Shkaqet e Tumoreve të Trurit

Published On: December 28th, 2022Categories: Kanceri Trurit0 Comments on Shkaqet e Tumoreve të Trurit

Shkaqet e Tumoreve të Trurit dhe Trajtimi Natyral

 

  1. Shkaqet e Tumoreve Primare të Trurit

Tumoret parësorë të trurit kanë origjinë në vetë trurin ose në indet afër tij, si në membranat që mbulojnë trurin (meninges), nervat kraniale, gjëndrën e hipofizës ose gjëndrën pineale.

Tumoret parësorë të trurit fillojnë kur qelizat normale fitojnë gabime (mutacione) në ADN-në e tyre. Këto mutacione lejojnë që qelizat të rriten dhe të ndahen me ritme të shpejta dhe të vazhdojnë të jetojnë kur qelizat e shëndetshme do të vdisnin. Rezultati është një masë e qelizave anormale, e cila formon një tumor.

Në të rriturit, tumoret parësore të trurit janë shumë më pak të zakonshme se sa tumoret sekondare të trurit, në të cilat kanceri fillon diku tjetër dhe përhapet në tru.

Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të tumoreve parësore të trurit. Secili merr emrin e tij nga lloji i qelizave të përfshira. Shembujt përfshijnë:

– Gliomat. Këto tumore fillojnë në tru ose palcën kurrizore dhe përfshijnë: astrocitoma, ependimoma, glioblastoma, oligoastrocitoma dhe oligodendroglioma.

– Meningiomas. Një meningioma është një tumor që lind nga membranat që rrethojnë trurin dhe palcën kurrizore (meninges). Shumica e meningjomave janë jo kanceroze.

– Neuromat akustike (skanozomat). Këto janë tumore beninje që zhvillohen në nerva që kontrollojnë ekuilibrin dhe dëgjimin që çojnë nga veshi i brendshëm drejt trurit.

– Adenomat e hipofizës. Këto janë kryesisht tumore beninje që zhvillohen në gjëndrën e hipofizës në bazën e trurit. Këto tumore mund të ndikojnë në hormonet e hipofizës me efekte në të gjithë trupin.

– Medulloblastomas. Këto janë tumoret më të zakonshme kanceroze të trurit tek fëmijët. Një medulloblastoma fillon në pjesën e poshtme të trurit dhe priret të përhapet përmes lëngut kurrizor. Këto tumore janë më pak të zakonshme tek të rriturit, por ndodhin.

– Tumoret e qelizave Germ. Tumoret e qelizave Germ mund të zhvillohen gjatë fëmijërisë, ku do të formohen testikujt ose vezoret. Por ndonjëherë tumoret e qelizave germinale ndikojnë në pjesë të tjera të trupit, siç është truri.

– Craniopharyngiomas. Këto tumore të rralla, jo kanceroze fillojnë pranë gjëndrrës së hipofizës së trurit, e cila sekreton hormonet që kontrollojnë shumë funksione të trupit. Ndërsa kranofaryngioma rritet ngadalë, mund të ndikojë në gjëndrën e hipofizës dhe strukturat e tjera afër trurit.

  1. Shkaqet e Tumoreve Sekondare të Trurit

Tumoret sekondarë (metastatikë) të trurit janë tumore që vijnë nga kanceri që fillon diku tjetër në trup dhe pastaj përhapet (metastazon) në tru.

Tumoret sekondarë të trurit më shpesh ndodhin tek njerëzit që kanë një histori të kancerit. Por në raste të rralla, një tumor metastatic i trurit mund të jetë shenja e parë e kancerit që ka filluar diku tjetër në trup.

Në të rriturit, tumorët sekondarë të trurit janë shumë më të zakonshëm se sa tumoret parësore të trurit.

Çdo kancer mund të përhapet (metastazojë) në tru, por llojet e zakonshme përfshijnë:

Kanceri i gjirit

Kanceri i zorrës së trashë

Kanceri i veshkave

Kanceri i mushkërive

Melanoma

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Tumor të Trurit


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Tumoreve të Trurit, që i gjeni më poshtë. (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook