41 % e kancereve shkaktohet nga dy faktorë kryesorë

41 % e kancereve shkaktohet nga dy faktorë kryesorë

 

Një studim i publikuar kohët e fundit në Kanada tregoi se sasia totale e normave të kancerit që mund të lidhet me jetesën dhe faktorët e mjedisit është e konsiderueshme, pothuajse  41 %.

Sipas hulumtuesve, u analizua përmbledhja e vlerësimeve të rrezikut të popullatës që i atribuohen 24 faktorëve të rrezikut si:

– Pirja e duhanit [pasiv dhe aktiv],

– mbipesha dhe obeziteti,

– aktiviteti fizik i pamjaftueshëm,

– dieta, konsumimi i papërshtatshëm i frutave dhe perimeve,

– futja e pakët e fibrave,

– konsumi i tepruar i kripës,

– mungesa e kaliumit dhe vitaminës D,

– alkooli,

– hormonet [kontraceptivët oralë dhe terapia hormonale],

– infeksionet, virusi Epstein-Barr,

– viruset e hepatitit B dhe C,

– papillomavirusi i njeriut,

– Helicobacter pylori, rrezatimi ultravjollcë artificial.

  • 8% e kancerit i atribuohet stilit të jetesës dhe faktorëve të mjedisit

Studiuesit zbuluan se 40.8 % e rasteve të kancerit mund t’i atribuohen faktorëve të lartpërmendur . Pirja e duhanit ishte përgjegjëse për barrën më të madhe të kancerit, duke llogaritur rreth 15.7 % të të gjitha rasteve të kancerit të incidenteve (2.485 raste), pasuar nga pasiviteti fizik dhe pesha e tepërt trupore, të cilat ishin përgjegjëse për rreth 7.2 %.

Faktorët e tjerë ishin përgjegjës për më pak se 4 % të rasteve të kancerit secili. Studiuesit zbuluan se kombinimi me stërvitjen dhe përpjekjet e vetëdijshme për të shmangur faktorët mjedisorë të kancerit, bëjnë që sëmundja të jetë e parandalueshme.

  • Ushqimet e përpunuara janë më të këqiat

“Ushqimet e përpunuara” mund të thuhet se përfaqësojnë ushqimin që është ndryshuar nga gjendja e tij natyrore në një farë mënyre, për hir të shijes.

Ushqimet e zakonshme të përpunuara përfshijnë drithërat e mëngjesit, perimet e konservuara dhe të ngrira, buka, makaronat, patatinat dhe biskotat, vajrat, mishi i përpunuar, etj.

Shmangni ushqimet e përpunuara rëndë!

Ushqimet të cilat duhet të shmangen me çdo kusht janë ushqime shumë të përpunuara, për shembull, mishi si proshutë, sallam dhe salçiçe, pasi ato janë të larta në kripë, nitrite dhe nitrate dhe ka të ngjarë të shkaktojnë kancer. 50 gram mish i përpunuar çdo ditë rrit rrezikun e kancerit kolorektal me 18 %.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për luftimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të kancerit, që i gjeni në kategoritë përkatëse. (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook