Kanceri i lëkurës – Melanoma

Kanceri i lëkurës – Melanoma

 

Një formë e rrallë dhe e rëndë e kancerit, melanoma fillon në lëkurë dhe mund të përhapet në organet e tjera në trup. Në shumicën e rasteve, melanomat kanë një formë të parregullt dhe më shumë se një ngjyrë; ato gjithashtu mund të jenë më të mëdha se nishanet normale dhe mund të kruhen ose edhe të rrjedhin gjak. Melanomat mund të shfaqen kudo në trup, por më shpesh në shpinë, këmbë, duar dhe fytyrë.

Simptomat

Edhe pse melanoma është relativisht e rrallë, ajo megjithatë, po bëhet më e zakonshme. Melanoma është një prej kancereve më të zakonshme te njerëzit e moshës 15-34 vjeç dhe është gjithashtu përgjegjës për shumicën e vdekjeve nga kanceri i lëkurës.
Në qoftë se keni pasur melanoma në të kaluarën, ka shans që mund të kthehet dhe rreziku rritet nëse kanceri i mëparshëm ishte i përhapur dhe i ashpër.

Shenja e parë e kancerit të lëkurës melanoma është një ndryshim në ngjyrë, formë, madhësi, ose në ndjesi të një nishani ekzistues. Melanoma mund të duket si një nishan i ri; prandaj shihni me vëmendje pikat e mëposhtme për të dalluar një melanoma:

  • Asimetri: Forma e gjysmës së nishanit nuk përputhet me gjysmën tjetër.
    • Kufij të parregullt: Skajet janë shpesh të ngrëna, me dhëmbëza, ose me njolla të paqarta, dhe një pigment që mund të përhapet përreth lëkurës.
    • Ngjyrë të pabarabartë: Hije të zeza, kafe, dhe tan mund të jenë të pranishme, si dhe zona të bardha, gri, të kuqe, rozë, apo blu.
    • Diametri: Ekziston një ndryshim në madhësi, zakonisht një rritje. Melanomat mund të jenë të vogla, por shumica e tyre janë më të mëdha se sa madhësia e një bizeleje (më emadhe se gjashtë milimetra).
    • Zhvillimi: Nishani ndryshuon gjatë disa javëve apo muajve të fundit.

Shkaqet

Një melanoma është rezultat i qelizave të lëkurës që fillojnë të zhvillohen në mënyrë jonormale; Edhe pse shkaku i kësaj nuk dihet, është menduar një ekspozimi ndaj dritës ultravjollcë (UV) nga burimet natyrore ose artificiale mund të jenë pjesërisht përgjegjëse.
Në krye të kësaj, një numër faktorësh mund të rrisin shanset për zhvillimin e melanomas, të tilla si:

– të paturit e një lëkure të zbehtë që djigjet lehtë,

– flokë të kuqe apo bjonde,

– shumë prenka ose nishane,

– një anëtar të familjes i cili ka pasur gjendje melanome.

TRAJTIMI NATYRAL I MELANOMËS

  • Ushqimi

Curcumin – Një pigment bimor që i jep turmerikut – shafranit indian ngjyrën e tij të verdhë të ndritshme. Curcumin është vlerësuar për cilësitë e tij shëruese për shekuj me radhë në Azi. Analizat laboratorike kanë treguar që ky përbërës të jetë në gjendje për të nxitur vetë-shkatërrimin e qelizave të kancerit të lëkurës melanoma, dhe ai gjithashtu mund të veprojë si një antioksidant i fuqishëm dhe mund të parandalojë formimin e nitrosaminave dhe të pengojnë prodhimin aflatoxin – dy procese që lidhen me rritje të rrezikut të kancerit.

Carotenoids – Hani një dietë të pasur me ushqime të cilat përmbajnë carotenoids; ju mund ta gjeni këtë përbërës në perime të kuqe, portokalli dhe të gjelbëra, dhe mund të rrisë ndjeshëm mbrojtjen nga djegiet e diellit. Provoni fruta dhe perime të tilla si karrota, pjepër, patate e ëmbël, domate, lakër jeshile, spinaq dhe zarzavate; një dietë e pasur në carotenoids mund të ndihmojë në mbrojtjen e lëkurës ndaj rrezatimit të dëmshëm ultravjollcë të diellit.

Shmangni proteinat e shumta – Mbrojtësi primar i trupit kundër proliferiminit të qelizave kanceroze është pancreatin – një përzierje e enzimeve të cilat gjithashtu ndihmojnë në tretjen e proteinave. Dieta e pasur në proteina sforcon enzimat pankreatike të përqëndrohen në tretjen e proteinave në vend që të përqëndrohen në zhdukjen e kancerit. Ndërsa një sasi e caktuar e proteinave është e domosdoshëm për funksionimin e duhur të trupit, sasia e tepruar duhet të shmanget për të reduktuar rrezikun e kancerit të lëkurës.

Mos pini alkool – Alkooli lidhet me një rritje të rrezikut të disa llojeve të kancerit, duke përfshirë melanoman. Kur alkooli konvertohet në acetaldehyde në trup – një kimikat që gjithashtu shkakton dhembje koke – indukton dëme të ADN që mund të çojnë në kancer të lëkurës. Sa më i lartë dhe më e shpeshtë të jetë marrja e alkoolit, aq më i lartë është rreziku i kancerit, por të jeni të vetëdijshëm se edhe sasitë më të vogla të alkoolit mund të rrisin rrezikun e kancerit.

Shijoni mjedrën (manaferra e butë) – acidi ellagic ka treguar të jetë i dobishëm në luftën kundër kancerit të lëkurës. Sipas hulumtimeve, acidi ellagic është i aftë për pastrimin e substancave kancerogjene duke aktivizuar detoksifikimin e enzimave në mëlçi. Acidi ellagic, që gjendet te manaferra e butë, ka treguar efekt edhe për rritjen e sistemit imunitar, duke nxitur në mënyrë normale vetë-shkatërrimin e qelizave kanceroze, dhe për shkatërrimin e kancerit të lëkurës të shkaktuar nga radikalet e lira.

Reduktoni yndyrat – Konsumi i lartë i yndyrës së kafshëve shoqërohet me një rritje të rrezikut të kancerit. Një kompleks i veçantë që duket të luajë një rol të madh në këtë kontekst është acidi arachidonic. Ky acid yndyror omega-6 ka treguar të shtojë rritjen e kancerit dhe të lehtësojë përhapjen e tij brenda trupit.

Është e rëndësishme që të mos shtoni toksicitetit të mëtejshëm në sistemin tuaj, kështu që përpiquni të përmbaheni për sa më poshtë:
• Mos konsumoni asnjë ëmbëlues artificial.
• Mos konsumoni shurup të lartë në fruktozë.
• Mos pini asnjë pije të gazuar.
• Shmangni të gjitha ushqimet e shpejta.
• Shmangni të gjitha ushqimet e konservuara.
• Eliminoni produktet konvencionale të qumështit.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Kancerit


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për luftimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të kancerit, që i gjeni në kategoritë përkatëse.

 

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook