A ndërhyjnë Trajtimet Natyrale në Kimioterapi

 

Nëse ju ose dikush afër jush është diagnostikuar me kancer, atëherë ka të ngjarë të njiheni me metodat më të zakonshme të trajtimit të përshkruara nga praktika mjekësore konvencionale (perëndimore). Kimioterapia, rrezatimi dhe operacioni përdoren si një mjet për të “vrarë” qelizat e kancerit ose për t’i hequr ato fizikisht nga trupi.

Fokusi i këtij artikulli do të jetë në kimioterapinë, mënyrën e funksionimit dhe ndikimin e terapive natyrale si mundësi trajtimi shtesë ose e vetme në pacientët me kancer.

Ne kemi pasur shumë nga pacientët tanë të kancerit, të cilët mjeku onkolog i ka paralajmëruar ata të mos marrin asnjë trajtim natyral bimor apo shtesa ushqimore ndërsa i nënshtroheshin kimioterapisë dhe / ose rrezatimit. Ekzistojnë një numër arsyesh pse onkologu mund ta ketë sugjeruar këtë, por pyetja që do të përgjigjemi në këtë artikull është “A ndërhyjnë trajtimet bimore dhe shtesat ushqimore në kimioterapinë ose trajtimet e rrezatimit?”

Si funksionon kimioterapia?

Kimioterapia, e quajtur nganjëherë chemo, më së shpeshti i referohet trajtimit të kancerit përmes futjes së ilaçeve që shkatërrojnë kancerin në trup. Aktualisht ka mbi 100 ilaçe kimioterapie që përdoren në trajtimin e kancerit, të cilat ndahen në kategori bazuar në mënyrën e funksionimit të tyre në trup për të penguar rritjen e kancerit.

Ilaçet chemo kategorizohen midis kategorive të mëposhtme: Agjentët alkilues, anti-estrogjenet, antimetabolitët, antibiotikët antitumor, alkaloidet bimore (sintetike), frenuesit e topozomerazës dhe agjentët citotoksikë të paklasifikuar.

Edhe pse, si pacient, mund të jetë dërrmuese duke u përpjekur të kuptoni saktësisht se si funksionojnë të gjitha këto ilaçe, ato në fund të fundit janë krijuar për të synuar dhe prishur ciklin qelizor të qelizave që ndahen me shpejtësi.

Cikli i qelizave thjesht i referohet procesit përmes të cilit qelizat rriten dhe ndahen. Qelizat e kancerit përparojnë përmes këtij procesi në një normë anormalisht të lartë. Për shkak se ndarja e duhur e qelizave kërkon kopjimin e ADN-së, shumë ilaçe kimioterapie janë krijuar për të bllokuar ose ndërhyrë në procesin e replikimit të ADN-së. Duke vepruar kështu, qelizat dëmtohen rëndë dhe shkatërrohen përmes një procesi të quajtur apoptozë.

Rreziqet e trajtimit me kimioterapi

Megjithëse studiuesit pohojnë se zhvillimi i trajtimeve të kimioterapisë është në shënjestër gjithnjë e më shumë drejt qelizave kancerogjene, agjentët kimio në përgjithësi nuk e dinë dallimin midis qelizave të shëndetshme dhe atyre kancerogjene. Kjo mund të rezultojë në dëmtim të të dyve dhe, potencialisht, të kufizojë aftësinë shëruese natyrore të trupit kundrejt kancerit.

Konkretisht, kimikatet e përdorura në kimioterapi kanë treguar se shkaktojnë dëme në sistemin nervor, mëlçi, veshka, zemër dhe traktin tretës. Të gjitha këto sisteme janë kritike për shëndetin optimal dhe, veçanërisht në trajtimin e kancerit, duhet të mbështeten në mënyrë natyrale për të maksimizuar rezultatet afatgjata të shëndetit.

Onkologët dhe terapitë natyrale

Ka shumë agjentë kimioterapie që përdoren në praktikat e sotme onkologjike mjekësore; të gjitha me mekanizma të ndryshëm veprimi. Kryesisht, ilaçet e kancerit pengojnë procesin e replikimit të ADN-së në mënyrë që qelizat të mos jenë në gjendje të ndahen.

Në përgjithësi është vendosur që kimioterapia funksionon duke promovuar formimin e radikalëve të lirë (stresi oksidues) që dëmtojnë ADN-në e qelizës kancerogjene (si dhe qelizën e shëndetshme) dhe çojnë në apoptozë të qelizave të dëmtuara. Disa onkologë janë skeptikë ndaj pacientëve që marrin terapi bimore dhe ushqyese pasi shumë lëndë kanë aftësinë të neutralizojnë këto radikalë të lirë dhe, si rezultat mund të pengojnë efektin e trajtimit.

Për fat të mirë, zhvillimi me shpejtësi i shkencës natyrale dhe ushqyese (e cila studion cilësitë medicinale të ushqimeve dhe ushqyesve që rrjedhin nga bimët) ka zbuluar disa komponime të sigurta natyrore që mund të përdoren së bashku me kimioterapinë për të mbrojtur qelizat e shëndetshme, për të kufizuar efektet anësore dhe për të përmirësuar ndjeshëm shëndetin afatgjatë.

Anti-oksiduesit dhe Terapia e Kancerit

Disa antioksidantë, siç është quercetin, në veçanti kanë vërtetuar aftësinë për të rritur efektivitetin e kimioterapisë duke mbrojtur qelizat e shëndetshme dhe duke lehtësuar efektet anësore. Kjo është domethënëse për shëndetin afatgjatë pasi lidhet me parandalimin e stresit oksidativ të pakontrolluar. Duke kombinuar terapitë bimore dhe ushqyese me kimioterapinë, përfitimet e trajtimit mund të maksimizohen duke ulur në mënyrë dramatike efektet anësore negative dhe komplikimet.

Një përmbledhje e terapisë bimore dhe ushqyese për pacientët me kancer në vitin 2017 tregoi se që nga vitet 1970, 280 studime të vlerësuara nga studimi në mënyrë in vitro dhe in vivo, duke përfshirë 50 studime njerëzore që përfshijnë 8.521 pacientë 5,081 prej të cilëve u jepeshin lëndë bimore dhe ushqyese, kanë treguar vazhdimisht se antioksidantët pa recetë dhe lëndët ushqyese të tjera nuk ndërhyjnë me modalitetet terapeutike për kancerin. Për më tepër, ato forcojnë vrasjen e modaliteteve terapeutike për kancerin, ulin efektet e tyre anësore dhe mbrojnë indet normale. Në 15 studime njerëzore, 3,738 pacientë që morën antioksidantë pa recetë dhe lëndë ushqyese të tjera në të vërtetë kishin rritur mbijetesën.

Keqkuptime të zakonshme

Për shumicën e njerëzve, diagnostikimi me kancer është gjëja më e keqe që ata mund të përjetojnë gjatë gjithë jetës. Shpesh diagnostikimi me kancer mbjell vetvetiu ndjenjën e urgjencës dhe panikut, duke çuar në një kërkim të menjëhershëm të trajtimit. Pacientët i mësyjnë kulturave që mbështesin metodologjitë mjekësore konvencionale në kërkim të onkologut mjekësor, pasi ai përfaqëson burimin më të thelluar të njohurive në çështjet që lidhen me kancerin. Në këtë rast, është e mundur që këta pacientë të mos marrin të gjitha informacionet në dispozicion për mundësi të efektshme trajtimi të kancerit të tyre.

Edhe pse ndjenja e urgjencës pas një diagnoze të kancerit është e justifikuar, është e rëndësishme të njihni të gjitha opsionet para fillimit të trajtimit. Fillimi i një trajtimi kimioterapie pa mbështetje të duhur bimore dhe ushqyese mund të rrisë shanset që dikush të përjetojë efekte anësore brutale dhe madje mund të përshpejtojë rritjen e kancerit në shumicën e rasteve. Edhe kur trajtimi vlerësohet i suksesshëm, dëmet e shkaktuara nga ilaçet kimio përfundimisht mund të nxisin zhvillimin e kancereve sekondare sepse qelizat normale nuk janë në gjendje të shërojnë dëmin e ADN-së të shkaktuar prej tyre.

Për më tepër, mungesa e një programi të synuar të terapisë bimore dhe ushqyese mund të çojë në rekomandime të dëmshme dietike (të tilla si sheqeri i tepërt, i cili është lënda djegëse kryesore për qelizat kancerogjene, lëndë ushqyese sintetike (vitamin sintetike) dhe kombinime të tjera të dendura kalorike) të cilat bëhen me qëllim të përparësisë së shtimit të peshës “rifitimi i forcës së dikujt”. Në realitet, është thelbësore që zakonet dietike të përqendrohen në një gamë të gjerë të ushqyesve dhe shtojcave të studiuara që do të ndërtojnë mbrojtjen e trupit kundër dëmtimeve të kimoterapisë dhe do të përmirësojnë efektivitetin e trajtimit.

Si funksionojnë terapitë bimore dhe ushqyese

Dikur ekzistonte një grup i gjerë hulumtimesh që tregonin efektet e mundshme terapeutike të kimioterapisë në kushtet kancerogjene ndërsa shumë pak prova ishin të disponueshme për përfitimin e terapive bimore dhe ushqyese. Kohët e fundit, provat në rritje kanë theksuar se si trajtime të tilla si terapitë me bazë bimore mund të ndryshojnë në mënyrë dramatike procesin e shërimit të kancerit në një mënyrë të mrekullueshme.

Për pacientët nën trajtimin kimio, terapia bimore dhe ushqyese mund të përmirësojë trajtimin përmes tre objektivave parësore: Duke mbrojtur sistemet e organeve jetike për shëndetin, duke zbutur efektet anësore të kimioterapisë dhe duke synuar qelizat burimore të kancerit.

– Mbrojtja e sistemeve të organeve

Tani është vërtetuar mirë përmes hulumtimit se çfarë efekti të thellë mund të kenë fitonutrientët dhe lëndët bimore që ndodhin natyrisht në shëndetin e një personi, veçanërisht në rastin e kancerit. Edhe pse shumë nga këta fitonutritentë kanë efekte antikancerogjene në mungesë të trajtimit me kimioterapi, ato mund të ofrojnë një përfitim të konsiderueshëm edhe në kombinim me të.

Një aspekt që shpesh anashkalohet kur kombinohen terapitë konvencionale dhe natyrale është se sa mirë mund t’i shfrytëzoni ato lëndë bimore dhe ushqyese dhe t’i transportoni ato nëpër trup. Me fjalë të tjera, pas konsumimit të lëndëve natyrale, proporcioni i tyre zhytet në të vërtetë në trup. Kimioterapia dëmton shumë nga sistemet e nevojshme për thithjen, konvertimin dhe transportin e duhur të lëndëve ushqyese; duke e bërë jetësore që kjo çështje të adresohet për përfitime maksimale.

Pas konsumimit, lëndët ushqyese thithen përmes traktit tretës, kalohen në mëlçi për t’u filtruar dhe shndërruar në forma bio të disponueshme, dhe qarkullojnë në të gjithë trupin nga sistemi kardiovaskular. Çdo toksinë e gjeneruar në këtë proces dërgohet në mëlçi dhe veshka për ta hequr përfundimisht.

Për më tepër, truri dhe sistemi nervor mund të marrin dëmtime të konsiderueshme nga kimio, duke e bërë kështu të vështirë për trurin që në mënyrë efektive të transmetojë dhe të marrë sinjale elektrike në të gjithë trupin. Një sistem nervor që funksionon siç duhet është një nga faktorët më të rëndësishëm në promovimin e funksionit të përgjithshëm optimal të trupit.

Këto sisteme dihet se grumbullojnë dëme të konsiderueshme kur futen në ilaçet kimio por për fat të mirë disa komponime natyrale mund të ndihmojnë. Për shkak se kimio mund të pengojë thithjen dhe transportimin e lëndëve ushqyese, është e rëndësishme që terapitë natyrale të fillojnë para kimioterapisë në mënyrë që të mund të ushtrojnë efekte mbrojtëse më të forta në këto sisteme kritike të organeve.

– Mbrojtja e sistemit nervor

Mjekësia konvencionale ka thënë që kimioterapia nuk ndikon në përbërësit e sistemit nervor. Kjo rrjedh nga pohimi se qelizat e trurit dhe nervave nuk ndahen aq shpejt, ose aspak, pas fëmijërisë për t’u prekur nga kimio. Tani ne e dimë se qelizat e trurit ndahen mirë në moshën madhore. Po vërehen efekte anësore të tronditura të lidhura me kimioterapinë për të cilat mund të zbatohen masat parandaluese.

Një simptomë e njohur kolektivisht si “kimio-truri” është dokumentuar për ca kohë. Ankesat e dëmtimit njohës pas trajtimit me kimio tani parashikohen në mënyrë rutinore. Ky degradim i atribuohet faktorëve si stresi dhe depresioni. Ndërsa hulumtimet e fundit kanë zbuluar megjithatë se dëmtimi i sistemit nervor mund të jetë i përfshirë. Efektet akute dhe afatgjata janë dokumentuar pas administrimit të kimos, siç janë dëmtimi i menjëhershëm i qelizave progenitor (përgjegjës për zëvendësimin e qelizave të dëmtuara) dhe dëmtimin e vonuar të mielinës (të nevojshme për përcjellje të impulsit).

Neuropatia periferike po bëhet gjithashtu një ndërlikim i zakonshëm për pacientët me kimio. Për shkak se sistemi nervor është qendra kryesore për të gjitha proceset trupore dhe siguron ndërveprimin e nevojshëm plotësues të të njëjtës, mbrojtja e tij dhe optimizimi i tij mund të jetë një nga masat më të rëndësishme për të siguruar shërimin e duhur.

Masat efektive përfshijnë rritjen e niveleve të aktivitetit antioksidant dhe kontrollin e inflamacionit të cilat mbrojnë nga dëmtimi i ADN-së. Kura bimore profesionale përfshin të gjithë lëndët aktive bazë për këtë qëllim.

– Chemo dhe trakti gastro-intestinal

Hulumtimi korrespondues ka treguar që trakti gastro-intestinal (GI) mund të dëmtohet ndjeshëm nga ilaçet kimioterapike përmes inflamacionit të rëndë dhe uljes së sekrecioneve mukozale të nevojshme për funksionimin e duhur. Përveç kësaj, disa ilaçe kimio kanë aftësinë të shkaktojnë qendrën e nauzës në tru, duke e bërë të vështirë konsumimin dhe mbajtjen e ushqimit pa të vjella. Edhe më serioze ndoshta është frenimi i tretjes i cili mund të shkaktojë kequshqyerje të rëndë nëse ushqyesit nuk përthithen.

Një ndërlikim i veçantë që mund të pengojë rëndë procesin e shërimit të kancerit është zhvillimi i sindromës së zorrës së rrjedhshme. Zorra e rrjedhshme ndodh kur disa vrima zhvillohen në shtresën e zorrëve dhe lejojnë që molekulat e mëdha ushqimore të kalojnë përpara se të treten plotësisht. Ky është një problem sepse këto molekula ushqimore janë të huaja për trupin dhe sistemi imunitar i etiketon ata si pushtues. Pasi të etiketohen, ngrënia e të njëjtave ushqime shpesh shkakton reaksione alergjike. Kjo sjellje e sistemit imunitar është e dëmshme për trupin dhe privon nga puna e rëndësishme e shkatërrimit të qelizave të kancerit.

Problemi me zorrën e rrjedhshme

Këto efekte anësore jo vetëm që pengojnë njërën nga proceset kritike të mbijetesës së trupit, por edhe e bëjnë fizikisht të pakëndshme të durosh kimioterapinë. Përveç zorrës së rrjedhshme, shkatërrimi i mikrobiomës (bakteret e shëndetshme të zorrëve), humbja e enzimave tretëse dhe pengimi i prodhimit të acideve në stomak mund të ndodhin duke çuar në kequshqyerje të konsiderueshme.

– Chemo dhe Sistemet e Detoksifikimit të Trupit

Mëlçia dhe veshkat janë dy nga eleminuesit më të rëndësishëm të trupit për materialet toksike. Së bashku këto organe detoksifikojnë gjakun dhe sigurojnë që një ekuilibër i shëndetshëm i ushqyesve t’u dërgohet indeve. Të dy organet kanë tendencë të dëmtohen shumë, duke u përpjekur të detoksifikojnë ilaçet dhe nënproduktet e shkatërrimit të qelizave kancerogjene, kështu që mbështetja e tyre përmes terapisë natyrale do të ndihmojë në zbutjen e këtyre efekteve.

Edhe pse është roli kryesor i traktit GI për të thithur lëndë ushqyese në rrjedhën e gjakut, ato më pas duhet të mbyllen në mëlçi, ku hiqen materialet toksike dhe lëndët ushqyese shndërrohen në forma që mund të përdoren nga trupi. Mëlçia është gjithashtu përgjegjëse për përpunimin e barnave, të tilla si kimioterapia, përpara se të shpërndahet në të gjithë trupin. Veshkat janë përgjegjëse për filtrimin e toksinave dhe ekskretimin e tyre përmes sistemit urinar.

Një mëlçi e dëmtuar, ose ajo që është zvogëluar në aftësinë e saj të detoksifikimit, do të lejojë që toksinat të ndërtohen në rrjedhën e gjakut dhe të rrisin shanset për komplikime dhe mundësisht të shkaktojnë ndalimin përkohësisht të trajtimit. Kur trajtimet janë ndalur përkohësisht, qelizat e kancerit kanë tendencë të zhvillojnë rezistencë ndaj ilaçeve kimio dhe bëhen më të vështira për t’u vrarë.

Përfshirja e terapisë bimore mund të lehtësojë ndjeshëm këto efekte të dëmshme. Në mënyrë ideale, këto lëndë natyrale do të konsumoheshin në mënyrë rutinore duke filluar para kimioterapisë për të forcuar mëlçinë dhe veshkat. Për shkak të kompleksitetit dhe koordinimit enzimatik të përfshirë në procesin e detoksifikimit, rekomandohet një kombinim i ilaçeve bimore të mëposhtme për rezultatet më të shpejta.

Në mëlçi ka tre faza të detoksifikimit:

Faza I: Shndërron toksinën në atë formë që të jetë në gjendje të metabolizohet nga Enzima e Fazës II.

Faza II: Toksina bëhet e tretshme në ujë duke e bashkangjitur atë në një molekulë bartëse.

Faza III: Proteinat e transportit bartin toksinën në fshikëzën e tëmthit ose në veshka për sekretim.

– Chemo dhe Sistemet e gjakut

Pasi të jenë përthithur lëndët ushqyese në traktin GI dhe të kalohen përmes mëlçisë, i takon sistemit kardiopulmonar t’i qarkullojë dhe t’i dërgojë ato në qelizat përreth trupit. Si një lidhje tjetër e rëndësishme në zinxhirin e ushqimit të trupit, është e rëndësishme që sistemi kardiopulmonar të funksionojë në mënyrë optimale.

Është gjithashtu e rëndësishme për të mbrojtur integritetin e indeve që prodhojnë gjak pasi ato prodhojnë qeliza që mbajnë oksigjen dhe rregullojnë imunitetin. Qelizat e kancerit lulëzojnë në një mjedis të ulët oksigjeni dhe janë evaziv ndaj sistemit imunitar. Është me rëndësi jetike të maksimizoni oksigjenimin e indeve dhe të forconi plotësisht sistemin imunitar duke mbrojtur indet që janë përgjegjës për ta bërë këtë.

Disa ilaçe kimio mund të dëmtojnë zemrën, qelizat formuese të gjakut dhe mushkëritë. Së bashku këto sisteme ofrojnë lëndë ushqyese në qelizat dhe toksinat jashtë. Përdorimi i terapisë natyrale për të mbrojtur këto sisteme do të sigurojë që komplikimet të jenë të kufizuara dhe përfitimet të maksimizohen. Për të optimizuar sistemin kardiopulmonar ndërkohë që duron trajtimin kimio, duhet të adresohen tre përbërës: mbrojtja e zemrës nga kardiotoksiciteti, mbrojtja e indeve formuese të gjakut nga dëmtimi dhe forcimi i strukturave të mushkërive. Të gjitha këto mbështeten në mënyrën më të mirë nga përbërësit e kurës bimore profesionale që e gjeni më poshtë.

– Vrasja e qelizave burimore të kancerit

Qelizat burimore të kancerit janë përgjegjëse për zhvillimin e qelizave të reja të kancerit dhe janë shumë rezistente ndaj trajtimit të kimioterapisë. Edhe pas disa raundeve të kimioterapisë, qelizat burimore të kancerit shpesh mbijetojnë dhe bëhen më agresivë. Kjo është ajo ku terapitë natyrale veçanërisht mund të kenë sukses.

Disa ilaçe bimore janë identifikuar si frenuesit e qelizave burimore të kancerit dhe kombinimi i tyre me kimioterapi do të përmirësojë shanset për trajtim të suksesshëm.

Përfundim

Siç sapo keni lexuar, terapitë ushqyese ndërhyjnë me kimioterapinë në një mënyrë shumë pozitive. Ato ofrojnë një qasje të fuqishme integruese për të shëruar kancerin kur një pacient ka zgjedhur të marrë kimioterapi. Në kontrast me atë që besojnë disa onkologë, terapia natyrale vepron për të forcuar specifikën e ilaçeve kimio, ndërsa mbrojnë qelizat e shëndetshme dhe lehtësojnë efektet anësore.

Më poshtë gjeni përbërësit e kurës bimore profesionale për trajtimin e llojeve të ndryshme të kancerit.

Cancer

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit - Kura Bimore Profesionale


Trajtimet që ekzistojnë sot për kurimin e kancerit mund të klasifikohen në 3 kategori:

1. Trajtimi konvencional i spitaleve, i cili përfshin: Kirurgjinë, kimioterapinë, radioterapinë, terapinë hormonale, terapinë kimike të targetuar, terapinë gjenetike dhe imunoterapinë; këto mund të bëhen të ndara nga njëra-tjetra, ose në kombinim me njëra-tjetrën, na varësi të kancerit dhe pacientit. Shkalla e suksesit nuk i kalon 3%, dhe efektet anësore dhe dëmtimet e pacientit janë të rënda dhe vrasëse.

2. Trajtimi Natyral, i cili përfshin: Kurimin me ilaçe bimore, dietën ushqimore, stilin e jetesës së shëndetshme, dhe mënyra të tjera që kanë origjinë natyrën dhe trajtimet popullore tradicionale.

3. Trajtimi i kombinuar, i cili përfshin një apo më shumë nga metodat e trajtimit konvencional që ndiqet përkrah një apo më shumë nga metodat e trajtimit natyral.

Rekomandimi ynë për zgjedhjen e trajtimit të duhur ndryshon për çdo pacient në varësi të llojit të kancerit, fazës së sëmundjes dhe gjendjes së pacientit; disa pacientëve ju rekomandohet vetëm trajtimi natyral, kurse të tjerëve mund tju rekomandohet një kombinim mes trajtimit natyral dhe atij konvencional, ndërsa të tjerëve ju rekomandohet detyrimisht të shtohet edhe trajtimi natyral përkrah atij konvencional që tashmë e kanë përfunduar apo janë duke e ndjekur, dhe në këtë mënyrë shtohen mundësitë e shërimit dhe përmirësohet cilësia e jetesës, me vullnetin e Zotit.


Për më shumë se një dekadë ne kemi ndihmuar me mijëra pacientë me lloje të ndryshme të kancerit, pacientë në faza të avancuara të kancerit dhe pacientë që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të vjetër, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative. Në fakt, shumë pacientë mësojnë për ne pasi trajtimet e tjera, si konvencionale, ashtu edhe ato alternative, kanë dështuar.

Pyetja është: "Si e realizojmë ne atë që shumë spitale moderne apo qendra të tjera shëndetësore nuk kanë mundur ta realizojnë?"

Përgjigja është e thjeshtë: “Me anë të formulave unike të bimëve shkretinore të studiuara nga teknologjia më e fundit dhe programeve ushqimore të avancuara dhe shumë të thjeshta për t’u zbatuar nga të gjithë.”

Qëllimi ynë është që të sjellim trajtime të kancerit të një niveli të avancuar, të prodhuara nga bimët më të forta shkretinore, për të ndihmuar pacientët tanë të arrijnë shanset më të mëdha të suksesit.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Dështimi i trajtimeve konvencionale apo alternative

Shumë pacientë me kancer vendosin të presin derisa sëmundja e tyre të ketë përparuar për shkak të trajtimeve të gabuara, konvencionale (si: Kimioterapia, GTFC-Kimioterapia me fraksion të synuar gjenetikisht, radioterapia, kirurgjia) apo alternative dhe popullore (si: vajguri, helm akrepi, vaj kanabisi, vitaminat, dieta ushqimore të caktuara, etj.), deri në një gjendje pothuajse të pakontrollueshme para se të shikojnë një mundësi të përparuar të trajtimit natyral real. Ndërsa ne jemi akoma në gjendje t'i ndihmojmë këta pacientë, trajtimi bëhet më kompleks dhe kërkon kohë sepse kemi të bëjmë me sëmundje të fazës së vonë, si dhe duhet të rindërtojmë sistemin imunitar të pacientit, të dëmtuar nga përpjekjet e mëparshme të dështuara të trajtimit të kancerit.

Kujdesi familjar në shtëpi

Më e mira që mund të bëni për veten apo të dashurin tuaj të prekur nga kanceri është që ta mbani në shtëpi dhe të kujdeseni për të, në ngrohtësinë familjare, mes njerëzve të dashur dhe jo nëpër spitale, sepse askush nuk mund të kujdeset për ju si njerëzit e dashur të shtëpisë.
Prandaj, trajtimi ynë natyral dhe kura jonë bimore unike mund të arrijë në çdo shtëpi dhe të merret lehtësisht nga çdo pacient, kudo në botë, pa qenë nevojë të ndërmerren udhëtime të lodhshme e të shtrenjta, dhe pa qenë i detyruar të përballojë stresin e spitaleve që i dobëson imunitetin dhe i rrëzon moralin, përkrah shumë të tjerave.

Kura Bimore Profesionale

Trajtimi që ne i mundësojmë pacientëve të kancerit është një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm dhe pasion në 5 ilaçe bimore unike, janë përbërësit e kurës tonë profesionale kundër llojeve të ndryshme të kancerit, por që përgatiten në mënyrë të posaçme për çdo pacient në bazë të gjendjes aktuale dhe fazës së trajtimit.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë fazat e avancuara dhe përhapjen me metastaza, dhe pavarësisht llojeve të trajtimeve që mund të kenë marrë apo të jenë duke marrë pacientët, konvencional apo alternativ; që të gjithë përfitojnë nga ky trajtim, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Bimët e egra medicinale shkretinore të përdorura në këto ilaçe bimore kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene burimore dhe metastazike.

Fazat e Trajtimit

Për faktin se çdo pacient është unik në krijim dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, dhe kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur!