Mbroni zorrën e trashë me ushqim

Mbroni zorrën e trashë me ushqim; Hudhra dhe qepët zvogëlojnë rrezikun e Kancerit Kolorektal

 

Hudhra dhe qepët zakonisht përdoren për aromatizimin e ushqimit – por ato ofrojnë shumë më tepër përfitime se kaq. Një studim i kohëve të fundit sugjeron që hudhra, qepët dhe perimet e tjera të familjes Allium – preshi (pras), chive, shallot – mund të parandalojnë kancerin kolorektal.

Më parë ishte raportuar se përbërjet bioaktive në perimet Allium parandalojnë kancerin e gjirit dhe kancerin e prostatës. Në këtë studim, i cili u botua në revistën Azi-Paqësori për Klinikën Onkologjike, studiuesit nga Spitali i Parë i Universitetit Mjekësor të Kinës në Shenyang, Kinë, studiuan nëse konsumimi i perimeve alium mund të ulë rrezikun e një personi nga kanceri kolorektal.

Për këtë studim, ata krahasuan 833 pjesëmarrës të diagnostikuar me kancer kolorektal me 833 individë pa kancer. Të dy grupet ishin të ngjashëm në moshë dhe seks dhe jetonin në vende të ngjashme. Studiuesit intervistuan të gjithë pjesëmarrësit në lidhje me demografinë e tyre dhe regjistruan zakonet e tyre dietike duke përdorur një pyetësor të vlefshëm të frekuencës ushqimore.

Studiuesit zbuluan se njerëzit që konsumonin më shumë perime Allium kishin 79% rrezik më të ulët të kancerit kolorektal sesa ata që konsumuan më pak perime Allium. Ata zbuluan se ngrënia e të paktën 15 kg. e perimeve Allium në vit mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit kolorektal. Kjo i takon të jetë rreth 30 gram – ose një qepë – çdo ditë.

“Vlen të përmendet se në hulumtimin tonë, duket se ka një prirje: sa më e madhe të jetë sasia e perimeve allium, aq më e mirë është mbrojtja”, thotë autori i vjetër Dr. Zhi Li.

Li gjithashtu vuri në dukje se metodat e gatimit mund të ndikojnë në efektin antikancerogjen të perimeve. Li shpjegon se qepët e vluara, për shembull, do të zvogëlonin përbërjet e tyre të dobishme, ndërsa prerja dhe shtypja e hudhrës së freskët është më e dobishme.

“Në përgjithësi, gjetjet e tanishme hedhin dritë mbi parandalimin parësor të kancerit kolorektal përmes ndërhyrjes në stilin e jetës, i cili meriton eksplorime të mëtejshme në thellësi,” thotë Li.

Më shumë mënyra për të parandaluar kancerin kolorektal

Kanceri kolorektal, ose kanceri i zorrës së trashë, zhvillohet në zorrën e trashë ose në rektum. Në Sh.B.A., kanceri kolorektal është shkaku i dytë kryesor i vdekjes nga kanceri dhe kanceri i tretë më i zakonshëm si tek burrat ashtu edhe tek gratë. Përkundër niveleve të larta, kjo formë e kancerit është shumë e parandalueshme. Përveç ngrënies së qepëve dhe hudhrave, këtu janë disa mënyra të tjera për të rritur mbrojtjen tuaj kundër kancerit kolorektal:

  • Hani më shumë fruta, perime, drithëra të plota – Dietat që përmbajnë shumë perime, fruta dhe drithëra të plota janë të lidhura me një rrezik më të ulët të kancerit kolorektal. Në të kundërt, konsumi më pak nga këto dhe më shumë mish të kuq dhe të përpunuar rrit rrezikun e kancerit.
  • Jini aktiv fizikisht – Një mënyrë jetese e ulur mund të rrisë mundësinë tuaj për të zhvilluar kancer kolorektal dhe sëmundje të tjera, kështu që është më mirë të filloni të lëvizni dhe të jeni më aktiv fizikisht për të zvogëluar rrezikun tuaj.
  • Mbani një peshë të shëndetshme – Pesha e tepërt rrit rrezikun e zhvillimit dhe vdekjes nga kanceri kolorektal. Për të mbajtur një peshë të shëndetshme, hani më shëndetshëm dhe ushtrohuni rregullisht.
  • Ndaloni pirjen e duhanit / Mos pini duhan – Heqja dorë nga ky zakon do t’ju shpëtojë nga një ton rreziqesh shëndetësore. Krahas rritjes së rrezikut për probleme serioze shëndetësore si sëmundje të zemrës, goditje në tru dhe emfizemë, pirja e duhanit është një shkak kryesor për të paktën 14 lloje të kancerit, përfshirë kancerin kolorektal.
  • Ndaloni konsumimin e alkoolit – Pirja e alkoolit tregohet se rrit rrezikun e kancerit kolorektal, në krye të problemeve të tjera shëndetësore.

Bërja e këtyre ndryshimeve në stilin e jetës mund të jetë e vështirë, por ato mund të ulin në masë të madhe rrezikun tuaj për kancer kolorektal dhe shumë lloje të tjera të kancerit, si dhe probleme të tjera serioze shëndetësore si diabeti dhe sëmundjet e zemrës.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer të Zorrës Trashë dhe Rektumit


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Kancerit të Zorrës Trashë dhe Rektumit, që i gjeni më poshtë.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook