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Kancereve të Gjirit, që i gjeni më poshtë.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook