KANCERI I STOMAKUT; Si zhvillohet, Llojet, Shenjat, Faktoret e Rrezikut, Trajtimi

 

Çfarë është kanceri në stomak / lukth?

Kanceri i stomakut, i quajtur gjithashtu kanceri gastrik, është një kancer që fillon në stomak / lukth. Për të kuptuar kancerin e stomakut, ju ndihmon të dini më shumë në lidhje me strukturën dhe funksionin normal të stomakut.

Stomaku

Pasi ushqimi është përtypur dhe gëlltitur, ai hyn në ezofag, një tub që mbart ushqim nëpër gushë dhe gjoks deri në stomak. Ezofagu i bashkohet stomakut në kryqëzimin gastroesophageal (GE), i cili gjendet menjëherë nën diafragmë (fletë e hollë e muskujve të frymëmarrjes nën mushkëri). Stomaku është një organ si qeskë që mban ushqimin dhe fillon ta tresë atë duke sekretuar lëngjet e stomakut. Ushqimi dhe lëngjet e stomakut përziehen dhe pastaj zbrazen në pjesën e parë të zorrëve të vogla të quajtur duodenum.

Disa njerëz përdorin fjalën stomak për të referuar zonën e trupit në mes të gjoksit dhe zonës së komblikut. Termi mjekësor për këtë zonë është abdomen. Për shembull, disa njerëz me dhimbje në këtë fushë do të thonë se kanë një “dhimbje stomaku,” kur në fakt dhimbja mund të vijë nga apendiksi, zorra e vogël, zorra e trashë ose organet e tjera në zonë. Mjekët e quajnë këtë dhimbje të barkut simptomë, sepse stomaku është vetëm një nga shumë organe në bark.
Kanceri i stomakut nuk duhet të ngatërrohet me kanceret e tjera që mund të ndodhin në bark, si kanceri i zorrës së trashë (zorrët e mëdha), mëlçisë, pankreasit, ose i zorrës së vogël, për shkak se këto kancere mund të kenë simptoma të ndryshme, këndvështrime të ndryshme, dhe trajtime të ndryshme.

Zhvillimi i kancerit të stomakut

Kanceret e stomakut kanë tendencë të zhvillohen ngadalë gjatë shumë viteve. Para se një kancer i vërtetë të zhvillohet, ndryshimet para-kanceroze shpesh ndodhin në shtresën e brendshme (mukozën) e stomakut. Këto ndryshime të hershme rrallë shkaktojnë simptoma dhe për këtë arsye shpesh shkojnë pa u vënë re.

Kanceret e stomakut mund të përhapen (metastasize) në mënyra të ndryshme. Ato mund të rriten përmes murit të stomakut dhe të pushtojnë organet pranë. Ato mund të përhapen gjithashtu në enët limfatike dhe nyjet limfatike aty pranë. Nyjet limfatike janë struktura që ndihmojnë luftën kundër infeksionit. Stomaku ka një rrjet shumë të pasur të enëve dhe nyjeve limfatike. Kur kanceri i stomakut bëhet më i avancuar, ai mund të udhëtojnë përmes qarkullimit të gjakut dhe të përhapet në organe të tilla si mëlçia, mushkëritë, dhe eshtrat. Nëse kanceri është përhapur në nyjet limfatike ose në organe të tjera, perspektiva e pacientit nuk është aq e mirë (shpresat për mbijetesë janë të pakta ose aspak).

Llojet e kancerit të stomakut

Llojet e ndryshme të kancerit të stomakut përfshijnë:

Adenocarcinoma

Rreth 90% deri në 95% e kancereve të stomakut janë adenokarcinoma. Kur përdoret termi kanceri i stomakut ose kanceri gastrik, pothuajse gjithmonë i referohet një adenokarcinoma. Këto kancere zhvillohet nga qelizat që formojnë shtresën e brendshme të stomakut (mukoza).

Limfoma – Lymphoma

Këto janë kanceret e indeve të sistemit imunitar që gjenden ndonjëherë në murin e stomakut. Rreth 4% e kancereve të stomakut janë limfoma. Trajtimi dhe perspektiva varen nga lloji i Limfoma-s.

Tumori gastrointestinal stromal (GIST)

Këto janë tumore të rralla që fillojnë në forma shumë të hershme të qelizave në muret e stomakut të quajtura qelizat intersticiale të Cajal. Disa prej këtyre tumoreve janë jo-kanceroze (beninje); të tjerët janë kanceroze. Edhe pse GIST mund të gjenden kudo në traktin e tretjes, shumica janë gjetur në stomak.

Tumori carcinoid

Këto janë tumoret që fillojnë në qelizat hormon-prodhuese të stomakut. Shumica e këtyre tumoreve nuk përhapen në organet e tjera. Rreth 3% e kancereve të stomakut janë tumoret carcinoid.

Kancere të tjera

Llojet e tjera të kancerit të stomakut përfshijnë: kanceri i qelizës squamous, kanceri i qelizës së vogël, dhe leiomyosarcoma, të cilat gjithashtu mund të fillojnë në stomak, por këto kancere janë shumë të rralla.

Disa statistika kyçe rreth kancerit të stomakut

Kanceri i stomakut kryesisht prek njerëzit e moshuar. Mosha mesatare e njerëzve kur ata janë diagnostikuar është 69 vjeçare. Rreth 6 në çdo 10 njerëz të diagnostikuar me kancer në stomak janë 65 vjeç ose më të vjetër. Rreziku mesatar që një person të zhvillojë kancerin e stomakut në jetën e tij është rreth 1 në 111. Ky rrezik është më i lartë te meshkujt se sa te femrat, dhe gjithashtu mund të ndikohet nga një numër faktorësh të tjerë.

Kanceri i stomakut është shumë më e zakonshme në vendet më pak të zhvilluara. Kjo është një shkak kryesor i vdekjeve nga kanceri në botë.
Deri në fund të viteve 1930, kanceri në stomak ishte shkaku kryesor i vdekjes nga kanceri në Shtetet e Bashkuara. Tani, kanceri i stomakut është më poshtë në këtë listë. Arsyet për këtë rënie nuk janë plotësisht të njohura, por mund të jetë i lidhur me rritjen e përdorimit të ftohjes për ruajtjen e ushqimit. Kjo bëri që frutat e freskëta dhe perimet të jenë më në dispozicion dhe të zvogëlohet përdorimi i ushqimeve të kripura dhe të tymosura.

Shenjat dhe simptomat e kancerit të stomakut

Për fat të keq, fazat fillestare të kancerit të stomakut rrallë herë shkaktojnë simptoma. Kjo është një nga arsyet pse kanceri i stomakut është aq i vështirë për t’u zbuluar herët. Shenjat dhe simptomat e kancerit të stomakut mund të përfshijnë:
• Oreks i dobët
• humbje peshe
• dhimbje barku
• siklet të paqartë në bark, zakonisht mbi kërthizë
• një ndjenjë mbushjeje në barkun e sipërm pas ngrënies së një vakti të vogël
• urth ose dispepsi
• të përzierë
• të vjella, me ose pa gjak
• fryrje ose grumbullim lëngjesh në bark
• ulje e numrit të qelizave të kuqe të gjakut (anemi)

Shumica e këtyre simptomave kanë më shumë të ngjarë të shkaktohen nga gjëra të tjera dhe jo nga kanceri, si nga ndonjë virus në stomak ose një ulçer. Ato mund të ndodhin edhe nga llojet e tjera të kancerit. Por njerëzit që kanë ndonjë nga këto probleme, veçanërisht në qoftë se ato nuk largohen ose përkeqësohen, duhet të kontrolloheni te mjeku.

Cilat janë faktorët e rrezikut për kancerin e stomakut?

Faktor rreziku është çdo gjë që ndikon në rritjen e mundësisë për t’u prekur nga sëmundje të tilla si kanceri. Kanceret e ndryshme kanë faktorë të ndryshëm të rrezikut. Disa faktorë të rrezikut, si pirja e duhanit, mund të ndryshohen. Të tjerë, si mosha apo historia familjare e një personi, nuk mund të ndryshohen.

Por megjithatë, faktorët e rrezikut nuk na tregojnë gjithçka. Duke pasur një faktor rreziku, apo edhe disa faktorë të rrezikut, nuk do të thotë që ju do të prekeni nga sëmundja. Dhe shumë njerëz që preken nga sëmundja mund të kenë pak ose aspak faktorë të njohur të rrezikut.

Shkencëtarët kanë gjetur disa faktorë të rrezikut që e bëjnë një person më të ngjarë të preket nga kanceri i stomakut. Disa nga këto mund të kontrollohen, por të tjerët jo:

 • Gjinia

Kanceri i stomakut është më i zakonshëm te meshkujt se sa te femrat.

 • Mosha

Ka një rritje të mprehtë në normat e kancerit të stomakut te njerëzit mbi moshën 50 vjeç. Shumica e njerëzve të diagnostikuar me kancer në stomak janë në mes të 60-ve dhe në fund të 80-ve.

 • Gjeografia

Në rang botëror, kanceri i stomakut është më i zakonshëm në Japoni, Kinë, Evropë Jugore dhe Lindore, dhe Amerikë Jugore dhe Qendrore. Kjo sëmundje është më pak e zakonshme në pjesën veriore dhe perëndimore të Afrikës, Azisë Qendrore dhe Jugore, dhe në Amerikën e Veriut.

 • Infeksioni i Helicobacter pylori

Infeksioni me bakteret Helicobacter pylori (H pylori) duket të jetë shkaku kryesor i kancerit të stomakut, sidomos i kancerit në pjesën më të ulët të stomakut (skajor). Infeksioni afatgjatë të stomakut me këtë embrion mund të çojë në inflamacion (të quajtur gastrit atrophic kronik) dhe në ndryshimet para-kanceroze të shtresës së brendshme të stomakut.

Njerëzit me kancer në stomak kanë një normë më të lartë të infeksionit H pylori se njerëzit pa këtë kancer. Infeksioni H pylori është i lidhur edhe me disa lloje të Limfomave të stomakut. Megjithatë, shumica e njerëzve që bartin këtë embrion në barkun e tyre nuk zhvillojnë kancer.

 • Limfoma e stomakut

Njerëzit të cilët kanë pasur një lloj të caktuar të Limfoma-s së stomakut e njohur si Mukoza shoqëruese e indeve limfoide (malt) kanë një rrezik në rritje të prekjes nga adenocarcinoma e stomakut. Kjo është ndoshta për shkak se Malt limfoma e stomakut shkaktohet nga infeksioni me bakteret H pylori.

 • Dieta

Një rritje e rrezikut të kancerit të stomakut është parë në njerëz me dietat që kanë sasi të mëdha të ushqimeve të tymosura, të kripurave, mishit dhe turshive.

Në anën tjetër, ngrënia e sa më shumë frutave të freskëta dhe perimeve ka treguar të ulë rrezikun e kancerit të stomakut.

 • Përdorimi i duhanit

Duhani rrit rrezikun e kancerit të stomakut, veçanërisht në pjesën e sipërme të stomakut afër ezofagut. Shkalla e kancerit të stomakut është dyfishuar te duhanpirësit.

 • Kirurgjia e mëparshme në stomak

Kanceret e stomakut kanë më shumë gjasa të zhvillohen në njerëz të cilët kanë pasur një operim të stomakut për trajtimin e sëmundjeve jo-kanceroze të tilla si ulçerat. Kjo mund të jetë për shkak se stomaku prodhon pak acid, gjë e cila lejon prodhimin e më shumë baktereve nitrite. Kthyerja  i verdhëzës nga zorra e vogël në stomak pas operacionit mund të shtojë  rritjen e rrezikut. Këto kancere zakonisht zhvillohen pak vite pas operacionit.

 • Anemia fatale

Disa qeliza në shtresën e brendshme të stomakut zakonisht prodhojnë një substancë të quajtur faktor i brendshëm (IF) që ne kemi nevojë për të absorbuar vitaminën B12 nga ushqimet. Njerëzit me pa mjaftueshmëri të IF mund të përfundojnë me mangësi të vitaminës B12, e cila ndikon aftësinë e trupit për të prodhur qelizat e reja të kuqe të gjakut dhe mund të shkaktojë probleme të tjera. Kjo gjendje quhet anemi fatale. Së bashku me aneminë, njerëzit me këtë sëmundje kanë një rritje të rrezikut të kancerit të stomakut.

 • Një histori familjare me kancerin e stomakut

Njerëzit me të afërm të shkallës së parë (prindërit, vëllezërit e motrat, ose fëmijët), të cilët kanë pasur kancerin e stomak, kanë më shumë gjasa për të zhvilluar këtë sëmundje.

 • Disa profesione

Punëtorët e qymyrit, metaleve, dhe në industritë e gomës duket se kanë një rrezik më të lartë të kancerit të stomakut.

Në vijim gjeni Udhëzuesin e posaçëm të pacientëve me kancer të Stomakut për trajtimin natyral që kanë nevojë për shërimin dhe jetën sa më cilësore.

Trajtimi natyral i Avancuar – Kura Bimore

Cancer

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit - Kura Bimore Profesionale


Për më shumë se një dekadë, ne kemi ndihmuar një numër të madh pacientësh me lloje të ndryshme të kancerit, pacientë në faza të avancuara të kancerit dhe pacientë që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të vjetër, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative. Në fakt, shumë pacientë mësojnë për ne pasi trajtimet e tjera, si konvencionale, ashtu edhe ato alternative, kanë dështuar.

Pyetja është: "Si e realizojmë ne atë që shumë spitale moderne apo qendra të tjera shëndetësore nuk kanë mundur ta realizojnë?"

Përgjigja është e thjeshtë: “Me anë të formulave unike të bimëve shkretinore të studiuara nga teknologjia më e fundit dhe programeve ushqimore të avancuara dhe shumë të thjeshta për t’u zbatuar nga të gjithë.”

Qëllimi ynë është që të sjellim trajtime të kancerit të një niveli të avancuar, të prodhuara nga bimët më të forta shkretinore, për të ndihmuar pacientët tanë të arrijnë shanset më të mëdha të suksesit.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Dështimi i trajtimeve konvencionale apo alternative

Shumë pacientë me kancer vendosin të presin derisa sëmundja e tyre të ketë përparuar për shkak të trajtimeve të gabuara, konvencionale (si: Kimioterapia, GTFC-Kimioterapia me fraksion të synuar gjenetikisht, radioterapia, kirurgjia) apo alternative dhe popullore (si: vajguri, helm akrepi, vaj kanabisi, vitaminat, dieta ushqimore të caktuara, etj.), deri në një gjendje pothuajse të pakontrollueshme para se të shikojnë një mundësi të përparuar të trajtimit natyral real. Ndërsa ne jemi akoma në gjendje t'i ndihmojmë këta pacientë, trajtimi bëhet më kompleks dhe kërkon kohë sepse kemi të bëjmë me sëmundje të fazës së vonë, si dhe duhet të rindërtojmë sistemin imunitar të pacientit, të dëmtuar nga përpjekjet e mëparshme të dështuara të trajtimit të kancerit.

Kujdesi familjar në shtëpi

Më e mira që mund të bëni për veten apo të dashurin tuaj të prekur nga kanceri është që ta mbani në shtëpi dhe të kujdeseni për të, në ngrohtësinë familjare, mes njerëzve të dashur dhe jo nëpër spitale, sepse askush nuk mund të kujdeset për ju si njerëzit e dashur të shtëpisë.
Prandaj, trajtimi ynë natyral dhe kura jonë bimore unike mund të arrijë në çdo shtëpi dhe të merret lehtësisht nga çdo pacient, kudo në botë, pa qenë nevojë të ndërmerren udhëtime të lodhshme e të shtrenjta, dhe pa qenë i detyruar të përballojë stresin e spitaleve që i dobëson imunitetin dhe i rrëzon moralin, përkrah shumë të tjerave.

Kura Bimore Profesionale

Trajtimi që ne i mundësojmë pacientëve të kancerit është një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm dhe pasion në 5 ilaçe bimore unike, janë përbërësit e kurës tonë profesionale kundër llojeve të ndryshme të kancerit, por që përgatiten në mënyrë të posaçme për çdo pacient në bazë të gjendjes aktuale dhe fazës së trajtimit.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë fazat e avancuara dhe përhapjen me metastaza, dhe pavarësisht llojeve të trajtimeve që mund të kenë marrë apo të jenë duke marrë pacientët, konvencional apo alternativ; që të gjithë përfitojnë nga ky trajtim, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Bimët e egra medicinale shkretinore të përdorura në këto ilaçe bimore kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene burimore dhe metastazike.

Fazat e Trajtimit

Për faktin se çdo pacient është unik në krijim dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, dhe kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur!