Si të parandaloni dhe kuroni Kancerin e Vezoreve

Si të parandaloni dhe kuroni Kancerin e Vezoreve

 

Kanceri i vezoreve nuk merr aq shumë ajër sa format e tjera më të zakonshme të kancerit riprodhues, si i gjirit dhe prostatës; vetëm rreth 3 % e të gjithë kancereve tek gratë fillojnë në vezore. Megjithatë, shumë gra çdo vit diagnostikohen dhe prognoza mund të jetë e frikshme. Kanceri i vezoreve quhet “vrasësi i heshtur” nga mjekësia konvencionale, sepse shpesh nuk zbulohet derisa tumori të ketë metastazuar tashmë në organe të tjera. Ka mënyra për të parandaluar kancerin ovarian si dhe për të mbështetur trupin në kurimin e tij në mënyrë natyrale nëse e keni atë! Këtu është gjithçka që duhet të dini për të filluar ta bëni këtë.

Vezoret janë organet në trupin e një gruaje që prodhojnë hormonet riprodhuese dhe gjithashtu prodhojnë vezë. Gratë kanë dy vezore, një në të dyja anët e mitrës. Kur tumoret formohen atje, ato zakonisht vijnë në një nga tre “llojet:”

  1. Tumoret Epiteliale | Këto rriten në sipërfaqen e jashtme të vezores. Tumoret epiteliale janë lloji më i zakonshëm i tumorit ovarian dhe përbëjnë shumicën dërrmuese të rasteve të kancerit ovarian.
  2. Tumoret e qelizave embrionale | Këto janë tumore që fillojnë në qelizat që prodhojnë vezë. Ato janë mjaft të rralla; vetëm rreth 2 për qind e të gjithë kancerit ovarian është ky lloj.
  3. Tumoret stromale | Këto tumore fillojnë në indin lidhor që përbën vezoren. Një sasi shumë e vogël e rasteve të kancerit ovarian (vetëm rreth 1%) janë stromale.

A mundet një cist ovarian të rrisë rrezikun e kancerit?

Për ta përshkruar me terma shumë të thjeshtë, cistet ovariane janë rritje beninje që mund të zhvillohen brenda një qese ovariane pas lëshimit të një veze. Shumicën e kohës qesja shpërndahet pas lëshimit, por ndonjëherë mund të mbushet me ajër ose lëng. Kistet e vezoreve mund të kalojnë pa u vënë re, ose mund të shkaktojnë dhimbje dhe parehati të forta, veçanërisht nëse shkaktojnë përdredhje të vezoreve. Në këtë rast, kisti mund të duhet të hiqet. Për shumë gra, cistat ovarian largohen vetë me kalimin e kohës.

Sipas mjekësisë konvencionale, nuk ka asnjë lidhje të vërtetë midis cisteve ovarian dhe kancerit të vezoreve.

Vetëm për shkak se keni pasur një kist ovarian ose tumor nuk do të thotë se keni ose do të zhvilloni kancer ovarian. Shumë gra marrin kiste ovariane ose tumore beninje ovariane në një moment gjatë viteve të tyre riprodhuese. Shumica nuk zhvillojnë kancer ovarian.

Kanceri i vezoreve dhe PCOS

PCOS do të thotë sindroma e vezores policistike. Ndodh kur vezët piqen në qeskat e tyre, por nuk lëshohen. Qeset rriten të mëdha dhe madje mund të shumohen me çdo cikël menstrual. Statistikat janë alarmante, vlerësohet se PCOS tani prek një në dhjetë gra.

Vetëm për shkak se një gjendje shëndetësore është e zakonshme nuk do të thotë se është normale apo e shëndetshme! Fakti është se ka lidhje midis cisteve ovarian dhe sëmundjeve, duke përfshirë diabetin dhe kancerin. Kjo lidhje ka të bëjë gjithçka me atë që vendosim në trup, sasinë e stresit dhe stilin e jetesës në përgjithësi.

Gratë me PCOS kanë një rrezik 2.7 më të lartë të kancerit endometrial, sipas hulumtimit të vitit 2013 të bërë në UCLA. Përveç kësaj, një nëngrup i grave që kanë PCOS mund të jenë në rrezik jashtëzakonisht të lartë për kancer ovarian. Një studim propozoi që për shkak se gratë me PCOS priren të kenë nivele të ulëta ovulimi dhe kështu një rritje incidence e saj e përdorimit të ilaceve farmaceutike për fertilitet, ato, nga ana tjetër, kanë një rrezik më të lartë të kancerit të vezoreve. Lidhja midis ovulacionit të shpeshtë dhe kancerit të vezoreve është e njohur.

Cilat janë lidhjet midis kancerit të gjirit dhe kancerit të vezoreve?

Si vezoret ashtu edhe gjinjtë janë organe që përbëjnë sistemin riprodhues të një gruaje dhe të dyja preken nga mutacionet në gjenin BRCA. Rreth 44% e grave që trashëgojnë ose zhvillojnë mutacione BRCA1 dhe rreth 17% e grave që trashëgojnë ose zhvillojnë mutacione BRCA2 do të kenë kancer ovarian deri në moshën 80 vjeç.

Mos harroni se vetëm për shkak se keni mutacionin BRCA nuk do të thotë se jeni “e destinuar” të merrni kancer ovarian! Kanceri rritet në mikromjedise acidike që krijohen nga grumbullimi toksik, stresi kronik ose çekuilibri hormonal. Vetëm 5-10% e të gjitha rasteve të kancerit mund t’i atribuohen defekteve gjenetike, ndërsa pjesa tjetër 90-95% i kanë rrënjët e tyre në mjedis dhe stil jete.

Ky mund të jetë një lajm tronditës, por në përgjithësi, ky është një lajm i mirë. Do të thotë që kthimi i shëndetit është në duart tona!

Thënë kjo, është ende e rëndësishme të dini prirjen tuaj gjenetike për kancerin dhe sëmundjet e tjera. Mutacione të tjera gjenetike që mund të çojnë në kancer ovarian përfshijnë ato që gjenden në BRIP1, RAD51C, RAD51D, EPCAM, MLH1, MSH2, MSH6, PMS2 dhe STK11. Nëse jeni të shqetësuar, merrni parasysh marrjen e një testi të panelit multigjen për të përcaktuar prirjen gjenetike ndaj kancerit të vezoreve.

Gjërat që mund të bëni për të parandaluar kancerin e vezoreve

Çdo ekspert i kancerit do t’ju tregojë se faktorët absolut më të rëndësishëm të rrezikut për kancerin ovarian (si dhe kanceret e tjera të sistemit riprodhues) lidhen me stilin e jetës dhe dietën dhe, në veçanti, praninë e toksinave kseno-estrogjenike në trup.

Nëse mënyra se si e trajtojmë trupin ka ndikimin më të madh në shanset tona për t’u prekur nga kanceri ovarian, çfarë mund të bëjmë tani për ta parandaluar atë?

1 | Praktikoni zbulimin e hershëm

Arsyeja pse kanceri i vezoreve mund të jetë kaq vdekjeprurës është sepse shpeshherë nuk ka shenja paralajmëruese të hershme që kanceri është i pranishëm derisa të jetë tepër vonë. Një test i madh dhe mjaft i lirë që mund të bëni për zbulimin e hershëm të kancerit është testi i biopsisë së lëngshme. Biopsitë e lëngshme kërkojnë vetëm një majë gjaku për analizë dhe kontrollojnë praninë e proteinës Enox2, një substancë që ekziston në sipërfaqen e qelizave kancerogjene.

2 | Qëndroni larg mishit komercial

Ne e dimë me një fakt tani se sheqeri ushqen qelizat kancerogjene. Shumica prej nesh i dinë gjithashtu rreziqet e gëlltitjes së pesticideve kancerogjene nga prodhimet komerciale. Tumoret e kancerit ovarian lulëzojnë në mjedise me çekuilibër hormonal që mund të fillojë me mbikonsumimin e mishit komercial. Nëse hani mish dhe produkte të tjera shtazore, sigurohuni që të jetë organik, pa hormone dhe nëse është e mundur të rritet në kullota. Qëndroni larg edhe mishit të përpunuar. Në vitin 2015 Organizata Botërore e Shëndetësisë deklaroi se mishi i përpunuar mund të shkaktojë kancer. Studime të panumërta kanë lidhur mishin e kuq, pulën dhe veçanërisht mishin e derrit me toksinat, pesticidet, hormonet dhe antibiotikët e tepërt që thjesht nuk ju nevojiten në trupin tuaj. Një raport i publikuar nga Consumer Reports zbuloi se 80% e të gjithë antibiotikëve të shitur në SHBA u jepen kafshëve të fermës që përfundimisht do të theren për konsum njerëzor.

3 | Qëndroni larg djathit komercial

E di që kjo mund të tingëllojë si një linjë e vështirë për t’u tërhequr; Produktet organike të qumështit janë të shtrenjta dhe shpesh të vështira për t’u gjetur. Por ka një arsye specifike pse cilësia e produkteve të qumështit që konsumoni mund të ndikojë në shanset tuaja për kancer riprodhues. Një nga toksinat që gjendet në sasi të mëdha në bulmetrat komerciale është dioksina. Kjo toksinë mund të ndikojë në ADN-në e një gruaje që mbron nga kanceri; forma të caktuara të dioksinave kanë aftësinë për të ndryshuar gjenet BRCA. Dioksina shpesh përqendrohet në sasi të mëdha në djathë, sepse i pëlqen të “fshihet” në qelizat yndyrore në veçanti.

4 | Merrni më shumë vitaminë D

Në realitet, vitamina D nuk është një vitaminë. Është një hormon që ka aftësinë të ndikojë në qindra mekanizma në trup. Sistemi riprodhues ka nevojë veçanërisht për vitaminën D. Shumica dërrmuese e grave që janë diagnostikuar me kancer ovarian kanë shumë pak vitaminë D.

Pra, si mund të ngrini nivelet tuaja D? Para së gjithash, merrni testin e thjeshtë i cili do t’ju tregojë se cilat janë nivelet, kështu që do të keni një bazë për të filluar. Plotësimi me D3/K2 dhe burimet ushqimore janë hapa të mirë. Megjithatë, mënyra më e mirë për të marrë D është nga Dielli.

Ekspozoni lëkurën çdo ditë në rrezet e diellit për 10 minuta pa krem kundër diellit. Për më shumë përfitime shëndetësore, hiqni ato këpucë dhe “mbyteni” veten në frekuencën e tokës. Kjo praktikë në fakt quhet tokëzim dhe mund të ketë një efekt të thellë si në gjendjen mendore, ashtu edhe në shëndetin fizik.

5 | Sigurohuni që të keni mjaft jod

Jodi është “ushqimi” për shumë organe dhe gjëndra në sistemin riprodhues dhe endokrin. Në fakt, përveç tiroides, vezoret janë magazinat më të mëdha të këtij elementi thelbësor. Në vezore dhe në mitër, jodi është i nevojshëm për mbajtjen e sasive adekuate të progesteronit, ndër të tjera. Ashtu si D, shumë gra që preken nga PCOS, kancer ovarian dhe çekuilibrime të tjera si tumoret fibroide, hipotiroidizmi dhe kanceri i gjirit, kanë nivele shumë të ulëta të jodit. Përveç mos konsumimit të mjaftueshëm të ushqimeve që përmbajnë jod, toksiciteti i lartë halide mund të luajë një rol të madh në nivelet e ulëta të jodit. Halidet përfshijnë fluorin, brominin dhe klorurin, si dhe perkloratin. Këto substanca mund të “imitojnë” jodin dhe të mbushin vendet e receptorit të rezervuara normalisht për këtë element jetik. Testi për të kontrolluar nivelet të jodit quhet një test “ngarkimi i jodit”.

6 | Reduktoni Toksinat

Dhe kjo na çon në këshillën tonë të radhës: detox! Filloni të jetoni pastër, brenda dhe jashtë – dhe kjo përfshin atë që lyeni në lëkurën tuaj dhe vendosni në flokët dhe fytyrën tuaj. Zvogëloni toksinat në të gjitha nivelet dhe merrni parasysh detoksifikimin e organeve tuaja, veçanërisht mëlçisë. Ilaçi bimor LivePhora është e shkëlqyer për këtë, dhe ai gjithashtu ka aftësinë të kelojë metalet e rënda. Thjesht abstenimi nga të ngrënit herë pas here mund të aktivizojë “autofagjinë e qelizave” ose riciklimin e qelizave për të pastruar llumrat në sistemin tuaj që mund të kontribuojnë në rrezikun e kancerit.

7 | Ulni Stresin

Një tjetër toksin që mund të jetë vdekjeprurës për shëndetin, dhe gjithashtu mund të shkaktojë dhe përkeqësojë në mënyrë indirekte kancerin, është stresi emocional. Nëse jeni duke u shëruar nga kanceri i vezores, bëni uljen e stresit dhe adoptimin e një mentaliteti shërues një prioritet numër një. Meditimi, ecja në natyrë, frymëmarrja, lutja, praktikat e shtrirjes, janë të gjitha mënyra të shkëlqyera për të ulur stresin. Ardavana është ilaçi bimor i shkëlqyer që ne rekomandojmë për të gjitha nivelet e stresit.

8 | Flini

Rreth gjysma e të gjitha grave thonë se janë të privuar nga gjumi. Në të njëjtën kohë, një studim zbuloi se vetëm një javë pa gjumë të mjaftueshëm cilësor mund të ndryshojë shprehjen e ADN-së dhe të shpejtojë rritjen e qelizave kancerogjene. Gjumi është i rëndësishëm sepse është koha kur trupi ka një shans për t’u rivendosur dhe riparuar. Gjumi është gjithashtu i nevojshëm për hormonet e balancuara, duke përfshirë ato që krijohen nga vezoret, si progesteroni.

9 | Ushtrimi

Këtu është një fakt që mund t’ju habisë: informacioni i mbledhur nga Instituti Kombëtar i Kancerit zbuloi se gratë që janë fizikisht aktive kanë një rrezik deri në 80% më të ulët të zhvillimit të kancerit sesa gratë që qëndrojnë ulur shumicën e kohës.

Përveç formave tipike të ushtrimeve si ecja, vrapimi ose noti, ka lëvizje specifike që mund të bëni për të forcuar organet e barkut dhe legenit, si dhe qafën e mitrës dhe mitrën. Me kalimin e moshës, muskujt dobësohen nëse nuk punojmë në mënyrë aktive në forcimin e tyre përmes lëvizjes. Ashtu si stërvitja e pjesëve të tjera të trupit, zhvillimi i muskujve të organeve të brendshme femërore mund të sjellë qarkullimin e gjakut dhe limfës në zonën e ijeve, si dhe të ndihmojë mëlçinë dhe sistemin tretës.

10 | Merrni trajtimin natyral me bazë bimore

Ka qindra lëndë ushqyese që mund të përmendim që mund të forcojnë sistemin imunitar dhe të ndihmojnë në kurimin e kancerit që gjenden tek bimët e egra shkretinore, që i gjeni më poshtë. Disa kanë në mënyrë specifike aftësinë për të ndjekur qelizat kancerogjene, si dhe qelizat burimore të kancerit duke aktivizuar Aktivitetin Natyror të Qelizës Vrasëse në sistemin imunitar dhe mjete të tjera.

Përveç kësaj, ka edhe studime të cilat tregojnë se disa substanca mund të ndihmojnë veçanërisht me kancerin ovarian. Shumica e fakteve, ose që mund të parandalojnë ose përkeqësojnë kancerin ovarian qëndron në duart tuaja. Ju mund të bëni zgjedhje që ushqejnë dhe kurojnë trupin në mënyrë që të keni gjithçka që ju nevojitet për t’u kuruar dhe për të pasur jetën më të mirë të mundshme pa kancer!

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacienteve me lloje të ndryshme të kancerve gjinekologjike


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacienteve me lloje të ndryshme të kancerve gjinekologjike, që i gjeni më poshtë. (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook