Shenjat e kancerit të mëlçisë dhe faktorët e rrezikut

 

Mëlçia është një nga organet më komplekse në trupin e njeriut. Ajo kryen më shumë se 500 funksione. Disa nga funksionet më të rëndësishme të mëlçisë përfshijnë:
• Tretjen e proteinave dhe yndyrnave
• heqjen e toksinave (helmeve) nga trupi
• ndihmon për të kontrolluar koagulimin e gjakut (trashjen)
• çliron verdhëzën, një lëng që zbërthen yndyrnat dhe ndihmon tretjen
Kanceri i mëlçisë është një gjendje e rëndë për shkak se mund t’i prishë këto funksione ose të bëjë që ato të dështojnë plotësisht.

Shenjat dhe simptomat e kancerit të mëlçisë

Kanceri i mëlçisë diagnostikohet zakonisht pas një konsultimi me një GP dhe një rekomandim nga një specialist në spital për analiza të mëtejshme.
Nëse kanceri i mëlçisë diagnostikohet më herët, trajtimi ka të ngjarë të jetë më efektiv.
Kanceri i mëlçisë zakonisht nuk shkakton simptoma të dukshme derisa të ketë arritur një fazë të avancuar.
Këto simptoma përfshijnë:
– humbje peshe të pashpjegueshme
– humbje të oreksit që zgjat më shumë se një javë
– ndjenja e ngopjes pas ngrënies, edhe në qoftë se vakti ishte i vogël
– ndjesia i sëmurë (me të përzier dhe të vjella)
– ënjtje të barkut (stomakut)
– zverdhje e lëkurës dhe zbardhje e syve
– lëkurë e acaruar
– ndjenja shumë i lodhur dhe i dobët
Vizitoni mjekun tuaj nëse vëreni ndonjë nga simptomat e listuara më sipër. Edhe pse ato janë me shumë gjasa rezultat i një gjendje më të zakonshme, të tilla si një infeksion, në vend të kancerit të mëlçisë, por është më mirë që të bëni një kontroll.

Faktorët e rrezikut që mund të shkaktojnë kancer të mëlçisë

Alkooli; Çdo herë që pini alkool, mëlçia juaj filtron helmet e alkoolit nga gjaku juaj dhe disa prej qelizave të mëlçisë vdesin. Mëlçia mund të rigjenerojë qeliza të reja, por në qoftë se ju pini për shumë vite, mëlçia juaj do të humbasë aftësinë për ta bërë këtë rigjenerim të qelizave.
Është vlerësuar se një në tre raste të kancerit të mëlçisë janë të lidhura me keqpërdorimin e alkoolit.

Mbipesha; rëndimi i mëlçisë me mbiushqim,  nivelet e larta të yndyrës mund ta bëjnë mëlçinë të përflakur. Me kalimin e kohës, inflamacioni do e dhëmbëzojë mëlçinë.

Hepatiti C; Një infeksion afatgjatë i hepatitit C mund të shkaktojë inflamacion dhe dhëmbëzim të mëlçisë. Shumica e njerëzve të infektuar me hepatit C, e zhvillojnë infeksionin nga përdorimi i gjilpërave të kontaminuara ose pajisje të tjera të drogës gjatë injektimit të drogave si heroina.

Duhani; Nëse pini duhan dhe keni hepatit C, rreziku i zhvillimit të kancerit të mëlçisë ka rritje të shpejta.

Hepatit B; Njerëzit të infektuar me hepatit B kanë një shans më të lartë se mesatarja e zhvillimit të kancerit të mëlçisë, pavarësisht nëse tek ata është zhvilluar edhe cirroza e mëlçisë apo jo.

Hekuri i tepërt; Haemochromatosis është një kusht gjenetik ku trupi rezervon shumë hekur nga ushqimi. Nivelet e tepërta të hekurit kanë efekt helmues në mëlçi dhe shkaktojnë dhëmbëza në të.

Hepatiti autoimun;  sistemi juaj imunitar (mbrojtësi natyral i trupit ndaj infeksioneve) sulmon qelizat e mëlçisë sikur ato të ishin një infeksion “i huaj”. Ajo që pikërisht e shkakton këtë sulm është e panjohur.

Cirroza biliare primare; Njerëzit me cirozë biliare primare të avancuar vlerësohet të kenë 1 në 20 shanse të zhvillimit të kancerit të mëlçisë në çdo vit.

Trajtimi natyral i Avancuar – Kura Bimore


Liver Tumors


Our herbal cures for Liver Tumors contain studied formulas of wild desert plants, combined with professionalism in the following products.


Tumoret e Mëlçisë


Kurat tona bimore për Tumoret e Mëlçisë, përmbajnë formula të studiuara të bimëve të egra shkretinore, të kombinuara me profesionalizëm në produktet e mëposhtme.