KANCERI I MËLÇISË; SIMPTOMAT, SHKAQET, FAKTORET E RREZIKUT, TRAJTIMI 

 

Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon trajtim të posaçëm. Edhe pse qelizat në pjesë të ndryshme të trupit mund të duken dhe të punojnë në mënyrë të ndryshme, shumica e tyre riparohen dhe riprodhohen në të njëjtën mënyrë. Normalisht, nelizat ndahen në mënyrë të rregullt dhe të kontrolluar. Por në qoftë se për ndonjë arsye procesi del jashtë kontrollit, qelizat vazhdojnë ndarjen dhe zhvillohen në një bllok të quajtur tumor. Tumoret janë ose beninje (jo-kanceroze) ose malinje (kanceroze). Mjekët mund të thonë nëse një tumor është mirë apo i keq duke hequr një pjesë të indeve (biopsi) dhe të shqyrtojnë një mostër të vogël të qelizave nën mikroskop.
Në një tumor beninj qelizat nuk përhapen në pjesë të tjera të trupit dhe kështu nuk janë kanceroze. Megjithatë, ato mund të vazhdojnë të shtohen në vendin origjinal, dhe mund të shkaktojnë probleme duke shtypur organet përreth.
Ndërsa në një tumor malinj, qelizat e kancerit kanë aftësinë për t’u përhapur përtej zonës fillestare të trupit. Nëse tumori lihet pa u trajtuar, ai përhapet në indet përreth.

Ndonjëherë disa qeliza shkëputen nga origjinali (primar) i kancerit. Ato mund të përhapen në organe të tjera të trupit përmes sistemit të qarkullimit të gjakut ose atij limfatik. Sistemi limfatik është pjesë e sistemit imunitar – mbrojtjes natyrale të trupit kundër infeksionit dhe sëmundjeve. Ai përbëhet nga organe të tilla si palca e eshtrave, thymus, shpretka, dhe nyjet limfatike. Nyjet limfatike në të gjithë trupin janë të lidhura nga një rrjet i tubave të vogla limfatike (gypave). Sistemi limfatik ka dy role kryesore: ndihmon për të mbrojtur trupin nga infeksionet dhe zbraz lëngun nga indet.
Kur qelizat e kancerit arrijnë në një fushë të re, ato fillojnë të ndahen dhe të formojnë një tumor të ri. Kjo është e njohur si një kancer sekondar ose metastazë.

Kanceri primar i mëlçisë është një lloj i rrallë, por serioz që fillon në mëlçi. Ai më së shumti prek njerëzit e moshuar.
Mëlçia është një nga organet më komplekse në trupin e njeriut. Ajo kryen më shumë se 500 funksione. Disa nga funksionet më të rëndësishme të mëlçisë përfshijnë:
• tretjen e proteinave dhe yndyrnave
• heqjen e toksinave (helmeve) nga trupi
• ndihmon për të kontrolluar koagulimin e gjakut (trashjen)
• çliron verdhëzën, një lëng që zbërthen yndyrnat dhe ndihmon tretjen
Kanceri i mëlçisë është një gjendje e rëndë për shkak se mund t’i prishë këto funksione ose të bëjë që ato të dështojnë plotësisht.
Kanceri i mëlçisë është i rrallë në Angli, por shumë më shumë i zakonshëm në pjesë të tjera të botës.
Në Mbretërinë e Bashkuar, pothuajse 4000 raste të reja të kancerit të mëlçisë janë diagnostikuar çdo vit. Rreth 60% e rasteve ndodhin te burrat dhe 40% prekin gratë. Numri i personave të prekur nga kanceri i mëlçisë rritet ndjeshëm me moshën; rreth 70% e rasteve përfshijnë njerëz 65 vjeç ose më të vjetër.
Gjatë disa dekadave të fundit, shkalla e kancerit të mëlçisë në Britani të Madhe janë rritur ndjeshëm si pasojë e rritjes së niveleve të keqpërdorimit të alkoolit dhe mbipeshës.

Simptomat

Kanceri i mëlçisë diagnostikohet zakonisht pas një konsultimi me një GP dhe një rekomandim nga një specialist në spital për analiza të mëtejshme.
Megjithatë, kontrollimet e rregullta për kancer të mëlçisë (të njohura si ‘kontrolle’) janë të rekomanduara për njerëzit që dyshohet të kenë një rrezik të lartë të zhvillimit të gjendjes, të tilla si ato me një infeksion të konfirmuar të Hepatitit C, ose ata të cilët kanë pasur cerrozë.
Nëse ju bëni pjesë në një grup me rrezik të lartë për zhvillimin e kancerit të mëlçisë, duke pasur kontroll të rregullt, do ju ndihmonte për t’u siguruar që gjendja është diagnostikuar herët. Nëse kanceri i mëlçisë diagnostikohet më herët, trajtimi ka të ngjarë të jetë më efektiv.
Kanceri i mëlçisë zakonisht nuk shkakton simptoma të dukshme derisa të ketë arritur një fazë të avancuar.
Këto simptoma përfshijnë:
• humbje peshe të pashpjegueshme
• humbje të oreksit që zgjat më shumë se një javë
• ndjenja e ngopjes pas ngrënies, edhe në qoftë se vakti ishte i vogël
• ndjesia i sëmurë (me të përzier dhe të vjella)
• ënjtje të barkut (stomakut)
• zverdhje e lëkurës dhe zbardhje e syve
• lëkurë e acaruar
• ndjenja shumë i lodhur dhe i dobët
Vizitoni mjekun tuaj nëse vëreni ndonjë nga simptomat e listuara më sipër. Edhe pse ato janë më shumë gjasa rezultat i një gjendje më të zakonshme, të tilla si një infeksion, në vend të kancerit të mëlçisë, por është më mirë që të keni një kontroll.
Gjithashtu, duhet të kontaktoni mjekun tuaj nëse keni qenë më parë të diagnostikuar me një gjendje të njohur për të ndikuar në mëlçi, të tilla si ceroza ose infeksion i hepatitit C, dhe ndodh që shëndeti juaj të përkeqësohet papritmas.

Faktoret e rrezikut

Në rastet e kancerit të mëlçisë, është e paqartë se pse dhe si janë prekur qelizat e mëlçisë. Megjithatë, duket se dëmtimi i mëlçisë, në rastin e cirrozës, mund të rrisë rrezikun e kancerit të mëlçisë.

– Cirroza

Cirroza është një term mjekësor që do të thotë se indet e mëlçisë janë trembur dhe nuk mund të kryejnë shumë prej funksioneve të tyre të zakonshme. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet që në shumicën e rasteve të kesh cirrozë nuk të çon në kancer të mëlçisë.
Në Angli, shkaqet kryesore të cirrozës janë:
• keqpërdorimi i alkoolit për një kohë të gjatë – zakonisht gjatë shumë viteve
• sëmundjet alkoolike jo-yndyrore të mëlçisë
• hepatiti C

Abuzimi me Alkoolin

Mëlçia është një organ i ashpër dhe elastik. Ajo mund të durojë një nivel të lartë të dëmtimit që do t’i shkatërronte organet e tjera. Ajo është gjithashtu e aftë për të rigjeneruar veten. Por, pavarësisht elasticitetit të mëlçisë, zgjatja e keqpërdorimit të alkoolit gjatë shumë viteve mund ta dëmtojnë atë.
Çdo herë që pini alkool, mëlçia juaj filtron helmet e alkoolit nga gjaku juaj dhe disa prej qelizave të mëlçisë vdesin. Mëlçia mund të rigjenerojë qeliza të reja, por në qoftë se ju pini për shumë vite, mëlçia juaj do të humbasë aftësinë për ta bërë këtë rigjenerim të qelizave.
Është vlerësuar se një në tre raste të kancerit të mëlçisë janë të lidhura me keqpërdorimin e alkoolit.

Sëmundja Jo-alkoolike e mëlçisë yndyrore

Sëmundje Jo-alkoolike e mëlçisë yndyrore ndodh kur depozita të vogla të yndyrës ndërtohen brenda indeve të mëlçisë. Kjo është një gjendje e zakonshme dhe nuk shkakton asnjë simptom të dukshme te shumica e njerëzve. Megjithatë, në disa njerëz, nivelet e larta të yndyrës mund ta bëjnë mëlçinë të përflakur. Me kalimin e kohës, inflamacioni do e dhëmbëzojë mëlçinë.
Shkaku i saktë i sëmundjes së mëlçisë yndyrore jo-alkoolike është i paqartë, por ai është i lidhur ngushtë me trashjen dhe Diabetin tip 2.

Hepatiti C

Një infeksion afatgjatë i hepatitit C mund të shkaktojë inflamacion dhe dhëmbëzim të mëlçisë. Shumica e njerëzve të infektuar me hepatit C, e zhvillojnë infeksionin nga përdorimi i gjilpërave të kontaminuara ose pajisje të tjera të drogës gjatë injektimit të drogave si heroina.
Nëse pini duhan dhe keni hepatit C, rreziku i zhvillimit të kancerit të mëlçisë ka rritje të mëtejshme.

Faktorë të tjerë të rrezikut

Faktorë të tjerë të rrezikut për kancerin e mëlçisë përfshijnë:

Hepatiti B

Hepatiti B është një virus që mund të përhapet me anë të gjakut të ndotur dhe llojet e tjera të lëngjeve trupore, të tilla si pështyma, sperma dhe lëngjet vaginale. Një numër i vogël i njerëzve kanë simptoma të rënda të ngjashme me ato të kancerit të mëlçisë, dhe mund të zhvillojnë dhëmbëza të gjera të mëlçisë së tyre.
Rreziku i dikujt me një infeksion të Hepatitit B për zhvillim të kancerit të mëlçisë duket të jetë i ndikuar nga përkatësia etnike. Njerëzit me origjinë aziatike të infektuar me hepatit B kanë një shans më të lartë se mesatarja e zhvillimit të kancerit të mëlçisë, pavarësisht nëse tek ata është zhvilluar edhe cirroza e mëlçisë apo jo.
Njerëzit e përkatësive të tjera etnike duket të ketë një rritje të rrezikut të kancerit të mëlçisë, vetëm nëse tek ata zhvillohet gjithashtu cerozë ose ndonjë tjetër gjendje që lidhet me mëlçinë, siç është Hepatiti C.
Nëse pini duhan dhe keni Hepatit B, rreziku i zhvillimit të kancerit të mëlçisë është në rritje të mëtejshme.

Haemochromatosis

Haemochromatosis është një kusht gjenetik ku trupi rezervon shumë hekur nga ushqimi. Nivelet e tepërta të hekurit kanë efekt helmues në mëlçi dhe shkaktojnë dhëmbëza në të.
Njerëzit me haemochromatosis të lidhur me cirrozë, kanë 1 në 10 shanse për zhvillimin e kancerit të mëlçisë. Ky rrezik ulet në 0.1 në 10 herë vetëm me fillimin e trajtimit për të hequr hekurin e tepërt nga trupi.

Hepatiti autoimun

Hepatiti autoimun është një gjendje e rrallë gjenetike që mendohet të ndikojë tek 1 në çdo 7150 persona.
Në hepatitin autoimun, sistemi juaj imunitar (mbrojtësi natyral i trupit ndaj infeksioneve) sulmon qelizat e mëlçisë sikur ato të ishin një infeksion “i huaj”. Ajo që pikërisht e shkakton këtë sulm është e panjohur.
Nëse keni hepatit autoimun, rreziku i zhvillimit të kancerit të mëlçisë është më i vogël se në rastin kur keni cerozë të sjkaktuar nga një nga shkaqet e tjera të zakonshme. Kjo mund të jetë për shkak se shumica e rasteve të hepatitit autoimun mund të trajtohen me medikamente immunosuppressant që ndihmojnë në parandalimin e sistemit imunitar nga dëmtimi mëlçisë.

Cirroza biliare primare

Cirroza biliare primare është një gjendje e rrallë dhe pak e kuptuar e mëlçisë.
Një nga funksionet kryesore të mëlçisë është që të krijojë një lëng të quajtur verdhëz, e përdorur nga trupi për të ndihmuar zbërthimin e yndyrave. Verdhëza transportohet në sistemin e tretjes nëpërmjet një serie tubash të quajtura kanalet biliare.
Për arsye që janë të paqarta, në rastet e cerozës biliare primare, kanalet biliare janë dëmtuar gradualisht. Kjo përfundimisht çon në një mbindërtim biliar brenda mëlçisë, gjë që dëmton mëlçinë dhe shkakton cirrozë.
Njerëzit me cirozë biliare primare të avancuar vlerësohet të kenë 1 në 20 shanse të zhvillimit të kancerit të mëlçisë në çdo vit.

Në vijim gjeni Udhëzuesin e posaçëm të pacientëve me kancer të Mëlçisë për trajtimin natyral që kanë nevojë për shërimin dhe jetën sa më cilësore.

Trajtimi natyral i avancuar – Kura Bimore

Cancer

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit - Kura Bimore Profesionale


Për më shumë se një dekadë, ne kemi ndihmuar një numër të madh pacientësh me lloje të ndryshme të kancerit, pacientë në faza të avancuara të kancerit dhe pacientë që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të vjetër, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative. Në fakt, shumë pacientë mësojnë për ne pasi trajtimet e tjera, si konvencionale, ashtu edhe ato alternative, kanë dështuar.

Pyetja është: "Si e realizojmë ne atë që shumë spitale moderne apo qendra të tjera shëndetësore nuk kanë mundur ta realizojnë?"

Përgjigja është e thjeshtë: “Me anë të formulave unike të bimëve shkretinore të studiuara nga teknologjia më e fundit dhe programeve ushqimore të avancuara dhe shumë të thjeshta për t’u zbatuar nga të gjithë.”

Qëllimi ynë është që të sjellim trajtime të kancerit të një niveli të avancuar, të prodhuara nga bimët më të forta shkretinore, për të ndihmuar pacientët tanë të arrijnë shanset më të mëdha të suksesit.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Dështimi i trajtimeve konvencionale apo alternative

Shumë pacientë me kancer vendosin të presin derisa sëmundja e tyre të ketë përparuar për shkak të trajtimeve të gabuara, konvencionale (si: Kimioterapia, GTFC-Kimioterapia me fraksion të synuar gjenetikisht, radioterapia, kirurgjia) apo alternative dhe popullore (si: vajguri, helm akrepi, vaj kanabisi, vitaminat, dieta ushqimore të caktuara, etj.), deri në një gjendje pothuajse të pakontrollueshme para se të shikojnë një mundësi të përparuar të trajtimit natyral real. Ndërsa ne jemi akoma në gjendje t'i ndihmojmë këta pacientë, trajtimi bëhet më kompleks dhe kërkon kohë sepse kemi të bëjmë me sëmundje të fazës së vonë, si dhe duhet të rindërtojmë sistemin imunitar të pacientit, të dëmtuar nga përpjekjet e mëparshme të dështuara të trajtimit të kancerit.

Kujdesi familjar në shtëpi

Më e mira që mund të bëni për veten apo të dashurin tuaj të prekur nga kanceri është që ta mbani në shtëpi dhe të kujdeseni për të, në ngrohtësinë familjare, mes njerëzve të dashur dhe jo nëpër spitale, sepse askush nuk mund të kujdeset për ju si njerëzit e dashur të shtëpisë.
Prandaj, trajtimi ynë natyral dhe kura jonë bimore unike mund të arrijë në çdo shtëpi dhe të merret lehtësisht nga çdo pacient, kudo në botë, pa qenë nevojë të ndërmerren udhëtime të lodhshme e të shtrenjta, dhe pa qenë i detyruar të përballojë stresin e spitaleve që i dobëson imunitetin dhe i rrëzon moralin, përkrah shumë të tjerave.

Kura Bimore Profesionale

Trajtimi që ne i mundësojmë pacientëve të kancerit është një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm dhe pasion në 5 ilaçe bimore unike, janë përbërësit e kurës tonë profesionale kundër llojeve të ndryshme të kancerit, por që përgatiten në mënyrë të posaçme për çdo pacient në bazë të gjendjes aktuale dhe fazës së trajtimit.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë fazat e avancuara dhe përhapjen me metastaza, dhe pavarësisht llojeve të trajtimeve që mund të kenë marrë apo të jenë duke marrë pacientët, konvencional apo alternativ; që të gjithë përfitojnë nga ky trajtim, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Bimët e egra medicinale shkretinore të përdorura në këto ilaçe bimore kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene burimore dhe metastazike.

Fazat e Trajtimit

Për faktin se çdo pacient është unik në krijim dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, dhe kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur!