Shkaqet e kancerit të veshkave; Faktorë që ju vënë në rrezik

Shkaqet e kancerit të veshkave; Faktorë që ju vënë në rrezik

 

Njohja e simptomave dhe zbulimi i hershëm i kancerit të veshkave mund të bëjë ndryshimin në maksimizimin e jetëgjatësisë.

Lexoni më poshtë për të zbuluar nëse faktorët e stilit të jetesës po ju vënë ju ose të dashurit tuaj në rrezik në rritje për këtë kancer vdekjeprurës. Kuptimi i faktorëve të rrezikut do t’ju frymëzojë që të ndryshoni zakonet dhe të zvogëloni gjasat e zhvillimit të sëmundjes.

Shkaqet e kancerit të veshkave; Njihni faktet

Çdo vit, më shumë se 115,000 jetë merren si pasojë e kancerit të veshkave, dhe më shumë se 270,000 njerëz në mbarë botën do të dëgjojnë se kanë këtë sëmundje. Çfarë shkakton kancerin e veshkave është kuptuar keq në komunitetin mjekësor dhe strategjitë konvencionale të trajtimit kanë rezultate të mjerueshme.

Megjithatë, studiuesit e dinë se kanceri i veshkave është një sëmundje metabolike. Gjenet kanë potencialin të ndikojnë në aftësinë e qelizës për të ndjerë energjinë, lëndët ushqyese dhe oksigjenin, dhe për të stimuluar rrugë të reja që përparojnë sëmundjen. Afërsisht 5 – 8% e individëve kanë një predispozitë të trashëguar të lidhur me disa gjene të njohura për të nxitur rritjen kanceroze të veshkave.

Simptomat më të zakonshme të kancerit të veshkave që duhet t’i kushtoni vëmendje përfshijnë:

– Temperatura, e palidhur me një sëmundje të tillë si gripi

– Humbje peshe e pashpjegueshme dhe e shpejtë

– Lodhje kronike

– Një gungë në rajonin e barkut

– Dhimbje të vazhdueshme përgjatë anës së barkut

– Dhimbje shpine, e palidhur me një dëmtim

– Gjak në urinë

Vlerësoni rreziqet tuaja shëndetësore për kancerin e veshkave

Të kuptuarit e historisë shëndetësore të familjes është më e rëndësishmja në njohjen e rrezikut të trashëguar. Edhe pse trashëgimia është jashtë kontrollit tuaj, ekzistojnë faktorë të njohur rreziku që rrisin shanset për të zhvilluar një nga format e shumta të kancerit të veshkave.

Ndërsa ne nuk mund të ndryshojmë gjenet që kemi apo edhe disa nga faktorët e rrezikut që kontribuojnë në këto kancere, por mund të marrim masa parandaluese për të zvogëluar rrezikun e zhvillimit të sëmundjes.

Shkaqet e kancerit të veshkave

  1. Pirja e duhanit

Pirja e duhanit mund të jetë një nga faktorët më të mëdhenj të rrezikut për rritjen e gjasave të zhvillimit të kancerit të veshkave. Pirja e duhanit çon në një rritje prej 50% të rrezikut për meshkujt dhe 20% më të lartë tek femrat. Ekspozimi i monoksidit të karbonit në inde krijon një mjedis hipoksi, ose furnizim të pamjaftueshëm të oksigjenit.

Kjo dilemë ka probleme të shumta, duke përfshirë dëmtimin e përshpejtuar të ADN-së në qelizat e bardha të gjakut që qarkullojnë në gjak dhe rritjen e stresit oksidativ. Ndryshime gjenetike janë gjetur te duhanpirësit, të shkaktuara me gjasë nga ekspozimi ndaj një komponenti kryesor të tymit të cigares – epooksidi i benzo-alfa-piren diol. Ky kimikat është një shkaktar i njohur i mutacioneve dhe kancerogjenezës.

  1. Obeziteti

Rreziku i kancerit të veshkave është dukshëm më i lartë tek ata që janë obezë. Prevalenca e karcinomës së qelizave renale, në veçanti, ka vazhduar të rritet çdo vit dhe është një nga 10 kanceret kryesore. Më shumë se 40% e pacientëve me kancer të qelizave renale janë obezë.

Obeziteti rrit rrezikun e kancerit të veshkave sepse shoqërohet me një sërë komplikimesh të pafavorshme shëndetësore si rezistenca ndaj insulinës, hipoksia, sëmundjet metabolike, rritja e stresit oksidativ dhe rritja e presionit të gjakut.

Nuk dihet nëse vetëm obeziteti ndikon drejtpërdrejt në faktorin e rrezikut për këtë kancer, pavarësisht nga ombrella e faktorëve të tjerë. Sigurisht që obeziteti lidh prova mjaft të forta për të rritur mbikëqyrjen e sëmundjes.

  1. Diabeti

Ashtu si me obezitetin, diabeti ka të ngjarë të jetë një faktor rreziku për kancerin e veshkave, pavarësisht lidhjes së tij indirekte me shkaktimin e kancerit.

  1. Ushqime dhe pije komerciale

Ka rezultate kontradiktore se si konsumimi i ushqimit dhe pijeve komerciale ndikon në rrezikun e zhvillimit të kancerit të veshkave. Hulumtimet kanë zbuluar se substancat e zakonshme që gjenden në disa ushqime mund të rrisin rrezikun.

Shkenca ofron mbështetje të mjaftueshme që një dietë e pasur me perime dhe fruta do të ulë rrezikun e zhvillimit të kancerit. Një dietë e pasur në antioksidantë është një nga sistemet më të njohura mbrojtëse kundër shfaqjes së tij.

  1. Ekspozimi mjedisor

A i pastroni qilimat në shtëpinë tuaj me pastrues pikash dhe tretës kimikë? Tani mund të mendoni dy herë përpara se të pastroni pa dritaret e hapura dhe të thithni tymrat me erë “të pastër.

Trikloretileni përdoret për përpunim industrial dhe për qëllime ftohëse, por mund të zbulohet gjithashtu në një sërë sendesh shtëpiake si pastrues qilimash. Ky kimikat me erë të ëmbël kontaminon ajrin dhe ujin tonë.

Ekspozimi ndaj trikloretilenit mund të shfaqet me simptoma të vjelljes, marramendjes, shikimit të paqartë dhe konfuzionit. Me kalimin e kohës mund të kontribuojë në kancerin e veshkave. Ndërsa studimet lidhin disa lloje kanceresh me trikloretilenin, lidhja është vazhdimisht më e fortë midis kësaj toksine dhe kancerit të veshkave. Shkencëtarët ia atribuojnë këtë mutacioneve specifike të qelizave renale të gjetura tek pacientët me ekspozim ndaj trikloretilenit.

  1. Hipertensioni

Hipertensioni, si dhe përdorimi i barnave antihipertensive dhe diuretikëve, do t’ju vënë në një rrezik të lartë. Ata individë që janë obezë dhe hipertensivë kanë një nivel rreziku edhe më të lartë se ata që kanë vetëm një nga këto gjendje.

  1. Niveli i aktivitetit fizik

Një mënyrë jetese e ulur ju vë në rrezik për zhvillimin e kancerit të veshkave. Aktiviteti i rregullt fizik shoqërohet me ulje të peshës trupore dhe presionit të gjakut, përmirësim të menaxhimit të insulinës dhe një përgjigje më të shëndetshme inflamatore.

  1. Gjinia

Ju nuk mund të ndryshoni gjininë tuaj, por duhet të jeni të vetëdijshëm për shanset tuaja kundër sëmundjes. Burrat kanë dy herë më shumë gjasa të zhvillojnë kancer në veshka sesa gratë.

  1. Mosha

Kanceri i veshkave është i pazakontë tek njerëzit nën moshën 45 vjeç. Mosha mesatare për diagnozë është 64. Personat midis moshës 50-70 vjeç duhet të kontrollohen për simptomat e sëmundjes.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer të Veshkave


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Kancerit të Veshkave, që i gjeni më poshtë. (Shtypni mbi foto)

 

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook