Mamografia shkakton kancer!!!

Published On: March 8th, 2023Categories: Kanceri Gjirit0 Comments on Mamografia shkakton kancer!!!

Mamografia shkakton kancer!!!

 

Personeli i shërbimeve parandaluese të Shteteve të Bashkuara (USPS) ka lëshuar së fundmi një rekomandim që gratë në të 40-tat e tyre nuk duhet të kryejnë mamografi vjetore. Ky rekomandim padyshim që bie në kundërshtim me ato të Shoqërisë Amerikane të Kancerit (ACS) dhe grupeve të tjera.

Por shumë njerëz vënë në dyshim se rekomandimet e ACS janë një formë e rekrutimit.

Kolegji Amerikan i mjekëve, megjithatë, ka bërë rekomandime të ngjashme me USPS nja dy vjet më parë dhe Koalicioni Kombëtar i Kancerit të gjirit, në mënyrë rutinore ka paralajmëruar gratë për kufizimin e mamografive për shkak të potencialit të dëmit që ato mbajnë.

Mamografitë shkaktojnë kancer

Personeli i USPS ka gjetur se “Kanceri i gjirit i lidhur me rrezatimin ndodh të paktën 10 vjet pas ekspozimit. Rrezatimi i mamografive vjetore gjatë moshës 40-49 është vlerësuar të shkaktojë një vdekje shtesë të kancerit të gjirit në çdo 10.000 femra.”

Instituti Kombëtar i Kancerit thotë se në mesin e grave nën 35 vjeç, mamografia mund të shkaktojë 75 raste të kancerit të gjirit për çdo 15 që ajo identifikon.

Ka me të vërtetë shumë pak arsye që të bëhen mamografi të rregullta dhe shumë arsye që të mos bëhen.

Rreziqet e Mamografisë

Mamografitë e ekspozojnë trupin tuaj ndaj rrezatimit 1,000 herë më shumë se një x-ray e gjirit.

Revista “Mjekësia Alternative”  thotë: “Rrezatimi jonizues i mamografive i shkakton mutacion qelizave, dhe presioni mekanik mund t’i përhapë qelizat që tashmë janë malinje (siç mund të ndodhë edhe me biopsinë).”

Karcinoma duktale është një lloj i qelizave kanceroze të pranishme në 10% të të gjitha grave dhe në 15-60% e grave në të 40-tat e tyre. Mamografia mund ta rrisë këtë numër, por, siç thotë Dr. Michael Cohen: “Kjo karcinomë duktale mund të qëndrojë aty gjithë jetën e gruas pa shkaktuar asnjë dëm në indet përreth … ne nuk mund të përcaktojmë atë që do të përhapet nga ajo që nuk do të përhapet”, dhe mamografia padyshim që e bën të sigurtë rrezikun e përhapjes.

Kirurgjia, rrezatimi, terapia hormonale, kimioterapia … janë një mori hapash invazive dhe të rrezikshme që nuk kanë shënuar kurrë ndonjë progres.

Që kur është prezantuar shqyrtimi mamografik, karcinoma duktale (DCIS) është rritur me 328% dhe mendohet se 200% e këtyre gjetjeve janë për shkak të rrezatimit dhe presionit që i shkaktohet grave gjatë nënshtrimit ndaj mamogramit apo mamografisë.

Mamografia sjell sasi të madhe të ankthit të panevojshëm dhe procedura të panevojshme.

Një studim suedez në shkallë të gjerë ka gjetur se 726 prej 60,000 grave të testuara, iu ishin referuar onkologëve për trajtim, por 70% të tyre ishin në të vërtetë pa kancer!

“Lanceti” raporton se 93 % e referimeve pas mamografive, janë pozitive false. 90% e positiveve false janë për shkak të leximeve të paqarta, për shkak të densitetit të gjirit. Krijuesi i mamografisë ka publikuar se vetëm rreth gjashtë radiologë në SHBA mund t’i lexojnë saktë ato.

Një studim tjetër, i kryer nga anëtarët e Shoqërisë Radiologjike të Amerikës së Veriut, vërteton faktin se mamografia vjetore mund të jetë përgjegjëse për shkaktimin e kancerit të gjirit te shumë gra.

Tek ato që janë të predispozuara për kancer në bazë të historisë së familjes, rrezatimi nga mamografia rrit rrezikun e zhvillimit të kancerit të gjirit me 150%!

Një studim kanadez gjeti një rritje 52% të vdekshmërisë nga kanceri i gjirit në mesin e grave të reja që kryenin mamografi të rregullta.

Të gjithë ne kemi qeliza kanceroze në trupin tonë, por sistemi ynë imunitar është në gjendje për t’i luftuar ato në mënyrë shumë efektive, me kusht që të mos kemi mangësi të lëndëve ushqyese ose toksicitet në trupin tonë. Shpesh është stresi i tepruar që i ndodh një personi kur mendon se ka kancer që e bën atë të dorëzohet për mungesë të shpresës.

Dr. Joseph Mercola pajtohet me këtë, “Vetëm duke menduar se mund të keni kancerin e gjirit, kur ju me të vërtetë nuk e keni, fokuson mendjen tuaj në frikë dhe sëmundje, dhe kjo është e mjaftueshme për të shkaktuar një sëmundje në trupin tuaj. Pra, një pozitiv fals i një mamografie, ose një biopsi e panevojshme, me të vërtetë mund të jenë të dëmshme.”

Dr. John Gofman beson se 75% e rasteve të kancerit të gjirit mund të shmangen duke minimizuar ekspozimin ndaj rrezatimit.

Një rrezik tjetër është se indet e gjirit të grave premenopausal janë shumë të ndjeshme ndaj rrezatimit. Rreziku i kancerit të gjirit rritet me 1% për çdo njësi rad të rrezatimit. 10 mamograme e rrisin këtë rrezik në 20%. Kjo është arsyeja pse Dr. Gofman beson se kanceri i gjirit është bërë shkaku kryesor i vdekjes tek gratë amerikane të moshës 40-55, sepse rrezatimi nga mamografia shkakton kancer.

Një alternativë më e mirë

Termografia është një teknologji e re që nuk përdor rrezatim ose ngjeshje për të kontrolluar gjoksin, dhe  dendësia e gjirit nuk ndikon në rezultatet e saj.

Ky proces mat nxehtësinë infra të kuqe të trupit dhe e interpreton informacionin me imazhe. Duke përdorur Termografinë mund të ndihmojë në zbulimin e tumorit kanceroz deri në 10 vjet më parë se mamografia.

Megjithatë, duhet të jetë e qartë se edhe mjetet e sigurta të shqyrtimit, si termografia, munden vetëm të zbulojnë kancerin, por ato nuk mund ta parandalojnë atë, prandaj ti duhet të kujdesesh vetë për parandalimin e kancerit me anë të stilit të jetës që bën dhe të ushqimeve që konsumon.

Në faqen tonë ju do të gjeni rekomandime dhe këshilla paralajmëruese dhe parandaluese të kancerit që nuk duhet t’i nënvlerësoni.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer të Gjirit


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Kancereve të Gjirit, që i gjeni më poshtë.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook