Llojet më të përhapura të kancereve dhe çfarë i shkakton

 

Kanceri ka shumë fytyra

Fjala “i diagnostikuar me kancer” mund të shkaktojë një reagim të menjëhershëm; Trishtim, zemërim, dhe ndjenja e tronditjes, janë vetëm disa nga emocionet që rrëzojnë sistemin tuaj në sekondat e frazës së shqiptimit.
Termi ‘kancer’ përfshin më shumë se 100 lloje, por cilat janë llojet më të zakonshme të tij?
Ka shumë forma të kancerit, megjithatë, këtu do të flasim për llojet më të zakonshme të kancerit, për shkak se njohuria është fuqi. Sa më shumë që dini për kancerin, aq më mirë do ta parandaloni atë.

Pothuajse të gjitha llojet e kancerit njihen si qeliza të dëmtuara apo të ndryshuara, që shumëzohen shpejtë, dhe kanë aftësinë për t’u përhapur në të gjithë trupin. Forma specifike e kancerit është quajtur dhe kategorizohet sipas zonës së indeve të prekur.

Trupi përbëhet nga miliarda qeliza dhe aktivitetet e këtyre qelizave janë të menaxhuara nga ADN-ja. Qelizat rriten, shumohen dhe vdesin çdo sekondë të çdo dite. Por, qelizat e kancerit injorojnë direktivat e trupit dhe shumohen pa përmbajtje. Ato pengojnë aktivitetet normale të organeve të brendshme dhe pushtojnë indet e tyre.

Çfarë e shkakton kancerin?

Sipas hulumtimeve, shkaqet e kancerit janë ende të panjohura. Por “ekspertët” mjekësorë bien dakord për disa pika që mund të shkaktojnë kancer, të tilla si:

– Obeziteti,

– pirja e duhanit,

– konsumi i alkoolit,

– toksicitetet e rënda metalike,

– produktet kozmetike,

– ndotja e mjedisit,

– ushqimet e modifikuara gjenetikisht,

– telefonat celularë,

– disa produkte të zakonshme shtëpiake.

Një person i mirë-informuar mund të bëjë zgjedhje të arsyeshme në lidhje me stilin e jetës së tij në të ardhmen, por një person që kurrë nuk dëgjon një pëshpëritje për rrezikun në jetën e tij, bie pre e një zgjedhje pa njohuri. Ti e di se prodhuesit e ushqimit, kompanitë e produkteve të pastrimit dhe gjigandët farmaceutik, nuk duan që ju të jeni i informuar.

Llojet më të përhapura të Kancerit

Kanceri i mushkërive; Ka lloje të ndryshme të kancerit të mushkërive, por më i zakonshmi është ai i shkaktuar nga pirja e duhanit, me një kauzë të mesme askush nuk dëgjon në lidhje me  helmimin radon. Kanceri i mushkërive ndikon në alveoli dhe mund të përhapet në indet e tjera me shpejtësi. Ai ka një nga normat më të ulëta të mbijetesës dhe pretendon më shumë se 1.5 milion jetë çdo vit në mbarë botën, dhe përbën 13% të të gjitha rasteve të kancerit.

Kanceri i mëlçisëKy kancer mori jetën e 745.000 njerëzve në nivel global në vitin 2012 dhe përfaqëson 5.6 % të të gjitha rasteve të kancerit. Si organ kryesor i trupit për filtrim, ju nuk mund të jetoni pa mëlçinë tuaj. Ky organ pastron tërë gjakun – një mënyrë e preferuar e transportit të qelizave të kancerit. Me fjalë të tjera, një kancer që fillon diku tjetër, përfundon në mëlçi. Kur kanceri fillon në mëlçi, shkaku është zakonisht alkooli, një defekt i lindjes, apo infeksion kronik si Hepatiti B ose C.

Kanceri i stomakut; Kanceri në stomak, rezulton të ketë  më shumë se 720.000 vdekje në vit. Edhe pse shkaku zyrtar i vdekjes është “adenocarcinoma e stomakut”, në fakt shumica vdesin gjatë operacionit. Ky lloj kanceri prek muret e stomakut, dhe shpeshherë shkon pa u vënë re në fazën e hershme. Sa më shumë kohë të duhet për diagnozën dhe trajtimin e kancerit, aq më i vështirë është kurimi i tij. Kanceri i stomakut përfaqëson 6.8% të të gjitha rasteve të kancerit. Ushqimi, pirja e duhanit dhe konsumi i alkoolit janë shkak  për të rritur rrezikun e kësaj forme të kancerit. Nëse keni shqetësime të vazhdueshme në stomak që përfshin të përziera, urth, shtrëngim apo dhimbje, bisedoni me mjekun tuaj.

Kanceri  kolorektal; Ky lloj kanceri i gjetur në zorrën e trashë, shkakton vdekjen e gati 700.000 njerëzve në vit. Ai është shkaku i dytë më i lartë i vdekjes nga kanceri në Shtetet e Bashkuara – që përbëjnë 9.7% të të gjitha rasteve të kancerit. Në qoftë se kapet në fillim, normat e mbijetesës janë të shkëlqyera. Shqyrtimet e hershme të kancerit kolorektal janë të rëndësishme pasi që shpesh nuk ka simptoma, derisa qelizat kanceroze të jenë shumëfishuar dhe përhapur në organe të tjera.

Kanceri i gjirit; Kanceri i gjirit ndodh në indet e gjirit tek meshkujt dhe femrat. Ky kancer merr jetën e më shumë se 500.000 njerëzve çdo vit; 11.9% e të gjitha rasteve të kancerit janë gjetur në gji. Tumori malinj që rritet në këtë ind, përhapet shpejt në pjesë të tjera të trupit, nëse nuk trajtohet. Ky është kanceri i dytë më i zakonshëm i diagnostikuar tek  gratë (pas kancerit të lëkurës).

Kanceri esophageal; Kanceri i fytit – i njohur gjithashtu si kanceri i tubit të ushqimit – merr jetën e më shumë se 400.000 njerëzve çdo vit, dhe përfaqëson 3.2% të të gjitha rasteve të kancerit. Shkaqet kryesore të kancerit esophageal janë pirja e duhanit, konsumimi i alkoolit, mbipesha, dhe dieta jo e shëndetëshme. Nëse jeni një duhanpirës, rreziku është shumë më i lartë. Kontrolli për këtë formë të kancerit është i komplikuar dhe ndonjëherë dëmton tubin e ushqimit gjatë procedurës. Shkencëtarët janë duke punuar për të gjetur mundësi më të mira.

Kanceri i mitrës; Kanceri i mitrës ndodhet në pjesën e poshtme të mitrës dhe përhapet në pjesën e sipërme të kanalit vaginal. Nëse qelizat në këtë fushë pësojnë ndryshime të cilat dallohen me kalimin e kohës, atëherë mund të ndodhë kancer në qafën e mitrës. Ky kancer merr jetën e 528,000 njerëzve çdo vit dhe përfaqëson 3.7% të të gjithë kancereve. Mjekët përdorin Pap Test për të përcaktuar gjendjen e qelizave të mitrës. Zbulimi i hershëm është i domosdoshëm pasi mund të jetë asimptomatik dhe  mund të kurohet para përhapjes së tij.

Kanceri i prostatës; Edhe ky lloj kanceri nuk ka shenja apo simptoma deri sa është përhapur në zona të tjera të trupit. Kjo është arsyeja që ai merr jetën e 1.1 milionë njerëzve në vit dhe përbën 7.9% të të gjitha rasteve të kancerit të diagnostikuara.

Kanceri i fshikëzës së urinës; Për fat të mirë, kanceri i fshikëzës shkakton siklet gjatë urinimit, kështu që zbulohet më parë dhe më shpejt se shumë forma të tjera të kancerit. Edhe me zbulimin e hershëm dhe trajtimin, ai merr jetët e 430,000 njerëzve çdo vit dhe përfaqëson 3.1% të të gjitha rasteve të kancereve të diagnostikuara. Kontrolli dhe kujdesi i vazhdueshëm është i rëndësishëm për t’u siguruar se nuk ka përsëritje të kancerit të fshikëzës.

Kanceri i pankreasit; Ky kancer është agresiv dhe ka disa simptoma të sëmundjes. Dhimbje barku, verdhëz, dhe humbje peshe të pashpjegueshme janë shenja që shfaqen në disa pacientë. Kanceri pankreatik merr jetët e 338,000 njerëzve çdo vit dhe përfaqëson 2.4% të të gjitha rasteve të kancerit. Pankreasi është i vendosur prapa stomakut dhe prodhon lëngje që ndihmojnë tretjen e ushqimit dhe hormoneve.

Kanceri limfatik; Ky kancer fillon të zhvillohet në qelizat e bardha të gjakut të sistemit tuaj limfatik, i cili është thelbi i sistemit tuaj imunitar. Dhimbje barku, lodhje dhe nyjet limfatike të fryra (që gjenden në sqetull, qafë, dhe ijë) janë simptomat që disa pacientë kanë raportuar. Duke marrë  jetën e më shumë se 386.000 njerëzve në vit në mbarë botën, Limfoma jo-Hodgkin përfaqëson 2.4% të të gjitha rasteve të kancerit.

Leukemia; Kanceri i qelizave të gjakut quhet leukemi. Ajo fillon në palcën e kockave, ku shumica e qelizave të gjakut prodhohet. Leukemia përfaqëson 2.5% të rasteve të kancerit në nivel global, dhe shkakton vdekjen e 352,000 njerëzve çdo vit. Shumë qeliza të papjekura të gjakut krijohen dhe prishin qelizat e shëndetshme të gjakut, duke çuar në rritjen e rrezikut të infeksionit, lodhje ekstreme dhe anemi.

Këto janë llojet e kancerit të diagnostikuara më së shumti në botë, me një akont mbi 72.2% të të gjitha rasteve.

Statistikat zyrtare thonë se “kanceri” është shkaku i vdekjes, por realiteti është se shumica e njerëzve që vdesin nga “kanceri” aktualisht vdesin nga trajtimet konvencionale si: kimioterapia, rrezatimi, dhe kirurgjia.

Duke i kushtuar vëmendje të veçantë trupit tuaj, duke u kujdesur për dietën dhe mënnyrën e jetesës; ky është çelësi për parandalimin e kancerit dhe për zbulimin e tij që në fazat e para. Sa më shpejt që të merrni përgjegjësinë për dietën tuaj, stilin e jetës, dhe peshën trupore, kjo do të jetë në të mirë të çdo qelize në trupin tuaj.

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit – Gjenerata e Re e Luftës Kundër Kancerit

Advanced Herbal Remedies Against Cancer

For more than a decade, we have helped a large number of patients with different types of cancer, whether in advanced stages or who have not responded to conventional treatments, to find advanced treatment options using a unique natural approach personalized that goes beyond standardized cancer treatment models.
We feel very blessed and excited to have developed an amazing treatment, studied and inspired by the traces of ancient natural medicine, with the aim of helping all cancer patients, including those who have not achieved the desired results from the treatments followed, whether conventional or alternative.
Our herbal remedies for various types of cancer are unique formulas of desert plants scientifically studied in different countries of the developed world, and successfully proven in one voice in a thousand fell patients we treated.
Providing access to these strong and realistic treatment options is what makes our work very special and unique. We believe that human life is a gift from God that is worth fighting for; We have a responsibility: To offer truly personalized opportunities and led by a specialized team to help preserve and improve human life.
For the fact that each person is unique in creation, and the health, physiological, emotional and social condition of each differs from each other, as well as the stage of disease progression and its aggressiveness, or the ways in which each has treated the disease , that all of these are different, and this makes the stages of treatment of each patient different, and also the duration required for the treatment of each of them is different.
This treatment and this professional combination with completely wild desert plants contains a full spectrum formula of the best that God has given us!
You or your loved one can be cured and can lead a better life, whatever the disease and no matter how advanced it is, you just have to make the right choice, the choice that helps against the disease and for maintaining the quality of life that God has ordained for him to live, and not one that harms health even more or that spreads disease even more!
Find below your type of cancer or your human, and click on the picture to give me in more detail the herbal medicines and their effects.

Kurat Bimore të Avancuara Kundër Kancerit - Shqip

Për më shumë se një dekadë, ne kemi ndihmuar një numër të madh pacientësh me lloje të ndryshme të kancerit, qoftë në faza të avancuara apo që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të vjetër, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative.

Kurat tona bimore për lloje të ndryshme të kancerit janë formula unike të bimëve shkretinore të studiuara në mënyrë shkencore në shtete të ndryshme të botës së zhvilluar, dhe të provuara me sukses në njerëz e në mijëra pacientë kemi trajtuar.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Për faktin se çdo njeri është unik në krijim, dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, dhe kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky kombinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet dhe mund të bëjë një jetë më të mirë, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur, atë zgjedhje që e ndihmon kundër sëmundjes dhe për ruajtjen e cilësisë së jetës që Zoti i ka caktuar të jetojë, dhe jo atë që e dëmton edhe më shumë shëndetin apo që përhap edhe më shumë sëmundjen!

Gjeni më poshtë llojin e kancerit tuaj apo të njeriut tuaj, dhe shtypni mbi foto për tësuar nënyrë të detajuar ilacet bimore përbërëse dhe efektet e tyre.