Me çfarë ushqehen qelizat kancerore

 

Kanceri, një sëmundje e cila mund të rezultojë vetëm me shndërrimin e një qelize të vetme nga normale në qelizë kanceroze për shkak të arsyeve që ende janë misterioze, ose mund ta krahasojmë me një software (program kompjuterik)  që kontrollon ndarjen e qelizave dhe çon në përhapjen e qelizave  të kancerit në mënyrë të çrregullt, që rezulton në një formë tumori në trup.

Ende shkenca beson se kimioterapia (chimiothérapie) ose radioterapia (radiothérapie) janë dy zgjidhjet që përdoren për luftimin dhe eliminimin e qelizave të kancerit, por që të dyja këto zgjidhje kanë rezultuar të padobishme dhe jokuruese të sëmundjes.

Pas një studimi  të gjatë në luftën kundër kësaj sëmundje, shumë mjekë sugjerojnë kurë tjetër zëvendësuese, dhe ajo është  nëpërmjet ushqimeve dhe bimëve kuruese.

Por jo vetëm kjo, rëndësi të veçantë ka edhe ndalesa nga ushqimet që ushqejnë qelizat kancerore; nëse nuk u ofron ushqim qelizave të kancerit, ato nuk mund të shumohen, dhe në këtë mënyrë kufizohet zhvillimi i tyre.

Në një thënie nga profeti Muhamed, paqja qoftë mbi të, thuhet: “Ena më e keqe që biri i Ademit mbush është barku i tij, pra le të shikojë njeriu se çfarë fut në këtë enë!”

Me çfarë ushqehen qelizat kancerore?

– Sheqeri është nga përbërësit më të rëndësishëm që ushqen qelizat e kancerit; nëse nuk kanë sheqer, qelizat kancerore kufizohen dhe nuk mund të shumohen. Në vend të tij ju mund të konsumoni fruta të thata, sheqer frutash, sheqer të parafinuar( të zi).

– Qelizat e kancerit janë aktive në një mjedis me acid; mos ngrënia e ushqimeve që rrisin acidin në trup, të tilla si mishi i kuq, siç e kemi përmendur në artikuj të mëparshëm, kufizon zhvillimin e qelizave të kancerit, dhe ju mund ta zëvendësoni atë me peshk, pulë organike, perime dhe fruta të papërpunuara dhe organike.

– Qumështi është shumë i mirë për shëndetin, por ai shkakton formimin e mukusit, sidomos në zorrë, ku qelizat e kancerit ushqehen në vecanti me atë lloj mukoze, sidomos kur teprohet me konsumimin e tij; kufizimi i pirjes së qumështit ngadalëson rritjen e këtyre qelizave.

Në hadith, për pirjen e qumështit thuhet: “Qumështi përmban yndyrë, prandaj nëse pini qumësht, pas tij pini një gotë ujë, dhe shpëlajeni gojën!” – kështu këshillon profeti Muhamed.

– Shmangni pirjen e kafes dhe ushqimet që përmbajnë kafeinë, dhe zëvendësojeni atë me çaj, i cili përmban komponentë të rëndësishëm dhe të dobishëm në luftën kundër kancerit.

– Kujdes të veçantë duhet ti kushtoni konsumimit të ushqimeve që përmbajnë  shumë antioksidantë. Ato luajnë një rol të madh në luftimin dhe parandalimin e kancerit, siç këshillohet për të ngrënë ushqime që përmbajnë vitamina që nxisin dhe forcojnë sistemin imunitar.

Në fund, duhet që pacienti me kancer të jetë i qetë,  dhe të jetojë jetën e tij në një atmosferë pozitive, larg stresit, të jetë aktiv dhe i zhdërvjellët për shkak se faktori psikologjik luan një rol shumë të rëndësishëm në përhapjen dhe rëndimin e sëmundjeve; ai duhet ta shkëpusë mendjen nga shqetësimet e tij mendore dhe izolimi, pasi kjo mund të dëmtojë edhe më shumë shëndetin e tij.

Trajtimi natyral i sigurte dhe efektiv

Kurat Bimore për Tumoret

Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm ilaçi apo trajtimi, por ai është një term shumë më i gjerë për një grup çrregullimesh të lidhura me të.

Trupi ynë përmban rreth një trilion qeliza të cilat vazhdimisht ndahen për të formuar qeliza të reja dhe zëvendësojnë ato të vjetrat. Vetëm kur një lloj qelizash fillon të ndahet pandërprerë dhe pa drejtim, shndërrohet në atë që ne e quajmë kancer.

Pasi të zhvillohet kanceri, qelizat e reja të formuara nuk përcaktohen më për nga madhësia, forma ose funksioni. Qelizat kancerogjene janë anormale dhe nuk kryejnë ndonjë funksion. Në formën malinje të kancerit, ato mund të përhapen dhe të pushtojnë qelizat përreth, dhe gjithashtu të arrijnë në vende të largëta përmes gjakut ose sistemit limfatik për të formuar tumore të reja. Trajtimet konvencionale të kancerit, si kimioterapia dhe radioterapia, është vërtetuar të jenë nga shkaktarët kryesorë të përhapjes së kancerit në zona të ndryshme të trupit.

Nga ana tjetër, tumoret beninje zakonisht kufizohen në një vend dhe nuk përhapen në zonat përreth. Të gjithë tumoret beninje janë zakonisht të padëmshëm përveç tumoreve beninje të trurit, të cilat mund të jenë kërcënuese për jetën.

Mjekët mendojnë se nuk ka një shkak të vetëm për kancerin, por është një kombinim i faktorëve të shumtë që paraqet një rrezik ose një kërcënim për kancerin. Këta faktorë mund të jenë socialë, mjedisorë ose gjenetikë.

Stadizimi i kancerit është shumë i rëndësishëm pasi thjeshton vendndodhjen e kancerit, shkallën në të cilën është përhapur dhe gjithashtu tregon nëse është përhapur në pjesë të tjera të trupit. Skenimi është i dobishëm për mjekët dhe pacientët në mënyrat e mëposhtme:

 • Të planifikojnë trajtimin më të mirë për rastin.
 • Të parashikojnë shanset e përsëritjes së kancerit.
 • Të parashikojnë shanset e shërimit.
 • Të diskutojnë mënyrën më të mirë për të ruajtur shëndetin e pacientit dhe për të mos prishur edhe më shumë cilësinë e jetës së tij me trajtimet konvencionale, sidomos kur është në fazat e avancuara të sëmundjes.

Fazat e Kancerit dhe mundësitë e Shërimit

 • Faza 0 - Kjo do të thotë që kanceri nuk është përhapur në strukturat përreth. Ky lloj i kancerit mund të shërohet lehtë me anë të kurës bimore. Ndërhyrja kirurgjikale do të shkaktonte aktivizim dhe agresivitet të kancerit.
 • Faza I - Tumori është ende i vogël në madhësi dhe nuk është përhapur më thellë në indet, as në nyjet limfatike. Kanceri është ende i shërueshëm dhe njihet si kancer i fazës së hershme. Trajtimi natyral me bimët shkretinore është zgjedhja më e zgjuar në këtë rast, pasi trajtimet konvencionale do të shkaktonin agresivitet dhe avancim të sëmundjes.
 • Faza II dhe faza III - këto faza tregojnë një kancer më të madh që ka hyrë thellë në indet dhe gjithashtu mund të jetë përhapur në nyjet limfatike. Sidoqoftë, ende nuk është metastatike. Mundësia e shërimit total me trajtimet konvencionale si kimioterapia apo rrezatimi nuk ekziston, por suksesi që pretendohet është me arritjen e fshehjes së qelizave kancerore për disa muaj deri në disa vite, që zakonisht nuk i kalojnë 5 vjet, dhe atëherë kanceri do të rikthehet më agresiv dhe duke u përhapur shpejt në të gjithë trupin. Nëse vazhdohet me trajtimet konvencionale pas kësaj, i sëmuri do të vdesë nga dhimbjet e tmerrshme të atyre trajtimeve. Kurse me trajtimin natyral me kurën me bimë shkretinore, mundësia e shërimit total në këtë fazë është mbi 90%, kurse mundësia e rikthimit të kancerit është 10%, pas një periudhe kohore që i kalon 10 vjet, pas caktimit të Zotit.
 • Faza IV - Kjo tregon kancer të avancuar ose metastatik, i cili është përhapur në pjesë të tjera të trupit. Mundësia e shërimit me trajtimet konvencionale si kimioterapia apo rrezatimi në këtë fazë është Zero; ndërsa mjekët flasin këtu për mbijetesë, për t’i shtyrë pacientit disa muaj jetë me anë të trajtimeve konvencionale, në realitet vetëm sa i shtojnë dhimbje të tmerrshme pacientit, i përkeqësojnë shëndetin dhe i përshpejtojnë vdekjen klinike, kurse jetën që i ka caktuar Zoti, nuk mund ta shtojnë apo pakësojnë aspak. Kurse mundësia e shërimit me anë të trajtimit natyral me kurat me bimë shkretinore në këtë fazë është rreth 40%, kurse mbijetesa klinike është nga 1-10 vjet për fazat më të avancuara; por këtu ka një rol shumë të rëndësishëm ruajtja e cilësisë së jetës dhe e shëndetit të pacientit, në mënyrë që t’i jetojë sa më mirë dhe pa dhimbje e vuajtje ato pak vite, muaj apo ditë që i ka caktuar Zoti të jetojë. Sidoqoftë, kura jonë bimore jep efekte të plota edhe përkrah trajtimeve konvencionale si kimioterapia apo radioterapia, dhe madje u jep atyre drejtim më pozitiv, si dhe redukton në maksimum dëmet dhe efektet anësore të tyre, duke qëndruar besnike në krah të pacientit.

Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar të shëroheni në mënyrë natyrale dhe të jetoni sa më shëndetshëm, qoftë në aspektin fizik apo atë mendor dhe shpirtëror, në cilëndo fazë të sëmundjes që të jeni.

Besimi dhe mbështetja te Zoti duhet të jetë prezent në çdo njeri, sepse besimi e nxjerr shpirtin e njeriut në dritën e ekzistencës dhe e ngre atë në majat e optimizmit, lumturisë dhe shërimit.

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet dhe mund të bëjë një jetë më të mirë, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur, të cilën sapo e keni gjetur!

Kurat tona bimore për kancerin janë krejtësisht me bimë Shkretinore, dhe ato janë kthyer sot në qendër të vëmendjes si mundësia më inkurajuese, më e suksesshme dhe më e sigurt, dhe kjo për disa arsye të forta, ku më kryesoret janë:

 • Efektet e forta kurative të bimëve shkretinore kundër sëmundjeve të rënda degjenerative si kanceri dhe sëmundjet gjenetike e autoimune, për shkak të lëndëve aktive të veçanta që i bëjnë ato të afta për t’i mbijetuar kushteve ekstreme të thatësirës dhe nxehtësisë.
 • Rritja e rezistencës dhe imunitetit te pacientit për të luftuar sëmundjen dhe për të ruajtur shëndetin njëkohësisht; si rezultat i përmbajtjes së lëndëve të caktuara të bimëve shkretinore që i bën ato rezistente në shkretëtirë.
 • Efektet që kanë bimët shkretinore për luftimin dhe reduktimin e dëmeve dhe efekteve anësore të trajtimeve konvencionale si kimioterapia dhe radioterapia.
 • Janë krejtësisht të sigurta dhe pa efekte anësore për të gjithë njerëzit, që në lindje e deri në moshën më të vjetër, edhe për gratë shtatzëna apo gjidhënëse.

Kurat tona bimore për lloje të ndryshme të Kancerit, përmbajnë formula ekzakte të bimëve të caktuara shkretinore, në varësi të llojit dhe fazës së kancerit, dhe në varësi të moshës dhe gjendjes shëndetësore aktuale të pacientit.

Kohëzgjatja e Trajtimit ndryshon nga një pacient në tjetrin dhe ndikohet nga shumë faktorë, por mesatarisht shkon 2-12 muaj apo edhe më shumë në rast nevoje.

Kosto e trajtimit me kurën tonë bimore, duke llogaritur kohëzgjatjen maksimale të trajtimit prej 12 muajsh, nuk arrin as 5-10% të kostos dhe shpenzimeve që duhet të beni për trajtimet konvencionale me kimioterapi, radioterapi, terapi hormonale, imunizuese, kirurgji, etj; ndërkohë që efektet e kurave tona bimore, përqindja e suksesit dhe ndihma reale që i japin pacienteve nuk ka të krahasuar me ato të trajtimeve konvencionale. Ai që është i urtë do të zgjidhte më të mirën dhe më lirën; madje edhe nëse kura bimore do i shtohej asaj konvencionale, nuk do tërbënte ndonjë ndryshim të madh në koston përfundimtare.

Përbërësit e kurës bimore

Secili prej ilaçeve bimore përbërëse të kurave të llojeve të ndryshme të kancerit ka efekte të rëndësishme të shumëfishta në luftimin e sindromës së kancerit, në fuqizimin e imunitetit, në përkrahjen e shëndetit dhe cilësisë së jetës së pacientit, dhe në reduktimin e dëmeve dhe efekteve anësore të trajtimeve konvencionale; siç është e detajuar në vijim: