Vetmia dhe Kanceri

Published On: January 2nd, 2023Categories: Trajtimi Natyral i Kancerit0 Comments on Vetmia dhe Kanceri

A e dini se vetmia mund të na thyejë zemrën dhe të na sëmurë? Ja se çfarë do të thotë kjo për ata që duan të kurojnë ose parandalojnë kancerin

 

Vetmia dhe kanceri: Studimi i fundit zbulon lidhjen

A e dini se vetmia mund të na thyejë zemra dhe të na sëmurë? Sipas hulumtimeve të fundit, ky emocion i pakëndshëm është i lidhur me sëmundjet e zemrës, si dhe presionin e lartë të gjakut. Këto dy kushte duket të jenë vetëm maja e ajsbergut kur bëhet fjalë për lidhjen midis ndjenjës së vetmisë dhe sëmundjes. Studimet gjithashtu zbulojnë lidhjen midis izolimit social dhe kancerit.

Studimi thotë se ndjenja e vetmisë na prek në një nivel biologjik

Një meta-analizë e 70 studimeve gjeti se ndjenja e vetmisë mund të rrisë me 26% mundësinë e një personi për t’u sëmurë. Kjo është edhe më shumë se depresioni dhe ankthi, i cili shoqërohet me një rritje prej 21%. Studimi, mund të ketë zbuluar edhe se çfarë e bën këtë emocion aq të dëmshëm në një nivel biologjik.

Dëmi, sipas raportit mund të shihet në nivel qelizor. Vetmia mund të çojë në një sinjalizim të stresit afatgjatë “luftimi ose largimi” i cili ndikon në funksionimin e sistemit imunitar – në veçanti prodhimin e qelizave të bardha të gjakut.

Studimi bëri një pikiatë më të thellë në hulumtimet e mëparshme të kryera nga i njëjti ekip. Në ato studime të mëparshme, ata zbuluan se ndjenjat e vetmisë mund të lidhen me një fenomen të quajtur “Reagimi i Transkripsionit të Konservuar ndaj Adversitetit” ose CTRA. Kjo ndodh kur ka një rritje në shprehjen e gjeneve për inflamacion, ndërsa në të njëjtën kohë ka një rënie në shprehjen e gjeneve përgjegjës për mbrojtjen nga viruset.

Studimi gjeti leukocite, ose qeliza të bardha të gjakut, të cilat ndihmojnë trupin të luftojë patogjenët. Ata zbuluan se qelizat e bardha të gjakut të njerëzve të vetmuar dhe kafshëve treguan shenja të CTRA. Në studimet e kafshëve, studiuesit zbuluan gjithashtu nivele më të larta se normalja të norepinefrinës, një neurotransmetues që zakonisht lidhet me përgjigjen e luftës ose largimit.

Ata zbuluan gjithashtu se procesi i CTRA dhe gjendjet e vetmuara duket se kanë një “marrëdhënie reciproke”. Me fjalë të tjera, CTRA mund të përhapë gjendjen e vetmisë dhe të kundërtën. Marrëdhënia në mes funksioneve kimike e biologjike dhe vetmisë, sipas studiuesve, ishte e pavarur nga faktorë të tjerë si depresioni, stresi i përgjithësuar dhe nëse një person ka apo jo një mbështetje sociale.

Çfarë do të thotë kjo për ata që duan të shërojnë ose parandalojnë kancerin?

Thjesht, njerëzit që ndjehen të vetmuar kanë më pak imunitet dhe më shumë inflamacion se sa njerëzit që nuk janë të tillë. Këto kushte janë të lidhura drejtpërdrejt me atë që ndodh kur trupi është në gjendje kronike stresi dhe këto kushte të njëjta janë lidhur me rregullimin e gjeneve që mund të kontribuojnë në kancer. Sipas një studimi të mëparshëm të kryer nga studiuesi gjenetik UCLA Steven Cole: “Sinjalizimi Beta-adrenergjik nga sistemi nervor simpatik është gjetur për të rregulluar një grup të ndryshëm gjenesh që kontribuojnë në progresion tumor dhe metastazë, ndërsa gjenet e rregulluara me glukokortikoid mund të pengojnë riparimin e ADN-së dhe të promovojnë mbijetesën e qelizave kanceroze.”

A ndikon vetëm vetmia në prekjen nga sëmundje?

Në vitet 1960, sëmundjet e zemrës ishin në rritje në Shtetet e Bashkuara ku shumica e njerëzve punonin në guroret lokale, ku ata ishin të ekspozuar ndaj toksinave të ashpra mjedisore.

Zakonet e të ngrënit, stili i jetesës, shikimi  televiziv, izolimi social dhe niveleve më të larta të stresit në punë dhe në shtëpi kanë gjithashtu rol në sëmundjet kancerore dhe sëmundjet e zemrës.

Studimi nxorri përfundimin se një mënyrë jetese me stres të ulët dhe lidhje të ngushta shoqërore kontribojnë drejtpërsëdrejti në gjendjen e një personi.

Një individ i izoluar mund të rrëzohet lehtësisht nga sfidat e jetës së përditshme. Ky lloj i tronditjes mund të shkaktojë përgjigje stresi në trup. Përgjigja e stresit në individë të rrethuar nga një komunitet mbështetës relakson. Ky lloj i relaksimit përkthehet në efekte pozitive në fiziologjinë e trupit, duke çuar në parandalimin e sëmundjeve dhe shpeshherë në kurimin e tyre.

Sido që ta shikoni ose kuptoni, mund të nxirrni të njëjtin përfundim: Vetmia shkakton sëmundje, ndërkohë që ndjenjat për t’u mbështetur dhe për t’u kujdesur mund të ndihmojnë në derdhjen e përgjigjes ndaj stresit dhe të çojnë në shëndet të gjallë.

Parandalimi dhe shërimi i kancerit duhet të ushqehet në të gjitha nivelet dhe kjo përfshin nivelin e ndjenjave. Nëse ndjehesh i vetmuar, mos e shtyni vetëm nën qilim. Kontaktoni një këshillues, kontaktoni një mik, bashkohuni me një grup mbështetës në zonën tuaj, ose madje merrni në konsideratë sjelljen e një kafshe shtëpiake në shtëpinë tuaj. Jo vetëm që do të ndiheni më mirë emocionalisht, por do t’i jepni trupit dhuratën e mrekullueshme të shërimit!

Qëndroni të informuar dhe mos humbisni asnjë artikull që është vetëm për të mirën tuaj shëndetësore dhe shpirtërore.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për luftimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të kancerit, që i gjeni në kategoritë përkatëse. (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook