Pesë mitet kryesore rreth kancerit

Pesë mitet kryesore rreth kancerit

Ju ndoshta dëgjoni shumë informacione kontradiktore në lidhje me kancerin. Ka shumë mendime se çfarë e shkakton atë, cili është rreziku më lartë, dhe se si mund ta mundni atë?

Pra cilat janë faktet rreth  kancerit dhe cilat janë mitet? Disa nga të vërtetat dhe keqkuptimet e zakonshme rreth kancerit mund të jenë të papritura për ju …

Mitet rreth kancerit dhe si është e vërteta

1. Kanceri është gjenetik, kështu që asgjë nuk mund ta pengojë atë, nëse jeni apo jo të diagnostikuar.

E vërteta është se më pak se 5% e të gjithë kancereve mund të kenë një lidhje gjenetike. Dihet tashmë që shumica më e madhe e kancereve janë të shkaktuara nga toksiciteti i mjedisit.

2. Alkooli është i mirë për shëndetin, dhe një gotë verë e kuqe mund të jetë e dobishme për shëndetin e zemrës.

E vërteta është se alkooli shkakton inflamacion. Inflamacioni kronik është i lidhur ngushtë me kancerin, sëmundjet e zemrës, diabetin, dhe shumë sëmundje neurodegjenerative, të tilla si Alzheimer dhe Parkinson.

3. Njerëzit me kancer duhet të bëjnë “pushim” sa më shumë të jetë e mundur.

E vërteta është se ekspertët këshillojnë kundër izolimit dhe pasivitetit, të cilat mund të çojnë në rritjen e lodhjes, një sistem të dobësuar imunitar, dhe depresion. Pacientët të cilët ushtrohen në mënyrë të vazhdueshme kanë një normë më të lartë të mbijetesës dhe të mbajnë një qëndrim shumë pozitiv gjatë shërimit të tyre.

4. Ushqimi nuk ka lidhje me kancerin, nuk e parandalon atë, dhe nuk e lufton atë.

E vërteta është se ushqimet e larta në sheqer të rafinuar, natrium të rafinuar dhe yndyrna të dëmshme, kanë treguar në studime të panumërta që ndikojnë  në dëmtimin qelizor, që çon në kancer. Qelizat e kancerit konsumojnë shumë sheqer (glukozë) si  lëndë djegëse më shumë se çdo qelizë tjetër në trupin tuaj. Në anën tjetër, ngrënia e një diete të pasur me ushqime organike dhe vitamina, parandalon natyrshëm përkeqësimin qelizor dhe rrit mundësinë për të parandaluar dhe mposhtur këtë sëmundje shkatërruese (dhe shumë të tjera).

5. Obeziteti nuk e rrit rrezikun e kancerit.

E vërteta është se mbipesha është tepër e rrezikshme. Ekspertët pajtohen se qindra raste të kancerit shkaktohen drejtpërdrejt nga pesha e tepërt. Një arsye kryesore është se qelizat e yndyrës fshehin estradiol, i cili vepron si një “pleh” për qelizat e kancerit.
Duke u informuar për shkaqet dhe të vërtetat e sëmundjes, kjo është mburoja juaj e parë në parandalimin e saj.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për luftimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të kancerit, që i gjeni në kategoritë përkatëse. (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook