6 Mënyra për të hequr fitilin e “bombës së kancerit”

6 Mënyra për të hequr fitilin e “bombës së kancerit”

 

Dyzet e shtatë vjet më parë një “luftë kundër kancerit” u deklarua nga Presidenti Nixon. Që nga ajo deklaratë, qeveria e Shteteve të Bashkuara ka shpenzuar më shumë se 100 miliardë dollarë për hulumtime të kancerit me shpresën për të hequr kërcënimin e kësaj bombe “me sahat”. Por, përkundrazi, jetë të panumërta janë humbur si rezultat i terapive toksike dhe “ilaçeve eksperimentale” që ofrojnë shpresë të rreme.

Sipas një raporti të Organizatës Botërore të Shëndetit (OBSH), statistikat e kancerit janë treguese për një “katastrofë njerëzore” në të ardhmen. Në fakt, rastet e kancerit pritet të rriten 57% në të gjithë botën në 20 vitet e ardhshme.

Pra, si ta ndalojmë këtë tërbim?

Christopher Wild, drejtori i Agjencisë Ndërkombëtare për Kërkime mbi Kancerin e kupton qartë zgjidhjen e epidemisë së kancerit. “Ne nuk mund ta trajtojmë rrugën tonë nga problemi i kancerit. Më shumë angazhim për parandalimin dhe zbulimin e hershëm është i nevojshëm në mënyrë që të plotësohen trajtime të përmirësuara dhe të adresohet rritja alarmante e barrës së kancerit në nivel global.”

Një në 3 gra dhe një në 2 burra janë të destinuar të zhvillojnë një formë të kancerit në jetën e tyre. Pra, si ta zgjidhim problemin?

Përgjigja qëndron në parandalimin përmes edukimit dhe zbulimit të hershëm. Shkencëtarët tani e kuptojnë se ne kemi një kontroll jashtëzakonisht të madh mbi shëndetin tonë përmes përdorimit të ushqyesve specifikë që në të vërtetë mund t’i aktivizojnë “gjenet tona të mira” dhe t’i ç’aktivizojnë “gjenet tona të këqija”.

6 Mënyra me të cilat natyra mund të na ndihmojë të heqim fitilin e bombës së kancerit

  1. Ulja e inflamacionit që nxit kancerin; Cox -2 është një enzimë që është përgjegjëse për rritjen e inflamacionit dhe promovimin e kancerit. Zgjedhja e ushqimeve anti-inflamatore dhe shtojcave mund të ketë një ndikim të madh në zvogëlimin e inflamacionit. Disa shembuj janë kurkumina, vajrat e pastër të peshkut dhe perimet kryqëzore.
  2. Parandaloni dëmtimin e ADN-së; Shumica e kancereve, përfshirë kancerin e gjirit, fillojnë me një lloj dëmtimi funksional ose strukturor të ADN-së, i cili mund të shkaktojë që qeliza të bëhet kanceroze. Ndonjëherë një gjen shtypës i tumorit bëhet i heshtur ose një gjen nxitës i tumorit ndizet. Këto lëndë ushqyese kanë provuar efekte kundër kancerit të gjirit.

– Sulforaphane nga brokoli

– Seleniumi

– Genistein nga soja e fermentuar (organike, jo OMGJ)

– kurkumin

– EGCG që gjendet në çajin jeshil

  1. Bllokoni prodhimin anormal të estrogjenit; Frenuesit e aromatazës toksike bllokojnë prodhimin e estrogjenit në trup dhe kanë efekte anësore serioze. Nëse jeni të shqetësuar me mbingarkesë të estrogjenit, natyra na ka siguruar rregullatorë natyralë të estrogjenit që kanë një efekt mbrojtës.

Përveç kësaj, linjanët nga farat e lirit lidhin estrogjenet e tepërt agresivë dhe i dëbojnë ato nga trupi. Përbërjet e rrjedhura nga shega shfaqin aktivitet anti-proliferues dhe anti-aromatazë në qelizat e kancerit të gjirit.

  1. Shkaktoni vdekje të qelizave të kancerit; Qelizat tona normale të shëndetshme kalojnë përfundimisht përmes një procesi të quajtur “apoptozë” ose vdekje qelizore. Qelizat e kancerit kthejnë një vesh të shurdhër në sinjalet që promovojnë vdekjen e qelizave. Kështu ato vazhdojnë të përsëriten. Ushqyesit si kurkumin dhe DIM I3C – nga perimet kryqëzore – bëjnë që qelizat e kancerit të gjirit të vetë-shkatërrohen.
  2. Ndaloni rritjen e enëve të gjakut që ushqejnë tumoret; Sapo tumoret fillojnë të zhvillohen, ato krijojnë furnizimin e tyre me gjak për të ushqyer tumorin. Ky proces quhet angio-gjenezë. Ka shumë lëndë ushqyese që mund të gjenden në një dietë të shëndetshme që bllokon këtë proces dhe shkakton që qelizat kancerogjene të “vdesin nga uria”. EGCG nga çaji jeshil, kurkumina dhe acidet yndyrore omega-3 nga peshqit dhe liri janë disa shembuj.
  3. Parandaloni metastazën ose përhapjen e kancerit të gjirit; Kanceri i gjirit shpesh shoqërohet me metastazë ose përhapet në organe të tjera siç janë mushkëritë, mëlçia dhe truri. Lëndët ushqyese specifike në të vërtetë mund të dëmtojnë aftësinë e tumorit për t’u përhapur duke bllokuar enzimat që shkaktojnë “farën” e kancerit. Këtu janë disa shembuj:

– Sulforafani nga perimet kryqëzuese dhe lakër brokoli

– Kurkumin

– Polifenolet e çajit jeshil

Ushqimet dhe shtesat që përmenden këtu janë thjesht maja e ajsbergut. Ushqimi organik, i freskët, bimët dhe erëzat përmbajnë një bollëk të vetive antikancerogjene. Megjithëse Hipokrati nuk kishte asnjë “provë” shkencore se ushqimi mund të shëronte trupin, ai me të vërtetë e dinte se ushqimi ishte një recetë për shëndetin kur tha: “Bëjeni ushqimin të jetë ilaçi juaj”.

Ju MUND ta shpërfillni bombën tuaj me sahat të kancerit duke qenë proaktivë dhe duke marrë vendime të vetëdijshme dhe të informuara për shëndetin tuaj.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për luftimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të kancerit, që i gjeni në kategoritë përkatëse. (Shtypni mbi foto)

 

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook