Ballafaqimi me efektet emocionale të kancerit

Ballafaqimi me efektet emocionale të kancerit; Si t’i kapërceni?

 

Kanceri i prek pacientët fizikisht dhe emocionalisht. Diagnostikimi me kancer ju ballafaqon automatikisht me statistikat e këtij lloji të kancerit, shanset individuale për ta mundur atë dhe barrën financiare.

Për shkak të natyrës së paparashikueshme të tij, njerëzit me diagnozë të kancerit përjetojnë frikë, ankth, depresion, pasiguri dhe shumë më tepër. Cilësia e jetës ndryshon në mënyrë drastike.

Kanceri përpiqet të vjedhë dritën dhe ajrin nga jeta juaj e përditshme.

Mbështetja e miqve, familjes dhe ekspertëve është kritike për t’ju ndihmuar të luftoni kancerin në fushën fizike dhe atë emocionale.

Mendimet kanë fuqi – kjo është provuar nga studime të panumërta të kryera nga institucionet anembanë botës.

Mbajtja e mendimeve tuaja të përqendruara në luftën kundër kancerit – dhe fitorja  mbi të- është hapi i parë për shërim.

Emocionet e Kancerit që lëkundin bazën tuaj

  1. Ankthi

Pacientët ndjehen të shqetësuar kur presin për një diagnozë të kancerit dhe shqetësohen për zhvillimin e tij në një vend të dytë në trup. Ndjenja e tmerrit, trishtimi, ndjeshmëria dhe madje edhe paniku janë të zakonshme. Ankthi ndikon në aftësinë tuaj për të qenë optimist, mund të shkaktojë që të humbni emërimet ose trajtimet dhe të mos jeni në gjendje të flini. Edhe nivelet e ulëta të ankthit janë antiproduktive për shëndetin, kështu që të mësuarit për të menaxhuar emocionet e stresit para se të dalin nga kontrolli është thelbësore për suksesin. Faktorë të caktuar kanë treguar të rrisin nivelin e ankthit në pacientët me kancer:
– Frika nga e panjohura.
– Vështirësi në kryerjen e aktiviteteve të rregullta ditore.
– Ballafaqimi me efektet anësore të terapive të ndryshme.

Shumë pacientë përjetojnë një lehtësim nga ankthi i tyre kur flasin me një profesionist, udhëzues fetar apo punonjës social të shëndetit mendor.

  1. Depresioni

Depresioni është më shumë se vetëm ndjenjë ” trishtimi”. Rreth 30% e pacientëve të kancerit diagnostikohen me depresion klinik ndërsa përjetojnë stresin e shkaktuar nga sëmundja. Frika e vdekjes, ndryshimet në rutinën e përditshme, shqetësimet financiare ose ligjore, hidhërimi, dhe ndjenjat intensive të trishtimit janë reagime normale pas diagnozimit  me kancer. Depresioni mund të shkaktohet nga anemia, mangësitë hormonale, pamjaftueshmëria e folateve ose vitaminës B1, dhimbjet e padurueshme, ose efektet anësore të terapive të kancerit. Problemet emocionale gjithashtu përjetohen edhe nga anëtarët e familjeve të atyre që janë diagnostikuar me kancer. Komunikimi i hapur brenda familjes, si dhe biseda me një udhëzues profesionist të shëndetit mendor ose fetar mund të ndihmojë në lehtësimin e ndjenjave shumë reale (dhe shpesh emocionale) ngjitëse.

  1. Stresi – pas-traumatik

Studiuesit kanë zbuluar se të mbijetuarit e kancerit shpesh kanë mendime të bezdisshme, pagjumësi  dhe vetmi. Këto janë simptoma të çrregullimit të stresit post-traumatik (PTSD). Duke u përballur me një sëmundje kërcënuese për jetën është një ngjarje jashtëzakonisht traumatike për pacientin dhe të dashurit e tyre. Stresi emocional mund të mbetet i lartë për muaj, madje edhe vite, duke ju vendosur në rrezik për PTSD. Asnjë zbulim deri tani nuk është zbuluar nga mjekësia kimike për  pacientët e kancerit me stres post-traumatik.

Mos kini frikë të kërkoni ndihmë nga familja dhe miqtë tuaj. Kanceri mund të jetë i tmerrshëm dhe askush nuk duhet të jetë vetëm dhe pa mbështetje.
Asnjëherë mos injoroni ndjenjat e shqetësimit emocional ose ata do të përkeqësohen vazhdimisht.
Nuk është turp të kërkoni  ndihmë. Nëse ju ose dikush që e doni është duke luftuar me barrën emocionale të shkaktuar nga kanceri – ose sëmundje të tjera të rënda – është e rëndësishme që të kërkoni menjëherë ndihmë. Sa më shpejt të flisni me një profesionist shëndetiësor, aq më shpejt që të mund të gjeni terapinë që është e duhur për ju … dhe të kthehni në jetën pozitive.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për luftimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të kancerit, që i gjeni në kategoritë përkatëse. (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook