Stop zhvillimit të qelizave kancerore në zorrën e trashë

Stop zhvillimit të qelizave kancerore në zorrën e trashë

Rreziku i kancerit të zorrës së trashë në popullatat e perëndimizuara mund të reduktohet duke zvogëluar konsumin e produkteve të mishit dhe ushqimeve të përpunuara, për të ulur kështu faktorët “agresivë” si proteinat dhe yndyrat e kafshëve. Proteinat e kafshëve janë toksike dhe  dëmtojnë ADN-në.

Sekretimet  biliare ndihmojnë  trupin të treti yndyrnat. Pra, më shumë yndyrë në zorrë, do të thotë më shumë sekretim biliar, gjë që do të ishte problem, sidomos nga acidet biliare dytësore të cilat mund të kthehen në kancerogjene. Acidet bilare stimulojnë rritjen e baktereve, te cilat konvertojne acidet parësore biliare të prodhojnë acidet sekondare biliare. Po ashtu, acidet e mesme biliare kanë treguar të jenë shkak të kancerit.

Futja e lartë e yndyrave të ngopura  shoqërohet me nivele të larta biliare, të cilat janë ato që vërehen tek njerëzit me kancer të zorrës së trashë. Si të tilla, ato konsiderohen faktorë që prodhojnë tumor dhe nxisin në zhvillimin e kancerit kolorektal, dhe ndoshta edhe kancerin e gjirit, pasi këto acide biliare dytësore mund të absorbohen në qarkullimin e gjakut dhe të qarkullojnë në të gjithë trupin.

Kjo mund të ndihmojë në shpjegimin e shkallës jashtëzakonisht të ulët të kancerit të zorrës së trashë në Afrikën subsahariane.

Atëherë, nëse një dietë e lartë në yndyrë të kafshëve stimulon rritjen e këtyre bakterieve biliare toksike dhe kancerogjene dytësore, atëherë çfarë duhet të bëjmë në lidhje me ushqimin?

Ne kemi njohur për më shumë se 40 vjet se ata që konsumojnë dieta me bazë bimore kanë më pak acid biliar në feçen  e tyre, dhe një kapacitet të reduktuar për të krijuar kancerogjenë të zorrës së trashë. Ata që janë vegjetarian prodhojnë vetëm një pjesë të disa prej acideve sekondare me rreth 70% më pak. Brenda vetëm një jave me një dietë vegjetariane, aktiviteti i enzimeve bakteriale për të prodhuar këto acide biliare sekondare përgjysmohet.

Një nga efektet toksike më të rëndësishme të këtyre acideve biliare është rritja e prodhimit të radikaleve të lira. Kjo është një nga mënyrat që ato mund të dëmtojnë ADN-në tonë dhe të dëmtojnë rrugët e riparimit të ADN-së.

Radikalet hidroksilikë janë një nga radikalet më të dëmshme, të cilat mund të rrisin rrezikun e kancerit të zorrës së trashë. Por, nëse kaloni në një dietë vegjetariane për vetëm 12 ditë, mund të keni një rënie prej 13 herë në prodhimin e radikaleve të lira të hidroksidit.

Pra, radikalet e lira në zorrën e trashë mund të aktivizojnë qelizat kancerogjene në të.

50 % e kancerit të zorrë së trashë është i parandalueshëm. Dietat me bazë vegjetariane ndihmojnë në parandalimin e kancerit të zorrës së trashë, parandalimin e kolitit ulçerativ dhe ndihmojnë gjithashtu me artritin reumatoid.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer të Zorrës Trashë dhe Rektumit


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Kancerit të Zorrës Trashë dhe Rektumit, që i gjeni më poshtë.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook